Secretele unui Chef! Cum pregateste Adi Hadean friptura de porc pentru masa de Craciun! Asta e trucul cu care fragezeste carnea! 

Adi Hadean a dezvaluit cum pregateste friptura de porc pentru masa de Craciun!

Distribuie pe:

Autor:

Celebrul Chef, fost jurat intr-o emisiune de gatit, a povestit ce ii face carnii pentru ca aceasta sa fie frageda si gustoasa.
"Iau hârtie de copt şi pun friptura în tavă cu ce vreau eu. De multe ori, cu foarte puţine lucruri. Doar frec carnea bine cu condimente, ce amestecuri îmi plac mie, şi în rest, nu mai pun nimic peste ea, pentru că oricum carnea conţine destul de multă apă.
Dar, ca să o protejez cumva şi să păstrez mai mult timp apa în friptură, că apa o găteşte şi o frăgezeşte, o acopăr cu hârtie de copt. Mototolesc bine hârtia de copt şi împăturesc carnea în ea, o învelesc.
O pun la 130/140 de grade şi o las 7-8 ore. În intervalul acesta de timp, se rumeneşte singură, chiar dacă e acoperită”, a explicat Adi Hădean la Europa FM.
Hadean mai are o reteta excelenta, pentru cei care nu vor sa manance carne de porc.
„O răţuşca la vreo două kilograme, întreagă, o umplu cu sferturi de lămâie, cu nişte cimbru. Îi dau cu sare pe interior, pe exterior, piper pe exterior, poate şi alte plante aromatice. Îi fac un culcuş din crenguţe de cimbru, din rămurele de rozmarin. Foaie de copt pe deasupra, şi o pun în cuptor la 130/140 de grade, timp de 4-5 ore.
Când o scoţi de acolo, arată perfect, e foarte aromată, e fragedă, suculentă. Tot ce mai trebuie să faci e să în depărtezi de pe ea foia de copt şi rămurelele alea, dai cuptorul foarte tare, la 200/250 de grade cu ventilaţie, timp de 5 minute, nu mai mult. Ea se rumeneşte foarte fain şi pielea se face crocantă”, a spus Adrian Hădean în Deşteptarea.

Celebrul Chef, fost jurat intr-o emisiune de gatit, a povestit ce ii face carnii pentru ca aceasta sa fie frageda si gustoasa.


"Iau hârtie de copt şi pun friptura în tavă cu ce vreau eu. De multe ori, cu foarte puţine lucruri. Doar frec carnea bine cu condimente, ce amestecuri îmi plac mie, şi în rest, nu mai pun nimic peste ea, pentru că oricum carnea conţine destul de multă apă.


Dar, ca să o protejez cumva şi să păstrez mai mult timp apa în friptură, că apa o găteşte şi o frăgezeşte, o acopăr cu hârtie de copt. Mototolesc bine hârtia de copt şi împăturesc carnea în ea, o învelesc.


O pun la 130/140 de grade şi o las 7-8 ore. În intervalul acesta de timp, se rumeneşte singură, chiar dacă e acoperită”
, a explicat Adi Hădean la Europa FM. (Citeste si: Asta este meniul PERFECT pentru masa de Craciun! Te satura, dar nu ingrasa)

Hadean mai are o reteta excelenta, pentru cei care nu vor sa manance carne de porc. 

„O răţuşca la vreo două kilograme, întreagă, o umplu cu sferturi de lămâie, cu nişte cimbru. Îi dau cu sare pe interior, pe exterior, piper pe exterior, poate şi alte plante aromatice. Îi fac un culcuş din crenguţe de cimbru, din rămurele de rozmarin. Foaie de copt pe deasupra, şi o pun în cuptor la 130/140 de grade, timp de 4-5 ore.


Când o scoţi de acolo, arată perfect, e foarte aromată, e fragedă, suculentă. Tot ce mai trebuie să faci e să în depărtezi de pe ea foia de copt şi rămurelele alea, dai cuptorul foarte tare, la 200/250 de grade cu ventilaţie, timp de 5 minute, nu mai mult. Ea se rumeneşte foarte fain şi pielea se face crocantă”
, a spus Adrian Hădean în Deşteptarea.

 

 

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
P
Setari de confidentialitate