Scandal monstru! Beatrice Rancea, data in judecata de angajatii Operei de la Iasi! Trebuie sa-i plateasca 300 milioane unei foste angajate

Beatrice Rancea, jurata concursului „Dansez pentru tine” de la PRO TV, este de cativa ani in conflict deschis cu angajatii Operei Nationale din Iasi, institutie pe care o conduce din 2009. De ceva vreme, cele doua parti „joaca” cu armele pe masa, iar scandalul s-a mutat in instanta.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

fara descriereBeatrice Rancea e acuzata de mai multi actori ca actioneaza in mod abuziv, angajand si concediind angajati dupa bunul ei plac. De asemenea, acestia sustin ca Rancea face distributiile pentru spectacole in mod preferential, evitand sa-i mai trimita pe scena pe artistii valorosi.

Recent, Beatrice Rancea in calitate de manager al Operei din Iasi a pierdut un proces cu Aurica Moraru, contabil sef al institutiei, care a fost concediata cu doi ani in urma. Aceasta a castigat in instanta dreptul de a fi reangajata pe acelasi post si de a primi salariul pe ultimii doi ani, adica 300 de milioane de lei vechi. Aurica Moraru a declarat pentru bzi.ro ca intentioneaza sa-i ceara daune morale actualei directoare, insa vrea sa deschida un proces in penal, pentru ca Rancea sa fie cea care sa plateasca si nu intitutia pe care o reprezinta.fara descriere

Un alt proces aflat pe rolul Judecatoriei din Iasi este cel intentat de Nori George Ricardo, Stefan Gabriel Gheorghita si Radu Costel Taga. Cei trei sunt artisti, dar si lideri sindicali si ii solicita lui Rancea despagubiri materiale si daune morale. Raspunsul conducerii a venit rapid, baritonul Stefan Gabriel Gheorghita fiind anuntat ca i-a fost desfacut contractul de munca pentru ca la sfarsitul lunii octombrie a plecat intr-un turneu in Norvegia, desi incepuse stagiunea.  "Nu se poate asa ceva! Eu am decis sa intru in concediu fara plata si sa plec in acest turneu, asta dupa ce am primit acordul institutiei unde lucrez. Cu toate acestea, am aflat cu stupoare ca, fara macar sa fi primit un preaviz, asa cum stipuleaza legislatia muncii din Romania, am fost dat afara!”, a declarat Gheorghita pentru bzi.ro.

Problemele de la Opera din Iasi au ajuns si la urechile primarului. In Iasi se vorbeste ca mai multi consilieri incearca o debarcare a lui Beatrice Rancea de la conducerea institutiei, mai ales ca aceasta nu are sprijin politic.

Pe de alta parte, jurata de la „Dansez pentru tine” are un argument excelent de partea ei: din 2009, de cand a preluat fraiele Operei din Iasi, institutia a devenit una profitabila, iar spectacolele se joaca intotdeauna cu casa inchisa.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate