Secretele intunecate din familia Monicai Gabor! Destinul tragic al neamului "Bulai" din Fundul Racaciuni

La patru luni dupa moartea tragica a Veronicai, mama Monicai Gabor, amanunte dramatice ies la iveala despre familia fostei sotii a lui Irinel Columbeanu.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

fara descriereVeronica, alaturi de fetele ei: Monica si RamonaLa sfarsitul lunii august, Veronica Bulai pleca pe lumea cealalta dupa ce o piatra i-a strivit capul in timpul unei excursii la Pestera Polovragi. Ceea ce nu se stie pana acum este ca acest accident stupid este doar ultimul dintr-un lung sir de evenimente tragice prin care au trecut purtatorii numelui Bulai din satul Fundul Racaciuni, judetul Bacau, acolo unde s-a nascut si mama Monicai.fara descriereSotul Emil, la capataiul mamei Monicai

In toamna anului 1948, comunistii veniti la putere de doar cativa ani, au desfiintat prin forta biserica romano-catolica. Preotii moldoveni au ajuns prin inchisori, insa acest lucru nu era suficient pentru ca prin sate inca mai existau tarani care ramasesera statornici in credinta lor. Numele lui Martin Bulai, var primar cu bunicul Monicai Gabor, precum si al sotiei lui, Maria, apar trecute pe lista celor care si-au jertfit viata pentru a-si apara credinta. „Trupele Securitatii, inarmate ca de razboi, au inceput atacul importiva satelor din Moldova. Pe data de 10 martie 1949, in fata mitralierelor, barbatii s-au strans, cu trupul si cu sufletul sa apere biserica din satul Fundul Racaciuni, in timp ce femeile, cu pruncii in brate sau de mana, luau drumul Mariei. Legate, cu mic cu mare, femeile au fost aduse din padure in lacasul de inchinaciune devenit temnita”, se arata intr-o marturie postata pe site-ul procesulcomunismului.com. O parte dintre cei care s-au strans sa apere biserica au fost secerati pe loc de mitralierele Securitatii, dupa ce au fost batuti si batjocoriti in fata copiilor. Restul au fost urcati in camioane si trimisi la inchisore, unde au fost batuti pana la moarte, Printre acestia se numara si sotii Bulai.fara descriereBiserica romano-catolica din Funcul Racaciuni

Familia Bulai a fost una numeroasa. Mama Monicai a avut in total cinci frati, insa aproape toti s-au prapadit inainte de vreme. La Racaciuni a mai ramas doar o sora iar la Brasov mai are un frate care sunt in viata.

Exista, pare-se un blestem in zona pentru cei care poarte numele Bulai. Pe 7 august 2001, Dumitru Bulai (46 de ani) a fost gasit inecat in lacul Racaciuni, dupa ce cu doua zile inainte fusese dat disparut. De asemenea, in 2005, Valentin Bulai a fost acuzat de crima asupra partenerului. El a stat cativa ani la inchisoare, pana cand un alt barbat din sat, cu orientari homosexuale, a recunoscut printr-un bilet ca el a fost autorul crimei. Dupa ce a scris biletul, el s-a spanzurat.

 

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate