Scandal la o școală din Iași. Elevii romi ies în pauză la o altă oră față de colegii lor: „E pentru binele lor”

Școala Gimnazială Titu Maiorescu din Iași se află î n centrul unui scandal neașteptat.

Distribuie pe:

Autor: M.B.


In articol:

O școală din Iași se află în mijlocul unui scandal uriaș, după ce copiii romi ar fi fost seaprați de ceilalți în timpul pauzelor. Decizia ar fi fost luată la insistențele părinților.

Totul a început atunci când școala Titu Maiorescu a devenit supraaglomerată. Zeci de elevi de aici au fost transferați la Ion Neculce, o școală aflată în aceeși zonă a orașului. Aici, însă, mulți dintre elevi sunt de etnie romă sau provin din familii sărace, lucru ce i-a deranjat teribil pe părinții copiilor tranferați. În urma presiunilor făcute de aceștia, școala ar fi luat decizia ca pauzele noilor veniți să fie la o oră diferită, pentru a nu se întâlni cu ceilalți colegi, relatează Cancan.

Citeste si: Harry și Meghan, în casa miliardarului rus care a vrut să-și taie soția de față cu toată lumea - evz.ro

Citeste si: Cine este medicul care a anticipat că Șerban Huidu va suferi un accident la schi? ”Se uita la un nebun cum schiază”! I se spune ”Doctor Wake”

Citeste si: Ce se alege de trupa Compact, după moartea lui Leo Iorga! Artistul și-a petrecut ultimii ani prin tribunale: ”Am făcut metastaze cât am fost hărțuit”

Citeste si: Cum arăta Raluca Turcan atunci când a intrat în politică! Ce studii are actualul vicepremier al Guvernului Orban

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Iaşi au făcut o anchetă și spun că acuzațiile nu sunt reale. „Am avut situații în care părinții au creat elemente de discriminale, în care au strâns semnături pentru ca un copil cu dezabilități sau AHDH să fie exclus din școală, este inacceptabil. Pedagogii trebuie să le explice părinților care este legea și ei să înțeleagă”, a declarat Csaba Asztalos, Preşedintele Consiliului pentru Combaterea Discriminării, pentru Antena 3.

Cum a reacționat conducerea școlii

„Da, aceşti copii au pauze la ore diferite, dar pentru binele lor. Iar acuzaţiile de segregare sunt nefondate, pentru că aceşti elevi au pauze în acelaşi timp cu elevii din clasele pregătitoare de la Şcoala Ion Neculce (aflată în aceeaşi curte, n.r.). Pauza este la ore diferite pentru a putea ajunge cu toţii la grupurile sanitare, să nu se creeze îmbulzeală, grupurile sanitare fiind insuficiente. Nu este vorba de nicio formă de segregare, este o exagerare ieşită din comun, pentru că noi ne împăcăm foarte bine cu elevii de la Ion Neculce, indiferent de etnie, colaborăm foarte bine împreună, avem activităţi foarte frumoase şi nu există nicio reclamaţie în acest sens de nicio parte. Acuzaţiile sunt complet nefondate, nimic nu este adevărat. De altfel, se va pronunţa şi Comisia pentru prevenirea şi combaterea discriminării, decizia fiind în curs de pronunţare. Noi considerăm aceste acuzaţii complet nefondate, şi avem şi dovezi în acest sens”, a afirmat prof. Oana Ichim, directorul Şcolii Gimnaziale „Titu Maiorescu” pentru Ziarul de Iași.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate