"Scandalul mistretilor" ia amploare - Doi bucuresteni acuza: "Primaria a vrut sa faca sosea cu 6 benzi prin Padurea Baneasa!"

Lucian Daghie si Florian Ionita, ambii din Capitala, acuza Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) de grave abuzuri in cazul construirii unui cartier rezidential din Padurea Baneasa. Mai mult, autorizatiile de constructie emise de PMB au fost date fara nici o acoperire, zona in care s-a construit apartinand de Romsilva.

Distribuie pe:

##GALLERY28##

Scandalul in jurul cartierului s-a iscat dupa ce, in ultima vreme, mai multe persoane au reclamat faptul ca au fost terorizate de porci mistreti, in timp ce se plimbau pe un drum care strabate Padurea Baneasa. In urma unei investigatii a reporterilor WOWbiz.ro, s-a constatat faptul ca drumul pe care oamenii s-au intalnit cu animalele strabate Padurea Baneasa, este pietruit ilegal, in urma unei defrisari masive, si nu este drum public, cum credeau cei care au cumparat locuinte in cartierul respectiv. Concret, porcii mistreti se aflau in propriul habitat.

Mergand pe acelasi fir, WOWbiz.ro a descoperit cum PMB a inchis ochii in timp ce dezvoltatorul imobiliar a ridicat sute de locuinte in mijlocul unui spatiu verde. Romsilva a depus plangere penala, dar aceasta a ramas nesolutionata. Mai mult decat atat, fiind vorba de sute de locuinte, cartierul avea nevoie si de iesiri pe masura.

Astfel, PMB a eliberat un Certificat de Urbanism care prevede o sosea cu sase fire. Practic, o autostrada urma sa strabata padurea. "Asta inseamna aproximativ 3.500 de hectare defrisate", ne-a explicat Lucian Daghie. "Am contestat Planul Urbanistic Zonal in instanta si am avut castig de cauza definitiv si irevocabil. Sunt in proces cu Primaria Municipiului Bucuresti si cu functionari din cadrul PMB si cer daune de peste 2 milioane de euro", ne-a mai explicat Daghie. Duelul sau cu institutia a generat si un moment hilar.

Dupa ce a solicitat, prin posta electronica, un Plan Urbanistic Zonal, deoarece nu reusise sa-si valorifice terenul prin vanzare, spunandu-i-se ca e in mijlocul unui spatiu verde, asta in timp ce cartierul rezidential era aproape gata, un functionar al PMB i-a raspuns sec, chiar de pe adresa de e-mail a institutiei: "Dragul meu, intrucat intentionez sa-mi construiesc o casa de vacanta si, momentan nu am o relatie cordiala cu Ministerul de Finante, m-am gandit sa pun in vanzare yachtul meu. Accept si plata in rate, dar numai de la tine cand iti ridici salariu". La acest raspuns, Victor Manea, functionarul PMB, a atasat si cateva poze cu un yacht de lux.

Si Corpul de Control al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului a constatat ca autorizatiile de constructie sunt nule. "Apreciem ca prezentarea unor documentatii care nu numai ca denatureaza situatia existenta pe teren, dar are drept consecinta si schimbarea regimului juridic al proprietatii (din teren intravilan in padure), ar trebui sa atraga dupa sine, in mod automat, nulitatea de drept a avizelor si autorizatiilor pe care le genereaza", scrie in raportul Corpului de Control

Ieri dimineata am incercat sa luam legatura cu reprezentantii Primariei Capitalei si le-am trimis o solicitare pentru a afla si punctul lor de vedere, dar nu am primit nici un raspuns. Speram ca nu sunt toti plecati sa-si construiasca locuinte de vacanta ca domnul Victor Manea de la Directia de Urbanism.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate