Stiri

Secretele marelui nutritionist Nicolae Hancu: "Carnea de vita sau de porc nu exista pentru mine! Seara mananc doar salate, de mai bine de 30 de ani"

Presedintele Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, profesorul Nicolae Hancu, se declara un mare amator de salate, de fructe dar admite ca nu-si refuza nici un vin bun.

Distribuie pe:

Nicolae Hancu

"Intotdeuana urmez eu insumi sfaturile pe care le dau. Sportul ocupa un loc important in viata mea. Am facut sport de performanta pana la 27 de ani, iar dupa ce m-am lasat am continuat sa fac sport. A doua componenta a stilului meu de viata este somnul. Imi incep activitatea trezindu-ma la ora 5,30 si niciodata nu ma culc seara mai tarziu de 10,30. Si a treia componenta, poate cea mai importanta, e alimentatia. Micul dejun, de la care niciodata nu ma abat este format obligatoriu din iaurt si fulgi. Pe la 10,30 iau o gustare formata dintr-un baton din prune uscate, scortisoara, alune sau nuci. Pranzul il iau in jur de 2-2,30 cand mananc un singur fel de mancare: legume asortate cu aproximativ 150 grame de peste sau carne de pasare. Carnea de porc si de vita nu exista in alimentatia mea. Dupa masa mananc un fruct, iar seara, de 30 de ani, mananc salate", a declarat profesorul Hancu pentru doctorulzilei.ro.

Setări confidențialitate