Școlile vor impune reguli noi. Toți copiii vor purta măști

Dacă v-ați întrebat cum o să ne schimbe coronavirusul viața, a apărut primul răspuns oficial. Copiii vor fi nevoiți să poarte, și la școală, măști de protecție

Distribuie pe:

Autor: D.A.

Școlile vor impune reguli noi. Toți copiii vor purta măști
Școlile vor impune reguli noi. Toți copiii vor purta măști


In articol:

Franța a luat o decizie care, cu siguranță, va fi implementată în mai multe țări din Uniunea Europeană din cauza lipsei unui vaccin contra coronavirus.

Elevii cu vârste cuprinse între 11 şi 18 ani din Franţa ar trebui să poarte măşti faciale pentru a stopa răspândirea coronavirusului după reluarea cursurilor şcolare din data de 11 mai, au precizat experţi guvernamentali, potrivit DPA şi Reuters, scrie Agerpres.

Citeste si: Bianca Drăgușanu, devastată! A luat sau nu coronavirus? „Mă ustură gâtul...” - evz.ro

Coronavirusul schimbă obiceiuri vechi de secole

Comitetul ştiinţific guvernamental pe problema coronavirusului a recomandat de asemenea ca pupitrele elevilor să fie aşezate la distanţă de un metru, iar clasele să fie curăţate de mai multe ori pe zi, potrivit unor recomandări date sâmbătă publicităţii.

În Franţa, şcolile şi-au închis porţile începând cu 14 martie, cu câteva zile înainte ca întreaga ţară să fie vizată de restricţii.

Comitetul a recomandat ca familiile să aibă, într-o primă etapă, posibilitatea de a alege dacă doresc să-şi trimită imediat copiii înapoi la şcoală sau nu – opţiune pe care se pare că o încurajează şi preşedintele Emmanuel Macron.

Orele de curs ar trebui eşalonate astfel încât copiii din diferite grupe de vârstă să nu se întâlnească, iar acolo unde este posibil,, elevii ar trebui să servească prânzul în clase pentru a evita să stea laolaltă, a mai precizat comitetul.

Ministrul Educaţiei, Jean-Michel Blanquer, a scris sâmbătă pe Twitter că recomandările vor sta la baza unui protocol de sănătate care va fi întocmit înainte de 11 mai. Macron a anunţat că şcolile îşi vor redeschide porţile odată cu sfârşitul perioadei de izolare, pe 11 mai, dar barurile, restaurantele şi cafenelele vor rămâne închise cel puţin până la finalul lunii. Multe alte detalii sunt încă necunoscute.


Citește și:

Nicolae și-a ucis în bătaie iubita! Florentina s-a stins din viață, iar ucigașul a ajuns la un spital de psihiatrie

Moarte cumplită a unui bărbat. Și-a găsit sfârșitul după ce a mâncat lemn-dulce în exces

Un ploieștean și-a violat fiica de doar 13 ani, iar acum a fost băgat după gratii! Discuții telefonice îngrozitoare: ”Tati, eu sunt fata ta, nu sunt iubita ta”

Angajări în Poliție 2021. Cum poți să devii om al legii dacă nu ai terminat Academia de Poliție, ori școala de subofițeri de la Câmpina

ULTIMA ORĂ! Veste proastă pentru șefa DIICOT, Georgiana Hosu. Soțul ei, fostul polițist Dan Hosu, a fost condamnat la 3 ani de închisoare în Dosarul Carpatica

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies