Schimbări majore în educație! Fără catalog în noul an școlar. Monica Anisie anunță cu ce va fi înlocuit

În contextul pandemiei de coronavirus, profesorii sunt încurajați să folosească agende personale pentru a nota elevii și să treacă în catalog notele și absențele la sfârșitul orelor de curs. Ministrul Educației, Monica Anisie, susține că o altă variantă ar putea fi catalogului electronic.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Fără catalog în noul an școlar
Fără catalog în noul an școlar


In articol:

Monica Anisie a vorbit la Digi24 despre cele mai sigure variante de lucru pentru cadrele didactive. Ea propune folosirea unui catalog electronic, pentru a preveni răspândirea noului virus.

Catalogul poate fi completat și după ce își încheie profesorul activitatea didactică, după cele 2-3 ore pe care le are la diferite clase. Poate merge în cancelarie și poate să treacă notele sau absențele elevilor din ziua respectivă”, a spus ministrul Educației.

„De asemenea, fiindcă în această perioadă a suspendării cursurilor, am experimentat și condica electronică și catalogul electronic, în felul acesta, profesorii – și școala, de fapt, ar putea să realizeze un catalog electronic sau o condică electronică și acolo profesorul să treacă toate aceste aspecte”, mai adaugă ministrul.

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Citeste si: VIDEO Andra, prima apariție publică, după ce s-a spus că ar fi, din nou, însărcinată. Cum a fost surprinsă vedeta. Imaginile vorbesc de la sine

Citeste si: Ana-Maria Casandra Asan, o tânără de 16 ani din Caracal, a dispărut subit pe data de 20 august. Fata a fost căutată și de poliția spaniolă

Citeste si: Încă o vedetă este în pericol din cauza COVID-19. A intrat în contact cu Adelina Pestrițu: „M-am simțit extrem de rău...”

Cum începe noul an școlar

Ministrul Educației a făcut unele precizări legate de începerea noului an școlar. Astfel că, elevii vor avea câte două pauze pe oră, pentru a putea merge cu rândul la toaletă fără să se aglomereze. De asemenea, orarul va cuprinde, la gimnaziu și liceu, doar 2-3 materii, predate intensiv, urmate de alte 2-3 materii.

Monica Anisie a anunțat că lecțiile online vor fi transmise în timpul orei fizice de curs. În privința părinților care refuză să-și trimită copiii la școală din cauza pericolului la care ar fi expuși, pot prezenta o adeverință de la medic ca elevii să poată învăța online.

Ministrul Educației a precizat că, în acest moment, şcolile sunt pregătite pentru începerea anului şcolar în proporţie de 80%.

 

Urmatorul articol
Citește și:

Florin Pastramă a uitat de Brigitte! Bruneta urla, bătând cu pumnii în geam...

Încă o vedetă este în pericol din cauza COVID-19. A intrat în contact cu Adelina Pestrițu: „M-am simțit extrem de rău...”

Rezultate BAC 2020 toamna, pe județe și orașe. Vezi ce note ai luat

Sarcina Ginei Pistol a fost confirmată! Fetiță sau băiețel? Acum s-a aflat!

Legile pe care ar trebui să le știe orice votant. Iată sub ce parametrii legali se desfășoară și se organizează alegerile

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies