Se cere deshumarea părintelui Iustin Pârvu! Un nepot spune că duhovnicul i s-a arătat și a cerut să fie ”scos afară”

Părintele Iustin Pârvu, considerat unul dintre marii duhovnici ai neamului, a trecut la cele veșnice pe 16 iunie 2013, la vârsta de 94 de ani. De atunci, mormântul lui este loc de pelerinaj.

Distribuie pe:

Autor: C.L.


In articol:

Iată însă că la aproape 7 ani de la moartea sa, sunt credincioși care cred că părintele Iustin Pârvu face miracole după moarte și cer deshumarea duhovnicului, iar motivația acestora este dovedirea faptului că în mormânt sunt ”sfinte moaște”.

Pentru că cererea lor nu a fost acceptată de Biserică, au inițiat o petiție online pentru a se strânge cât mai multe semnături pentru deshumarea părintelui. Petiția este inițiată de ”Un grup de credincioși, următori ai învățăturilor Părintelui Iustin”, iar motivația este: ”Solicităm să se scoată la lumină trupul Părintelui Iustin, iar în cazul în care se va dovedi că are sfinte moaște (trup întreg sau oseminte cu caracteristici specifice sfinților), cerem să li se acorde cinstea cuvenită, să fie așezate într-o raclă, într-un baldachin special amenajat și expuse spre închinare!”, se precizează în textul petiției. ”Menționăm ca argumente pentru deshumare faptul că unei rude apropiate (un nepot) i s-a arătat Părintele, spunându-i: „la 6 ani și jumătate să mă scoateți afară” – citat cu aproximație, iar alți credincioși l-au visat stând în afara mormântului și spunându-le să vină la el când au nevoie de ajutor”.

Citeste si: Doliu şi pierdere grea în PSD! A fost răpus de Covid-19 la doar 56 de ani - evz.ro

Până acum, petiția online a adunatpeste 1000 de semnături, dar chiar și așa nu există prera multe șanse ca ea să fie și pusă în aplicare. Reprezentanții Mănăstirii Petru Vodă, acolo unde se află mormântul Parintelui Iustin Pârvu  nu vor să-l deshumeze pe duhovnic. ”Starețul și obștea Mănăstirii Petru Vodă nu iau în calcul acest lucru, adică nu vor cere binecuvântare arhierească pentru deshumare. Și nu cred că această petiție le va schimba opinia”, a declarat părintele Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, citat de Mesagerul Neamț.

Citeste si: Duhovnicul Iustin Pârvu i s-a arătat unui cunoscut astrolog! Ioan Burculeț: ”Este pentru a doua oară, de fiecare dată eram în spital” IMAGINI CUTREMURĂTOARE

Mormântul lui Iustin Pârvu a fost amenajat chiar în curtea Mănăstirii Petru Voda (județul Neamț), ctitorită de acesta, devenind ulterior loc de pelerinaj pentru zeci de mii de credincioși.

Mănăstirea Petru Vodă a trecut printr-un scandal după deshumarea părintelui Calciu

Biserica Ortodoxă Română nu este de acord cu deshumarea pe aceste motive, decât în cazuri de excepție. La Mănăstirea Petru Vodă a fost un scandal generat de deshumarea părintelui Calciu. Pe motiv că l-au visat, în urmă cu mai bine de 7 ani, 4 călugări l-au dezgropat pe ascuns pe părintele Calciu, la 7 ani după moartea sa și au afirmat că trupul îi era întreg, așa că l-au dus într-o chilie. Citește continuarea pe stirilekanald.ro

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Miracol la Iași! Ce se întâmplă cu icoanele Părintelui Iustin Pârvu ”Mă cutremur”

Tânărul care a omorât din greşeală un preot când încerca să-l asasineze pe Iustin Pârvu rămâne internat la spitalul de psihiatrie! Mihai Coisin a făcut crimă în curtea...

Pe cine iubea cel mai mult marele duhovnic Iustin Pârvu: ”Avea părintele un motan, Mişu se numea, care stătea toată ziua în braţele lui, dar care ne zgâria mereu pe noi, maicile”

Se implineste profetia parintelui Iustinian Parvu de la Colciu: "Am inceput sa fim sfasiati in bucati"!

Florin Salam i-a trădat pe Duduieni! A mers să cânte pentru clanul Sadoveanu, bănuit că ar fi premeditat asasinarea lui Emi Pian

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies