Scoli inchise coronavirus. Anuntul autoritatilor

Scoli inchise coronavirus 2020. Anuntul autoritatilor despre inchiderea scolilor in Romania.

Autor: R.L.

In articol:

Scoli inchise coronavirus.
Scoli inchise coronavirus.

UPDATE 18:45- Școlile se închid timp de o săptămână

Surse din Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență susțin că toate școlile din România vor fi închise timp de o săpămână, începând cu ziua de miercuri, 11 martie, cu posibilitatea de prelungire.

Scolile din Romania ar putea fi inchise din cauza epidemiei de coronavirus.Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat în urmă cu scurt timp în cadrul unei conferințe de presă că a decis suspendarea cursurilor la toate unitățile din București din cauza epidemiei cu coronavirus.

Scoli inchise coronavirus 2020. Anuntul autoritatilor din Romania

Gabriela Firea si primarii de sector din Capitala au declarat că au decis suspendarea cursurilor până pe 31 marie 2020, pentru combaterea epidemiei cu coronavirus. Primarii au spus că ei consideră închiderea școlilor ca pe o măsură de precauție.

Cererile vor fi depuse în scris la Inspectoratul pentru Situații de Urgență și urmează să fie luată o decizie.

Citeste si: Fuego, decizie de ultimă oră de teama coronaviruslui. Mesajul postat pe Facebook în urmă cu scurt timp

Citeste si: CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă NEBUNĂ. Bagajele au fost deja făcute...- bzi.ro

„Putem să fim responsabili și înțelepți și să închidem școlile și grădinițele.

O spun atât că primar, cât și că părinte și va spun de ce. Domnul care a venit din Italia nu a intrat imediat în izolare. S-a mai întâlnit cu alte persoane. Va dați seama ce înseamnă o adevărată anchetă epidemiologică? Vă dați seama că în momentul în care un singur copil are test pozitiv se va declanșa o adevărată groază a părinţilor şi a profesorilor?

Rapiditatea cu care se poate răspândi un virus este imensă.

Nu se poate face prevenție cu rezultate bune decât luând măsuri care pot fi contestate, dar aici nu mai e vorba de politică, nici de fotbal. E vorba despre viață oamenilor. Am văzut autorități care se tem să ia măsuri pentru că se tem să fie criticate. Eu îmi asum să fiu criticată. Pe rază municipiului București școlile și grădinițele trebuie închise. Noi nu putem impune, dar putem transmite această rugăminte, să facem această propunere. Această este propunerea noastră. O spunem clar și răspicat și nu ne e teamă de nico critică", a declarat Gabriela Firea.

Scoli inchise 2020. Primarul Gabriela Firea a anunțat că măsura de precauție pe care vrea să o ia este pentru a împiedica valul de îmbolnăviri care ar putea avea loc odată cu întoarcerea din străinătate a românilor, în preajma Sărbătorilor de Paște.

Citeste si: Manelist celebru, disperat din cauza coronavisului! Alessio: ”Nu mai pot ajunge acasă, la familia mea”

"Ce facem? Închidem școlile în vacanța de Paște? Eu spun că e prea târziu", avertizează primarul general.

Scoli inchise coronavirus.
Scoli inchise coronavirus.

Declaratia lui Ludovic Orban despre inchiderea scolilor din cauza coronavirusului

„O măsură de închidere a școlilor perturbă și privează elevii în ceea ce privește derularea serviciului educațional. Este o măsură care trebuie pregătită. Puneți-vă întrebarea ce fac copiii care rămân acasă. Există în fiecare familie un membru care să îi supravegheze, dacă nu îi mai ducem la școală? Astfel de măsuri trebuie luate după o analiză serioasă. Avem ca punct de analiză din nou acest punct la discuția de astăzi. Dar nu se pot lua măsuri fără analize serioase. Avem doar 15 cazuri din care 5 s-au vindecat”, a declarat Ludovic Orban, premier interimar, după ședința conducerii PNL, anunta jurnalistii de la Digi 24.

Citeste si: Școli închise. Desfăşurarea olimpiadelor şcolare şi a competiţiilor sportive, suspendată de ministrul Educaţiei

 

Raed Arafat propune inchiderea scolilor din cauza coronavirusului pana la 21 martie

Școlile din întreaga țară ar putea fi închise de mâine, până la finalul acestei luni. Decizia de închidere a școlilor vine după ce Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a anunțat că primarii de sector au înaintat o cerere prin care cereau suspendarea cursurilor. O nouă reuniune a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență va avea loc astazi la ora 16.00.

Citeste si: România, în stare de alertă. Raed Arafat a făcut anunțul. Breaking News

Raed Arafat propune închiderea unităților școlare publice din învățământul preșcolar (grădinițe), primar, gimnazial, liceal, post liceal și profesional, începând din data de 10.03.2020 până la data de 21.04.2020. Arafat a declarat ca toate scolile in care vor fi confirmate cazuri de coronavirus vor fi inchise.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies