Scandal la Vama Nadlac. Răzvan Marin s-a revoltat. Protest de amploare

Ultimele ore la granița României spre Europa de Vest au devenit critice. Cozile de zeci de km de la Vama Nadlac au alimentat mulțimea furioasă.

Distribuie pe:

Autor: D.A.

Scandal la Vama Nadlac. Răzvan Marin s-a revoltat. Protest de amploare


In articol:

În ultimele ore, la vama Nadlac s-au format cozi uriașe de autoturisme, atât la intrarea, cât și la ieșirea din România. Unul dintre cei prinși în cozile lungi de până la 10 kilometri a fost internaționalul român Răzvan Marin (23 de ani).

Mijlocașul ”tricolorilor” și familia sa au vrut să revină în țară, odată terminată starea de urgență, dar s-au văzut blocați la vama Nadlac.

”Să tot vrei să vii acasă. După ne întrebăm de ce pleacă lumea în străinătate. Încă puțin și se fac 18 ore de când ne chinuim să facem acei 5-6 kilometri pentru a intra în România”, a postat, la ora 2 noaptea, Marin, pe contul său de Instagram.

S-a așteptat și câte 20 de ore la vama Nadlac

În cele din urmă, familia jucătorului de la Ajax a reușit să intre în România, însă după circa 20 de ore de așteptare. Un calvar suportat atât de internaționalul român, cât și de ceilalți români din diaspora.

”Am reușit să intrăm. Suntem împreună. Cam 18-20 de ore am stat. Suntem bine. A durat mult pentru că erau procedurile de verificare din cauza acestui coronavirus.

Ne-au verificat, am completat o declarație. Nu mai contează acum. Asta a fost să fie”, a explicat Petre Marin.

Peste 30.000 de români au fost blocați la granițe

Conform statisticilor, 16.000 de români au făcut formalitățile la graniță pentru a intra în România, doar în prima zi de după ridicarea stării de urgență. În acest moment, mai multe surse indică faptul că numărul a trecut de 30.000 de români. 

La vama Nadlac a avut loc și un protest spontan, unul de amploare ținând cont numărul celor blocați la graniță. 

La un moment dat, a fost un grup de circa 100 de persoane a venit de undeva de la un kilometru depărtare, și-au lăsat mașinile acolo, în coloană, și au pătruns în punctul de trecere a frontierei, au scandat minute în șir lozinci împotriva autorităților, care, spun ei, nu s-au mobilizat așa cum s-ar fi așteptat. Au scandat „Hoții!” și au cântat „Deșteaptă-te române!”, în timp ce șoferii aflați în coada de mașini au claxonat.

NU RATA

 Viață de coșmar a Loredanei Chivu. În trecut, frumoasa blondă a fost bătută și drogată de iubit! Zilele trecute, mașina i-a fost arsă într-un atac în stil mafiot

 Dr. Valentin Anton, medic primar Medicină de Urgență, a murit! "Suntem profund mâhniți de dispariția lui prematura"

 Un nou cutremur în România. Undele seismului au ajuns până în Capitală

Codin Maticiuc, apel pentru salvarea unei fetițe de 9 luni! Micuța este bolnavă de cancer: "Vă rog mult să mă ajutați. Misiunea mea este să..."

Vulpița s-a săturat de lumea mondenă. Vedeta dă semne că vrea altceva

Până la urmă, autorităţile au decis în cursul după-amiezii să mai deschidă un punct de trecere a frontierei, prin vama Borș.

În jurul orei 19:00, persista tensiunea, aglomerația și nervozitatea la vama Nădlac din județul Arad, potrivit corespondentului Digi24.

În imaginile transmise live, câteva zeci de persoane se văd stând la coadă, fără să respecte distanțarea fizică, unele chiar fără să aibă măști. Sunt persoane care vor să intre pe jos din Ungaria în România. Ele au venit până la vamă cu microbuze sau alte mijloace de transport și vor să treacă vama pe jos, pentru ca odată ajunse în România, să încerce să găsească un autobuz sau alte vehicule, pentru a merge către casele lor.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate