Scrumul de ţigară ar putea fi folosit pentru purificarea apei contaminate cu arsenic

Scrumul de ţigară ar putea fi folosit pentru purificarea apei contaminate cu arsenic, o substanţă foarte toxică, potrivit unui studiu al cercetătorilor chinezi, informează dailymail.co.uk.

Distribuie pe:

Autor: V.P.

Un grup de cercetători chinezi, conduşi de Jiaxing Li de la Academia Chineză de Ştiinţe din Beijing, a descoperit o metodă prin care scrumul de ţigară poate fi folosit pentru a extrage arsenicul din apă pentru a o face potabilă.

În prezent, arsenicul, care este extrem de toxic, poate fi extras din apă folosind metode foarte sofisticate de tratare a apei, dar în multe zone de pe glob, filtrarea este prea scumpă şi complicată, iar mulţi oameni folosesc apă contaminată, cu riscuri uriaşe pentru sănătate.

Cercetătorii chinezi au amestecat scrumul de ţigară cu oxid de aluminiu. Pentru că are o consistenţă poroasă, cercetătorii s-au gândit că cenuşa ar putea fi mai eficientă în ceea ce priveşte filtrarea arsenicului, faţă de alte soluţii testate anterior, cum ar fi utlizarea cojilor de banane.

Când au testat materialul, cercetătorii au descoperit că scrumul amestecat cu oxid de aluminiu a filtrat 96% din arsenicul din apă, reducând nivelul substranţei toxice sub limita maximă acceptată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Apa poate fi contaminată cu arsenic din cauze naturale, dar mai ales din cauze industriale, multe ţări, precum Chile, China, Mexic şi Ungaria, având probleme în ceea ce priveşte calitatea apei potabile.

Arsenicul duce la depigmentări ale pielii, dureri de stomac, paralizie parţială şi o întreagă serie de alte probleme de sănătate.

Deşi tehnologia pentru purificarea apei există, aceasta este scumpă şi nu este practică pentru zonele rurale şi ţările în curs de dezvoltare.

Cercetătorii cred că, având în vedere că scrumul de ţigară ar putea fi colectat uşor în orice ţară de pe glob din locurile publice unde fumatul este permis, acesta ar putea fi o soluţie ieftină pentru rezolvarea unei probleme de sănătate publică foarte serioase, cum este contaminarea apei potabile cu arsenic.

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro


Citește și:

Medicii sunt în alertă din cauza pacienților cu forme grave de COVID-19: „Formele sunt mult mai dificile și mult mai greu de...”

Bilanț Covid-19, 22 septembrie! 45 de persoane au murit în ultimele 24 de ore

Cele mai noi declarații despre starea de sănătate a legendei Michael Schumacher, pilotul de F1 care a suferit un grav accident la schi

O tânără din București a fost jefuită și violată de un bărbat care s-a cățărat pe bloc! Individul a intrat pe geam

Metroul din Drumul Taberei se va închide, la scurt timp de la inaugurare! Care este motivul: "Au început să apară primele defecţiuni..."

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies