Se spune ca banul e "ochiul Dracului"! BOR, la concurenta cu bancile - Ce conditii trebuie sa indepliniti pentru a lua un credit de la Biserica

Preoţii şi credincioşii se pot împrumuta de la Biserică. Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a înfiinţat o Casă de Ajutor Reciproc, de unde cei care doresc pot lua bani cu o dobândă de 6%. Sunt însă anumite condiţii pentru a intra în posesia banilor.

Distribuie pe:

Autor: V.P.

fara descrierePentru a lua un credit, enoriaşul trebuie să completeze o cerere şi să îndeplinească două condiţii: să aibă un venit constant şi să fie creştin-ortodox, potrivit Digi 24. În plus, solicitantul trebuie să achite o taxă de înscriere de 35 de lei. Cotizaţia lunară este de 30 de lei, la care se adaugă 2 lei pentru constituirea unui fond de ajutor.

Primele împrumuturi vor fi de maximum 5.000 de lei şi vor fi acordate începând de săptămâna viitoare. Potrivit preşedintelui Casei de Ajutor Reciproc a Clericilor şi Mirenilor, până acum s-au înscris 14 persoane, între care şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan. Filiale ale acestei institutii vor funcţiona în fiecare protopopiat din cadrul Arhiepiscopiei Iaşilor.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate