Scenaristele care au interzis serialul ”Fructul oprit” cer executarea silită a postului! Despre câți bani e vorba?

Cele două scenariste din Turcia care au stopat de la difuzare serialul ”Fructul oprit” solicită executarea silită a trustului Antena TV Group.

Fructul oprit
Autor: Radu Constantin

In articol:

Scenaristele care au cerut și au obținut în instanță retragerea de la difuzare a serialului ”Fructul Oprit ” de la Antena 1 solicită acum executarea silită a postului de televiziune. Procesul se va judeca săptămâna viitoare.

Difuzarea serialului, oprită prin sentință judecătorească

Aycan Ece Yoren și Melek Gencoglu au solicitat prin intermediul unui executor judecătoresc încuviințarea executării silite a trustului care deține postul de televiziune Antena 1 și care a difuzat serialul ”Fructul oprit”. În urmă cu exact un an, Curtea de Apel București a dat dreptate celor două scenariste de origine turcă care au reclamat că adaptarea românească a romanului „Aşk-ı Memnu” încalcă legislația în vigoare legată de drepturile de autor.  

fructul oprit
Serialul Fructul oprit, inspirat dintr-o carte turcească

La capătul acelui proces, Antena TV Group a fost obligată să retragă de la difuzare atât pe TV cât și în mediul online a serialului ”Fructul oprit”, atât în România cât și în străinătate. De asemenea, trustului i-a fost interzis să comerciaizeze producția către terți dar a și fost obligat să plătească aproape 5.000 de euro cu titlu de cheltuieli de judecată (inclusiv traducerile și expertiza prezentată în instanță).

Citeste si: Cine a fost Alexandru Arșinel! Ce s-a întâmplat cu marele actor- kfetele.ro

Citeste si: Biografia marelui actor Alexandru Arșinel. A fost actor de teatru și film și a avut numeroase premii, medalii, ordine- bzi.ro

Citeste si: CUTREMURĂTOR Draga Olteanu Matei, dramă cumplită după moartea soțului său ”Soțul meu n-a murit” Ce se află pe crucea de la mormântul acestuia

Antena Group a expus un punct de vedere legat de existența acestui proces despre care WOWbiz.ro a scris în premieră la debutul procesului care a dus la retragerea serialului.

De unde s-au inspirat românii: din carte sau din telenovela turcească?

”Așa cum am precizat la lansarea serialului ”Fructul oprit” în România, scenariul primului sezon are la bază romanul turcesc ”Așk-i Memnu”, după care s-au făcut mai multe ecranizări de-a lungul timpului.

Serialul ”Fructul oprit” este produs integral în România pentru Antena TV Group SA de către o casă de producție externă, compania noastră având calitatea de radiodifuzor”.

Citeste si: Cine e Oana Mosneagu din serialul Adela

În timpul procesului, cele două scenariste au arătat instanței pasaje în care unele personaje sunt preluate direct din scenariul turcesc al filmului, pentru că în carte acestea au o cu totul altă poveste. De asemenea, au spus cele două, anumite scene sunt copiate integral iar trailerul și coloana sonoră sunt aproape identice. Antena a câștigat pe fond, însă cele două scenariste și-au adjudecat victoria în apel, decizia fiind definitivă. Acum, ele solicită punerea în executare a deciziilor luate anul trecut.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Lavinia Pîrva, prima apariție TV după ce a născut! Vedeta a vorbit despre sarcină! Cum e viața ei și a lui Ștefan Bănică Jr. de când micuțul Alexandru a venit pe lume

BOMBA! Legatura nestiuta dintre Anca Surdu si craiul Alex din “Fructul oprit”! Imagini exclusive cu “faimoasa” de la Exatlon si cel mai dorit actor al momentului in Romania

VIDEO Olivia Steer te invata cum sa faci cozonacul raw, fara foc! Uite aici reteta

Iată soluțiile să treci peste eșecuri, dacă ești Leu, Rac sau Capricorn

Marele SECRET al lui Alexandru ARȘINEL! Nimeni nu a știut asta despre el: Era ahtiat

Cine este soția lui Alexandru Arșinel! Femeia este imobilizată la pat

Simona Halep, marele anunț după divorț. Se va întâmpla înainte de Moș Nicolae

FRF a decis soarta lui Edward Iordănescu! Anunțul făcut de directorul tehnic Mihai Stoichiță

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies