Se apropie "Black Friday"! Câţi români ies la cumpărături şi ce produse preferă

Mai mult de un sfert dintre locuitorii din mediul urban (28%) vor face cumpărături de Black Friday ("Vinerea Neagră"), eveniment ce va avea loc în România în week-endul 21-23 noiembrie, arată rezultatele unui studiu privind obiceiurile de cumpărare de produse electronice, electrocasnice şi IT, dat publicităţii marţi, potrivit Agerpres.

Distribuie pe:

fara descrierePrincipalele categorii de produse la care consumatorii îşi doresc promoţii de 'Black Friday' pentru a le achiziţiona sunt electrocasnicele (28%), urmate de telefoane mobile (18%), televizoare (18%), produse de îmbrăcăminte/încălţăminte (12%) şi laptopuri /notebookuri (10%).

Conform cercetării, aproximativ 28% dintre locuitorii din mediul urban au afirmat că vor face cumpărături pe durata week-endului cu reduceri, în timp ce mai mult de jumătate (54%) nu ştie sigur dacă va face cumpărături, urmând a lua o decizie în acest sens în funcţie de promoţiile existente.

În acelaşi timp, consumatorii au declarat că preferă să cumpere produse electronice, electrocasnice şi IT în special din magazinele tradiţionale specializate (63%), urmate de magazinele online specializate (36%) şi de hipermarketuri / supermarketuri / magazine de tip 'Do It Yourself' (31%).

Studiul relevă, de asemenea, că vor achiziţiona produse de Black Friday în special persoanele cu vârsta cuprinsă între 25 şi 34 de ani (38%), precum şi consumatorii din categoria de vârstă 35-44 de ani (34%).

Pe de altă parte, femeile par mai indecise în ceea ce priveşte cumpărăturile de 'Black Friday', 59% dintre acestea (faţă de 49% dintre bărbaţi) afirmând că nu ştiu sigur dacă vor face cumpărături cu acea ocazie.

În ceea ce priveşte promoţiile aşteptate, laptopurile şi telefoanele sunt dorite, în special, de către consumatorii tineri, din intervalul de vârstă 15-24 de ani (22% sunt interesaţi de laptopuri şi 30% de telefoane). De asemenea, interesul pentru promoţiile la telefoane este ridicat în rândul consumatorilor cu vârsta cuprinsă între 25 şi 34 de ani (27%).

În plus, 29% dintre respondenţii din această categorie de vârstă îşi doresc promoţii la televizoare, în timp ce electrocasnicele sunt vizate de către persoanele cu vârste între 45 şi 54 de ani (41%).

Sondajul a fost realizat online pe un eşantion de 1.000 de persoane, membrii ai Panelului ResearchRomania.ro. Datele sunt reprezentative pentru persoanele cu vârsta de peste 15 ani, din mediul urban din România, iar rezultatele au un grad de eroare de +/—3%, şi un nivel de încredere de 95%.

În acest an, sărbătoarea reducerilor 'Black Friday' este programată în România în week-endul 21-23 noiembrie, cu o săptămână mai devreme decât evenimentul tradiţional din Statele Unite ale Americii /SUA/. În acel interval, retaileri din toate domeniile vor face discounturi semnificative la mii de produse, precum IT, electrocasnice, haine, încălţăminte, cărţi, ceasuri, decoraţiuni, dar şi imobiliare sau auto.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate