Se apropie cu o viteza devastatoare de Pamant! Ce spun specialistii NASA!

Un asteroid de marimea unei balene va trece duminica pe langa Pamant, la o distanta de zece ori mai mica decat cea dintre Terra si Luna, si va putea fi vazut si de astronomii amatori, folosind telescoape neprofesionale.

Distribuie pe:


fara descriere

Asteroidul 2014RC, cu un diametru de 20 de metri, va trece duminica seara, la ora 22.18 (ora Romaniei) pe deasupra Noii Zeelande, la o altitudine de 40.000 de kilometri, iar specialistii Agentiei spatiale americane (NASA) spun ca nu va lovi Pamantul.

Obiectul spatial se va intersecta insa cu orbita Pamantului din nou, in viitor, potrivit astronomilor. Specialistii spun ca orbita asteroidului este situata destul de aproape de centura de comunicatii a Terrei, alcatuita din satelitii meteo si de telecomunicatii, care se afla la o altitudine de 36.000 de kilometri. 2014RC a fost descoperit pe 31 august, de programul Catalina Sky Survey de langa Tucson, Arizona si confirmat a doua zi de observatiile facute de telescopul Pan-Starrs 1 din Hawaii. Astronomii i-au determinat diametrul analizand cantitatea de lumina reflectata de pe suprafata sa.

Traseul sau va fi monitorizat in viitor de programul special al NASA, dar deocamdata nu exista nicio informatie care sa sustina posibilitatea unui impact devastator. Un alt asteroid, 2014 EC, de marimea unui autobuz, a trecut la o distanta de 61.637 de kilometri de Terra in martie.

NASA monitorizeaza in prezent aproximativ 1.400 de asteroizi cu potential catastrofal pentru Terra, calculandu-le orbitele pentru a afla probabilitatea de impact si momentul viitoarelor intersectari cu orbita Pamantului. Pericolul unui impact este destul de major, fizicianul american si fost astronaut Edward Tsang "Ed" Lu descriind situatia ca pe o "ruleta cosmica" si sustinand ca doar "norocul chior" a salvat umanitatea de un cataclism provocat de asteroizi.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate