Se apropie uraganul! Aproape 100.000 de case au ramas fara curent din cauza inundatiilor

Distribuie pe:

Autor: R.L.

Cel puţin 98.000 de locuinţe din Carolina de Nord, Virginia şi Carolina de Sud au rămas joi fără curent electric, din cauza uraganului Florence care se apropie de continent, încadrat de către meteorologi la categoria doi, relatează BBC şi Reuters.

UPDATE 12.00 Autorităţile SUA avertizează că uraganul Florence ar putea produce inundaţii "catastrofale"

Furtuna Florence, retrogradată la uragan de categoria 1, continuă să reprezinte o ameninţare majoră şi ar putea produce inundaţii "catastrofale" în unele zone de pe teritoriul statelor Carolina de Nord şi Sud, avertizează autorităţile americane, potrivit The Associated Press.

Centrul Naţional pentru Uragane a transmis vineri dimineaţă că furtuna se apropie de coastele statului american Carolina de Nord, avertizând că sunt aşteptate rafale de vânt cu o intensitate specifică uraganelor, iar unele zone ar putea să fie inundate.

Viteza vântului a scăzut în cursul nopţii de joi spre vineri, ajungând la aproximativ 140 de kilometri pe oră.

Unele zone de coastă din Carolina de Nord au fost deja inundate în urma precipitaţiilor abundente aduse de uragan.

Roy Cooper, guvernatorul Carolinei de Nord, a solicitat ajutor suplimentar din partea autorităţilor federale anticipând că uraganul ar putea produce "pagube record" pe teritoriul statului.

Avertizare de tornadă

Meteorologii au retrogradat joi uraganul Florence la categoria doi, cu vânturi de aproximativ 155 de kilometri pe oră.

Serviciul Naţional de Meteorologie a emis o avertizare de tornadă pentru mai multe zone din Carolina de Nord şi le-a transmis cetăţenilor care au decis să nu evacueze să rămână în case şi subsoluri.

Autorităţile din statul Washington DC au încheiat starea de urgenţă.

Aeroportul Charleston din Carolina de Sud a fost închis şi cel mai probabil nu va fi redeschis decât după acest weekend, au anunţat autorităţile.

Peste 1.7 milioane de persoane din cele trei state situate pe coasta de est, după ce meteorologii au anunţat că uraganul Florence va ajunge pe continent cel târziu joi seară.

Preşedintele american Donald Trump a postat miercuri mai multe mesaje pe Twitter în care le cere locuitorilor să respecte avertizările autorităţilor şi să evacueze.

„Plecaţi din calea lui, nu vă jucaţi. Este un uragan foarte mare, poate cel mai mare pe care l-aţi văzut şi cantităţi impresionante de apă”, a declarat Trump.

sursa


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate