Se intampla pentru prima data in istoria Londrei - VEZI de ce vor avea parte in fiecare weekend englezii

Metroul londonez va circula, începând din 2015, în regim de 24 de ore în weekend, pentru prima dată în istoria Londrei, relatează The Telegraph online.

Distribuie pe:

fara descriereÎncepând din 2015, pasagerii metroului din Londra, numit familiar the Tube, vor putea ajunge acasă noaptea la orice oră, vineri şi sâmbătă.

Potrivit telegraph.co.uk/, primarul Londrei, Boris Johnson, a declarat că această măsură va stimula ocuparea forţei de muncă şi dezvoltarea “economiei pe timp de noapte.” De asemenea, în opinia lui Johnson, noul program de funcţionare a metroului va kalooga_36441" consolida reputaţia Londrei ca cel mai bun oraş mare de pe planetă, oraş bun pentru trai, lucru, turism şi investiţii".

Planul prevede, de asemenea, eliminarea a 750 de locuri de muncă. Astfel, din cei 18.000 de angajaţi ai metroului londonez, London Underground, 5.500 vor fi concediaţi.

Începând din 2014, la metrou va fi introdusă tehnologia de plată cu cardurile contactless, acoperirea semnalelor Wi-Fi în staţiile de metro va fi extinsă, funcţionarea aparatelor de bilete va fi îmbunătăţită, iar personalul ar putea lucra în sălile de bilete de pe platforme, ci nu la casele de bilete.

"În decursul a 150 de ani, the Tube a fost inima Londrei, iar tunelurile şi pistele sale (au fost) artere care au transportat milioane de oameni şi au contribuit la dezvolarea şi prosperitatea economică a marelui nostru oraş", a afirmat Johnson, adăugând că "acum este timpul ca the Tube să treacă la nivelul următor".


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate