Se schimba ora 2018! Cand va fi cea mai scurta noapte din an? E ultima data cand dam ceasul inainte?

Cand se schimba ora in 2018? Se mai schimba? Gasiti aici raspunsul.

Autor: Radu Constantin

Se schimba ora in 2018? In acest inceput de an au circulat diverse informatii legate de o posibila renuntare la ora de vara. Daca vreit sa aflati daca si cand se schimba ora de iarna cu cea de vara in 2018, raspunsul il puteti gasi aici.

Se schimba ora in 2018! Cand se intampla?

Se schimba ora in 2018.

Ei bine, da! In ultima noapte de sambata spre duminica din luna martie, adica 24 spre 25 martie 2018, ora 03:00 va deveni ora 04:00. Momentul coincide cu echinctiul de primavara iar schimbarea se face in mai multe state de pe glob. Nu insa in toate. La fel se intampla si toamna, cand insa procesul este invers: ora 03:00 devine ora 02:00.

Se schimba ora in 2018! Ce se intampla pe viitor?

Se schimba ora in 2018 insa este posibil ca in viitorul apropiat sa se renunte la aceasta practica. Parlamentul European a adoptat recent o rezolutie prin care se renunta la ora de vara si cea de iarna, urmand ca ora sa nu se mai schimbe in functie de anotimp. Au fost 384 voturi pentru, 153 de voturi impotriva si 12 abtineri. Consiliul European urmeaza insa sa evalueze aceasta rezolutie si sa faca modificarea daca este cazul.

Si in Romania exista un proiect de lege al deputatului PMP Marius Pascan, care propune renuntarea la ora de vara, pe motiv ca schimbarea produce efecte asupra organismului.

Se schimba ora in 2018! Cine a introdus prima oara ora de vara?

Asadar, se schimba ora in 2018. Cum a aparut insa prima oara ideea de a se schimba ora de doua ori pe an? Ideea a aparut in 1916, in conditiile impuse de Primul Razboi Mondial.

A fost o masura luata de autoritati pentru a se face economii in privinta consumului de energie electrica si termica. Prima tara care a adoptat aceasta masura a fost chiar Germania, urmata de Romania un an mai tarziu.

Se schimba ora in 2018! Care sunt efectele!

Se schimba ora in 2018. Dar care sunt efectele? Vara, ziua devine mai lunga decat noaptea si putem sa ne bucuram mai mult timp de lumina naturala.

Efectele pot fi insa si unele negative, datorita efortului de adaptare a organismului care pe termen lung il pot slabi.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Parlamentul European elimina ora de vara. Cum ne va afecta acest lucru

NU UITATI! La noapte trecem la ora de vara! VEZI cum ne afecteaza aceasta schimbare si cat timp ne trebuie pentru acomodare

ORA DE VARĂ 2013: România trece în noaptea de sâmbătă spre duminică la ora oficială de vară. Cum trebuie să ne potrivim ceasurile!

8 zodii se vor concentra asupra propriilor dorințe

SE SCHIMBĂ HARTA României! Vestea cea mare venită chiar acum: Direcția a fost dată

Andreea Bănică, momente cumplite în vacanță! Vedeta și-a pierdut fiul: „Am țipat, am intrat într-o panică totală”

Românii care terorizează plajele din Grecia. Manele, țipete de copil și obiceiuri proaste, vacanțele sunt distruse

CTP: „Eu nu mă simt mândru pentru David Popovici. Nici România nu are de ce să fie mândră!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies