Se intampla pentru prima data in Bucuresti! Parada militara nu trece, de 1 Decembrie, pe sub Arcul de Triumf. Vezi unde va avea loc

Pentru prima oara, parada militara organizata cu ocazia zilei nationale nu se va desfasura anul acesta in zona Arcului de Triumf.

Distribuie pe:

Autor: C.L.

fara descrierePentru ca Arcul de Triumf este inca in lucrari de repratii, parda nu va mai fi pe Bd. Kiseleff asa cum s-a intamplat pana acum, ci pe Bulevardul Unirii. "Un numar de 2.700 de militari vor defila cu tot ceea ce au ei mai frumos, cu 280 de mijloace tehnice. Vor fi si 40 de aeronave, speram sa ne lase vremea sa le putem vedea si pe ele, vor fi militari din tari straine care si-au trimis detasamente la defilare: Franta, Moldova, Polonia, Turcia si SUA. Republica Moldova se afla pentru prima data la aceasta parada. Vor fi si surprize pe care le-am pregatit in ceea ce priveste tehnica, sunt colegii nostri de la Regimentul de Garda care au pregatit un exercitiu foarte frumos de manuire al armamentului de infanterie, va fi un spectacol frumos si dupa foarte multa vreme suntem in Piaţa Constitutiei, locul nostru traditional de defilare fiind Arcul de Triumf", a afirmat purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii Nationale (MApN), colonel Constantin Spinu.

Si Ministerul de Interne a pregatit o parade speciala. MAI va fi reprezentat in total de aproape 600 de oameni. In ceea ce priveste tehnica, participa la parada militara cu peste 100 de mijloace, dintre acestea autospeciale folosite în misiunile de zi cu zi, motociclete, ambarcatiuni, trei elicoptere si un avion SMURD.

Cum parada se desfasoara in fata Palatului Parlamentului, asta inseamna ca traficul rutier va fi restictionat pe arterele din jurul Parlamentului.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate