Se anunță cea mai grea zi. Coronavirus produce prăpăd la nivel mondial

Pandemia de Coronavirus a afectat, aproape pe nesimțite, economia la nivel global.

Distribuie pe:

Autor: D.A.

Se anunță cea mai grea zi. Coronavirus produce prăpăd la nivel mondial
Se anunță cea mai grea zi. Coronavirus produce prăpăd la nivel mondial


In articol:

Iar rezultatul afișat în urmă cu puțin timp, când indicele Dow Jones a înregistrat o scădere de 10% sau 2.352 de puncte, vine ca o confirmare a situației critice în care se află lumea în acest moment ca urmare a efectelor produse de Coronavirus. 

Citeste si: Coronavirus, situația la nivel național. S-a ajuns la cel de-al 59-lea caz. Detalii terifiante

Citeste si: Alertă în România: Pacientul numărul 17 cu coronavirus este supercontagios! El a îmbolnăvit cele mai multe persoane, într-o manieră rapidă

Citeste si: Cum trebuie să lupți împotriva Coronavirus. Sfaturi de la Adina Alberts

Citeste si: Coronavirus poate recidiva. Cazul unei vedete provoacă fiori la nivel mondial

Media industrială Dow Jones a scăzut cu aproape 10%, adică 2.352 de puncte, fiind cea mai gravă scădere procentuală de o zi de la Black Monday sau ziua „Marelui Crash”, când a pierdut 22,6%. A fost a patra cea mai mare scădere procentuală a indicelui de cipuri albastre din istorie, rivalizând cu cele văzute în 1929, anunță americanii de la investing.com.

Ce a făcut Coronavirus: S&P 500 a scăzut 9,5% și Nasdaq Composite a scăzut 9,4%

Efectele devastatoare produse de Coronavirus survin în momentul investitorii și-au majorat pariurile în cotă pe acțiuni, în ciuda faptului că Rezerva Federală a „eliberat” 1,5 miliarde de dolari în lichidități noi pentru a combate „întreruperile temporare” pe piețele de finanțare.

Citeste si: CORONAVIRUS ROMÂNIA. ”Caracatița” îmbolnăvirilor produse de angajatul ADP care a mințit! Fusese plecat în Israel cu o femeie, iar acum riscă pușcăria

Citeste si: Coronavirus. Este incredibil cât de rapid a acționat virusul în plămânii unei tinere infectate! Medicii au publicat radiografia

Citeste si: CORONAVIRUS ROMÂNIA. Cimitirul din Ploiești unde este înmormântată Mădălina Manole s-a închis!

Se anunță cea mai grea zi. Coronavirus produce prăpăd la nivel mondial
Se anunță cea mai grea zi. Coronavirus produce prăpăd la nivel mondial

Citeste si: Cu ce bărbat a fost surprinsă Bianca de la Puterea dragostei, după ce s-a despărțit de Livian - evz.ro

Întreruperea pe termen scurt a vânzării în urma anunțului Fed s-a dovedit de scurtă durată, întrucât sentimentul investitorului asupra acțiunilor a continuat să fie influențat de ultimele actualizări privind răspândirea coronavirusului, care a ucis aproape 5.000 de persoane, în timp ce numărul cazurilor depistate pozitiv a ajuns la 133.000 la nivel mondial.

Specialiștii cred că în S.U.A. infecțiile vor crește rapid în săptămânile următoare, așa că autoritățile au continuat să ia măsuri de prevenție și să interizică adunările mari.  În New York sunt interzise toate evenimentele la care se adună mai mult de 500 de persoane.  

Cât o să dureze un vaccin împotriva Coronavirus în SUA

Pe fondul creșterii infecțiilor în SUA, dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, a declarat comitetului de la Cameră că se speră ca primul pacient să primească un vaccin contra coronavirusului în câteva săptămâni și nu în două-trei luni, cum se anticipase inițial.

Călătoriile și companiile aeriene au scăzut foarte mult, linia de croazieră norvegiană (NYSE: NCLH) a scăzut cu 36% și carnavalul (NYSE: CCL) în scădere cu 31%. American Airlines (NASDAQ: AAL) a scăzut cu 17,7%, iar United Airlines (NASDAQ: UAL) a scăzut cu 25%.

Coronavirusul a afectat și cursul prețului la barilul de petrol

Din punct de vedere economic, schimbările s-au văzut mai bine în momentul în care prețul petrolului a scăzut cu 8%, în contextul în care piaţa primeşte şocuri atât pe partea de cerere, cât şi pe cea de ofertă, potrivit CNBC.

Preţurile pentru petrolul american WTI au scăzut cu 25%, ceea ce a conturat cea mai proastă săptămână din decembrie 2008, şi al treilea cel mai mare declin săptămânal din istorie.

Joi, preţul pentru barilul de petrol WTI a scăzut cu 6,2%, adică 2,04 dolari, la 30,95 dolari per baril. La începutul şedinţei de tranzacţionare preţul a scăzut chiar şi la 30,02 dolari.

Cotaţia internaţională pentru petrolul Brent a scăzut cu 7%, adică 2,51 dolari, la 33,26 dolari per baril.

Pandemia de coronavirus a generat o cerere mai redusă pentru petrol, în contextul în care oamenii îşi anulează călătoriile, notează Ziarul Financiar.

Miercuri, preşedintele american Donald Trump a impus o interdicţie de călătorie de 30 de zile pentru călătorii din 26 de ţări europene – care fac parte din spaţiul Schengen. Acestă decizie lasă loc pentru o scădere continuă a preţului petrolului.

De la începutul anului, petrolul WTI şi-a pierdut jumătate din valoare, în contextul în care epidemia de coronavirus a devenit o pandemie globală.

Ce s-a întâmplat în 1987

Prăbuşirea bursei în 1987, cu 23%, nu a dus la declanşarea unei noi Mari Depresiuni, dar a introdus investitorii într-o nouă eră a volatilităţii pieţei de capital.

Investitorii au retras 440 de miliarde de dolari din fondurile mutuale americane din 2008, iar în trimestrul al treilea volumul zilnic al tranzacţiilor a atins cel mai redus nivel din cel puţin patru ani, după cea mai gravă criză financiară după Marea Depresiune şi crahul bursier din luna mai 2010, potrivit datelor Bloomberg.

Acţiunile Procter&Gamble şi McDonald's au crescut cu peste 800% din 1987, dar instrumentele de protecţie adoptate pe Wall Street după "Lunea Neagră" nu au putut preveni ca tranzacţiile electronice să şteargă aproape 900 de miliarde de dolari din capitalizarea pieţei, în mai puţin de 20 de minute, pe 6 mai 2010.

Crahurile bursiere au loc atunci când investitorii devin convinşi că au pierdut controlul, a explicat E.E. Geduld, care acum 25 de ani coordona 60 de traderi la Herzog, Heine & Geduld, iar în prezent conduce compania de investiţii Cougar Trading.

"În 1987, toată lumea încerca să iasă în acelaşi timp, dar uşa nu a fost suficient de mare. S-a produs panică. În 2012, volumul tranzacţiilor a fost uriaş, dar mărimea uşii nu s-a schimbat", a arătat Geduld.

MarketWatch a intervievat mai mulţi manageri de fonduri care au fost martorii "Lunei Negre" în privinţa învăţămintelor care pot fi trase de către investitorii de astăzi.

Printre recomandările făcute de aceştia se numără păstrarea obiectivităţii când alţii devin emoţionali, respectiv a încrederii în portofoliile create, pentru că succesul depinde de supravieţuirea în cele mai grele situaţii, potrivit lui Peter Langerman, preşedinte şi CEO al Mutual Series Funds al Franklin Templeton.

Langerman consideră că actualele algoritme ale tranzacţiilor electronice rapide nu diferă prea mult de mentalitatea de turmă care a agitat investitorii în octombrie 1987.

"Unul din mesajele de bază este că nu poţi avea mereu dreptate, astfel că trebuie să ai încredere că portofoliul de investiţii poate rămâne intect pentru a te susţine în perioadele ilogice", a adăugat el.

Un alt sfat este să procedezi ca Warren Buffett, să cumperi în perioadele de panică şi să vinzi când cererea este mare, a spus Charles Rotblut, vicepreşedinte la Asociaţia americană a investitorilor individuali.

Investitorii care se folosesc de un crah bursier ca oportunitate de achiziţie vor profita pe deplin de revenirea cotaţiilor, a explicat Rotblut, citat de Ziarul Financiar.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Bianca Drăgușanu, seară în familie! A petrecut alături de Victor Slav și Sofia

Vulpița a produs marea scindare în TV. Gest radical al lui Florin Salam

Bea în fiecare dimineață un pahar cu apă cu un vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu! Efectele miraculoase pe care le vei simți

Descinderi de proporții în cazul Caracal. Ce au descoperit procurorii

Cristiano Ronaldo a intrat în carantină. Unul dintre colegii lui de la Juventus are coronavirus

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies