Scandalul momentului! Gabriel Liiceanu, acuzații grave la adresa lui Mircea Dinescu: "Apărea golănește în compania tarafului de lăutari..."

Gabriel Liiceanu dă de pământ cu Mircea Dinescu! Este scandalul momentului în showbiz.

Scandalul momentului! Gabriel Liiceanu, acuzații grave la adresa lui Mircea Dinescu:
Autor: Adriana Cristiana

In articol:

Gabriel Liiceanu face acuzații grave la adresa lui Mircea Dinescu, după ce acesta s-ar fi arătat deranjat de anumite pasaje din cartea publicată de scriitoarea Ana Blandiana.

Scandal între Mircea Dinescu și Gabriel Liiceanu

Este scandalul momentului în showbiz. Toată discuția a pornit de la un pasaj din cartea „Soră lume”, care a fost publicată de curând. În pasajul respectiv se precizează fapul că Dinescu i-a numit „Hitlerjungend”( „Tineretul lui Hitler”) pe tinerii morţi în fața Hotelului Intercontinental în timpul  Revoluției din 1989

Citeste si: În timpul pandemiei de coronavirus, Mircea Dinescu își trimite lăutarii de la restaurant să facă livrări cu masca de protecție pe față: "Am doi lăutari, îi testez permanent împotriva coronavirusului”

Extrem de deranjat de cele văzute, Mircea Dinescu a făcut anumite declarații despre autoarea Ana Blandiana. El consideră că scriitoarea „ suferă de amnezie ”, „ continuă să-şi reşapeze trecutul ” și este „ alergică la solidaritate și la merele rase ”. 

La scurt timp, Gabriel Liiceanu a făcut o declarație șocantă despre cunoscutul poet.

Judecând după nivelul nostru de civilizație la capătul celor treizeci de ani istorici de „tranziție” pe care i-am împlinit, înclin să cred că cel mai mare pedagog valah al României a fost un poet care în tinerețe scria versuri involte.

Citeste si: Cine a fost Alexandru Arșinel! Ce s-a întâmplat cu marele actor- kfetele.ro

Citeste si: Biografia marelui actor Alexandru Arșinel. A fost actor de teatru și film și a avut numeroase premii, medalii, ordine- bzi.ro

Când spun „pedagog valah”, am în minte un ins care, în ultimele decenii, a marcat populația românească din Câmpia Dunării (ceea ce ardelenii numesc generic „Sudul”) printr-un model de comportament iradiant, caracterizat prin cultivarea vulgarității, a țopeniei obraznice și infatuate, a cabotinismului lucrativ, a închinării vieții profitului făcut cu prețul unei nerușinări fără margini.

Faptul că un asemenea individ a aspirat la rangul de „simbol al revoluției” dă măsura felului în care ceea ce a început în iarna lui ʼ89 ca act de demnitate și sacrificiu a sfârșit, prin contribuția lui, ca prostituare a istoriei.

Rar îți e dat să vezi categoriile vieții mai crunt caricaturizate de un singur ins, rar se întâmplă ca „jumătatea funestă” a lumii să scape mai voioasă de sub control.

Puțini oameni, în deceniile din urmă, au debilitat atât de mult, prin isprăvile lor, ființa morală a românilor, sădind în ei credința că sunt condamnați să trăiască într-un univers pocit și populat cu oameni scălâmbi ”, a scris Gabriel Liiceanu, fondator al editurii Humanitas, pe platforma  Contributors.

"A părea golănește în compania tarafului de lăutari"

În continuare, fondatoul editurii Humanitas continuă să facă dezvăluiri șocante despre Mircea Dinescu.

Scandalul momentului! Gabriel Liiceanu, acuzații grave la adresa lui Mircea Dinescu: "Apărea golănește în compania tarafului de lăutari..."
Gabriel Liiceanu[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Doliu în familia lui Mircea Dinescu. Soția poetului a murit la doar 58 de ani răpusă de o boală gravă

La lansările de carte apărea golănește în compania tarafului de lăutari pe disonanțele căruia chefuise până-n zori. Cu aceeași dezinvoltură, la Cotroceni, îi cerea președintelui să intervină „unde trebuie” pentru ca, pe harta turismului autohton, să figureze și un popas al grupurilor de vizitatori străini la moșia lui de pe malul Dunării ”.

Senzația pe care ți-o lasă această „silabă imprimată pe dos” din cartea umanității e că s-a născut ca să demonstreze cât de calpă și răstălmăcitoare poate fi gesticulația unui individ pe scena publică. În timp ce o colegă de breaslă făcea „Memorialul Sighet”, el reinventa bucătăria românească, propunându-le oamenilor la televizor să pună suc de portocale în tocănițe și sfeclă în cârnați țărănești.

Pentru că nu știe de existența argumentului rațional, te tabără cu gura, cu datul amplu din mâini, cu ochii pe care ți-i holbează în față de la câțiva centimetri și cu acel stropit aferent pe obraji care însoțește patosul isteric al vorbirii.

Rar mi-a fost dat să cunosc o alcătuire cu chip de om care să facă harcea-parcea centrul de greutate al umanului printr-un comportament bezmetic și cupid de o asemenea anvergură ”, a scris Gabriel Liiceanu.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Soţia lui Mircea Dinescu se trăgea dintr-o familie de cazaci bogaţi! Poetul era cu 11 ani mai mare decât Maşa: “Eu, un derbedeu, ea, o fată graţioasă”

Dezastru la moșia lui Mircea Dinescu! S-a prăbușit peste clădire! Imagini impresionante

Mircea Dinescu a marturisit ca a ramas repetent in clasa a XI-a: ”Am fugit de acasa, la Lupeni. Voiam sa intru in mina”. Iata cum s-a incheiat peripetia sa!

3 zodii vor simți declinul pe plan financiar, iar peste alte 4 zodii va cădea sacul de bani

Vestea momentului pentru cei care au TELEFOANE MOBILE! Anunțul cumplit venit chiar acum

Cine este soția lui Alexandru Arșinel! Femeia este imobilizată la pat

Care a fost secretul cel mai bine păstrat de Regina Elisabeta a II-a. Suverana avea acest ritual în fiecare seară

FRF a decis soarta lui Edward Iordănescu! Anunțul făcut de directorul tehnic Mihai Stoichiță

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies