Se întâmplă în București. Găsită moartă, părăsită de autorități. De 12 ore, nimeni nu ia cadavrul

O femeie de 70 de ani a fost găsită moartă în apartamentul ei, dar nimeni nu a venit să ridice cadavrul. Până în acest moment, au trecut mai mult de 12 ore din momentul în care a fost descoperit.

Distribuie pe:

Autor: D.A.

Se întâmplă în București. Găsită moartă, părăsită de autorități. De 12 ore, nimeni nu ia cadavrul
Se întâmplă în București. Găsită moartă, părăsită de autorități. De 12 ore, nimeni nu ia cadavrul


In articol:

Se presupune că victima este infectată cu COVID-19. Femeia de aproximativ 70 de ani a fost găsită astăzi decedată, în propriul apartament din cartierul Giulești, la primele ore ale dimineții, de către femeia care o îngrijea. La aproape 12 ore de la acest eveniment, cadavrul se află încă în apartament și, spun rudele decedatei, nici DSP București și nici ambulanța nu au venit să transporte trupul neînsuflețit, susține Libertatea.

Cadavrul zace de la ora 9 în apartament

Este al doilea caz din România în care o persoană infectată cu COVID-19 moare singură în casă. Pe 31 martie, un tânăr de 27 de ani din județul Sibiu a fost găsit mort în locuința sa, iar rezultatul pozitiv pentru coronavirus a venit pe 2 aprilie.

Citeste si: Bomba despre pensii şi pensionari. Atenţie! Acuzații de abuzuri la Guvern - evz.ro

Președintele asociației de locatari din cartierul Giulești, unde femeia decedată a locuit, a declarat pentru Libertatea că aceasta a fost găsită fără suflare, în locuința ei, în jurul orei 9.

“De la ora 9 încercăm și ne chinuim să găsim pe cineva care să o ridice. Fratele doamnei stă în fața blocului, e disperat, iar DSP ne duce cu vorba. Am reușit să vorbim doar cu medici rezidenți. Ei zic că nu ține de ei cazul, să sunăm la 112. Am sunat la 112, șefa de tură ne-a zis să vină DSP. Femeia a fost testată luni de coronavirus, i-a ieșit negativ, iar miercuri a fost testată din nou și a venit testul pozitiv”, a povestit bărbatul.

“Da, acolo făcea dializă, așa cred. Cel puțin, toată lumea din bloc spune asta. Se mișca mai greu, iar în ultimele zile tușea, dar venea BGS și o ducea la dializă. Acum, problema e că am blocat toată scara aiurea și nu a intrat nimeni la ea, de teamă că ne îmbolnăvim. Nici rudele nu au vrut să intre, ca să nu intre în izolare”, a mai spus bărbatul.

Mesajul sec venit de la Salvare

Cumnata femeii a relatat dialogul cu operatorii de la Salvare.  “Salvarea ne-a zis că nu cară morți”, a spus Gheorghița Barbu, cumnata femeii decedate, care a confirmat situația și a spus că DSP refuză să ia măsuri în cazul cadavrului.

“Deci, pe la ora opt sau nouă, m-a sunat bona care avea grijă de ea și mi-a zis că a găsit-o decedată, că au venit de la SMURD și au constatat decesul și să venim și noi, ca să semneze cineva hârtiile. A venit soțul, a urcat, i-au dat hârtiile și ne-au zis să mergem la medicul de familie. De acolo, ne-au zis să mergem la DSP să ridice mortul. Domnii de la DSP se fac că nu ne aud, că nu ne cunosc, ne spun să sunăm la Salvarea. Salvarea ne-a zis că ea nu cară morți”.


Citește și:

Raed Arafat, despre reintroducerea carantinei totale în România. „Toate țările iau măsuri serioase, nu e de glumit”

Dreptate în cazul gorjeanului care și-a ucis cel mai bun prieten, doar pentru a fi cu fosta lui nevastă. Felix s-a ales cu o pedeapsă grea

Am aflat cine este polițistul care a isterizat sute de românce! ”Cine e băiatul? Percheziție corporală face”? Ultima postare a Poliției Române a stârnit imaginația doamnelor!...

Brașovul, primul oraș din România cu transport public electric în totalitate. Anunțul făcut de ministrul Mediului, Costel Alexe

Avocata familiei Melencu face dezvăluiri importante în cazul Caracal: „Fiica lui Dincă a minţit. Poliţiştii au sustras un act din dosar s-o acopere“

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies