Se închid şcolile! Un ciclon loveşte România săptămâna viitoare

Autor: A.N.C.
 
Nici bine nu a venit iarna că deja apar primele probleme. Vremea rea şi problemele cu încălzirea în şcoli şi greva de la metrou ar putea duce la închiderea şcolilor săptămâna viitoare. Decizia urmează să fie luată de inspectoratele locale, de la caz la caz.
 
Valul de aer polar care a pus stăpânire pe România a adus prima ninsoare, în Bucureşti, dar şi în sudul, centrul şi estul ţării, iar săptămâna viitoare un ciclon amplifică problemele la început de sezon rece. 
 
Temperaturile sunt şi cu 10 grade mai scăzute decât ar fi normal, însă senzaţia de frig este amplificată de vântul care bate cu putere. Lucrurile nu se vor schimba în bine prea curând. Dimpotrivă!
 
Fie că vorbim despre o fulguială timidă, cum a fost cea din Bucureşti, sau de o ninsoare serioasă ca la Iaşi, jumătate de ţară a asistat vineri şi sâmbătă noapte la prima manifestare a iernii.
 
În plus, angajaţii Metrorex anunţă că vor intra în grevă generală pe perioadă nedeterminată, de miercuri, 21 noiembrie, între orele 4.00 şi 16.00. Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de salarii, dar şi de lipsa de fonduri pentru piese de schimb şi mentenanţă, de lipsa forţei de muncă, de prostul management al Metrorex.  Joi dimineaţă, sindicaliştii au făcut o grevă de avertisment de două ore. 
 

 

 
În aceste condiţii, şcolile s-ar putea închide punctual acolo unde este cazul, conform prevederilor legale.
 
"In situatii deosebite, bine fundamentate, in functie de conditiile climatice si de specificul zonei si al scolii, inspectoratele scolare judetene si/sau Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti pot aproba, la cererea conducerii unitatilor de invatamant, modificari ale structurii anului scolar.
 
Acestea se pot aproba numai in masura in care se asigura parcurgerea integrala a programelor scolare. In cazurile de fata, orele de curs vor fi recuperate conform calendarului stabilit de fiecare unitate de invatamant, cu aprobarea inspectoratelor scolare judetene, respectiv ISMB", este precizarea făcută an de an de Ministerul Educatiei, informează Rtv.net.
 
Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

A murit Mihnea Constantinescu! Meleşcanu: "Este o pierdere grea pentru MAE"

Mirela de la "Insulă" îi dezvăluie lui Mircea cel mai bine păstrat secret al său

5 obiceiuri care iti pot distruge relatia de cuplu

Horoscop Zilnic Joi 17 Iunie 2021: Gemenii vor avea parte de o zi foarte bună din toate punctele de vedere

Horoscop joi, 17 iunie! Zodia care are parte de o zi foarte proastă. Te domină haosul şi oboseala

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita superă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

De citit! Anunț șoc despre PFIZER! Efectul ascuns care apare după rapel

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies