Schema de tratament anti-COVID a Flaviei Groșan, confirmată de experții din Marea Britanie. La ce concluzie s-a ajuns

În trecut, Flavia Groșan a fost chemată să dea explicații în fața unei comisii, după e a declarat că ea tratează pacienții infectați cu alte medicamente decât cele influse în schema oficială!

Flavia Groșan
Flavia Groșan[Sursa foto: Facebook]
Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Flavia Groșan a ieșit public și a spus în nenumărate rânduri că a tratat peste o mie de pacienți cu o chemată de tratament diferită decât cea care era impusă și aprobată de Ministerul Sănătății.

Ea a fost chemată să dea explicații în fața unei comisii de la Colegiul Medicilor. Mai mulți colegi de breaslă din România nu au fost de acord cu tratamentul pe care îl prescria bolnavilor de COVID, însă experții din Marea Britanie au analizat schema ei și au tras o concluzie. 

Schemă de tratament
Schemă de tratament [Sursa foto: PixaBay]

Specialiștii din Marea Britanie sunt de acord cu schema folosită de Flavia Groșan 

Medicii britanici sunt de părere că medicamentele recomandate pacienților care au astm pot accelera vindecarea după infecția cu virusul SARS-CoV-2. Astfel, experții reconfirmă beneficiile medicamente comune și accesibile oricui în tratarea COVID-19. 

Doctorii care au tratat pacienții COVID cu medicamente tip suspensie de inhalat au raportat că unii bolnavi și-au revenit mai repede cu până la trei zile, potrivit publicației Daily Telegraph. Astfel, tratamentul propus de Flavia Groșan se bucură de susținere din partea colegilor ei de breaslă din Marea Britanie. 

Citeste si: Vestea tristă pe care a primit-o o femeie care credea că tușește din cauza infecției cu SARS-CoV-2. Mai are doar doi ani de trăit

“În zece zile pacienții mei sunt ok, mai stau patru zile în izolare după care își reiau activitatea. În reportajul cu care am pornit am spus o mie. Nu o mie. Eu am mii! Pentru că într-o casă sunt trei, patru pacienți COVID, și pe toți patru i-am tratat.

Deci sunt mii și mii de pacienți care au mers foarte bine.

Citeste si: Luiza Melencu, găsită moartă- bzi.ro

Eu am o schemă în care fiecare medicament știe ce face. Dacă îmi spune că pacientul are febră, ceva nu e în regulă. Dacă îmi spune că tușește, ceva nu e în regulă. Eu controlez povestea.

E o poveste, pentru că eu mă adresez lumii. Și va rămâne această poveste scrisă de mine.

Claritromicina singură, nu poate face față. Ea este vedeta, dar are nevoie de ajutoare. Regina este Ventolin, regele este Flixotide.

Ei nu au înțeles de ce sunt eu împotriva Codeinei. Eu nu vreau Codeină care să îmi lase secrețiile în plămâni. Eu prefer bronhodilatatorul, Ventolin. Cu fiecare în parte am stat și am explicat cum să ia acel Ventolin. Eu am inițiat camera de inhalare. Este o sticluță de plastic de care atașezi spray-ul și din care inhalezi din cameră. Știu sigur că îmi ajunge în plămân. Altfel nu!

Eu așa am tratat COVID-ul. Eu sunt pe aceeași schemă de zece ani. Nu de ieri, de azi, de zece ani. Covid-ul este o răceală zdravănă, mai fițoasă așa, un virus un pic mai agresiv, simptomele sunt un pic mai brutale. Trebuie tratat de la primul simptom, intri pe tratament să nu-i dai voie să coboare.

Rolul schemei mele este antiinflamator, să limitez răspândirea COVID-ului, să limitez acțiunea lui inflamatorie. Eu așa am tratat Covid, în stilul ăsta. Schema nu este bătută în cuie, o adaptăm la pacient. Schema mea nu are cortizon, dar când e cazul, îl dau”, a declarat pneumologul Flavia Groșan, la la un post de televiziune. 

Evoluția coronavirusului în România, 21 iunie 

Până pe 21 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.080.282 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19) dinre care 1.045.207 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 26 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 

Citeste si: A apărut o nouă tulpină a variantei Delta. Mutația coronavirusului are efecte devastatoare asupra tinerilor

În intervalul 20.06.2021 (10:00) – 21.06.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 65 decese (36 bărbați și 29 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Botoșani, Brăila, Dolj, Harghita, Maramureș și Prahova.

61 dintre aceste decese sunt anterioare intervalului mai sus menționat și au fost introduse în baza de date, la solicitarea Ministerului Sănătății, de către Direcțiile de Sănătate Publică din țară, în urma verificărilor efectuate.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Flavia Groșan vorbește despre bronhoscopie, analiza pe care a făcut-o și Ion Dichiseanu și de unde s-a ales cu bacteria care l-a ucis: „Cu două întrebări aș arunca presa în aer”

Pfizer testează un medicament împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2. Tratamentul ar urma să fie administrat pe cale orală

Bilanț coronavirus, 19 mai 2021. Din ce în ce mai puține cazuri noi de COVID-19

Horoscop Zilnic Luni 26 Iulie 2021: Taurii reuşesc să termine un proiect foarte important, Peştii sunt foarte activi şi reuşesc să se ocupe de foarte multe lucruri

Germania trimite o undă de şoc în Europa! Vor fi peste 100.000 de cazuri zilnice. Nu mai avem scăpare

BOMBA! Barbatul cu care a fost prinsa Andreea Mantea! E cutremur in showbiz

Gata! A început noua eră. Certificatul de vaccinare îți dă prioritate în magazine și la alți furnizori

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies