Secții de vot Anglia: unde pot vota românii din Anglia la alegerile prezidențiale 2019

Pe 10 noiembrie 2019 au loc alegeri prezidențiale în România, iar dacă niciun candidat nu va strânge 50%+1 dintre voturi, pe 24 noiembrie 2019 va fi cel de-al doilea tur de scrutin. Românii de pretutindeni au dreptul de a-și alege viitorul președinte. Dacă un cetățean român locuiește peste hotare poate vota prin corespondență sau la secția de votare. În Anglia sunt organmizate secții de votare în toate orașele importante.

Distribuie pe:

Autor: Calin Perian

fara descriere


In articol:

Înscrierea în registrul electoral ca cetățean care vrea să voteze în străinătate are și valoare de cerere de înființare de secție de votare. Autoritatea Electorala Permanentă poate cere Ministerului Afacerilor Externe înființarea de secții de votare suplimentare pe lângă cele constituite, de regulă, în sediile misiunilor diplomatice și ale oficiilor consulare ale României din diaspora.

Citeste si: Teodor Meleşcanu locuieşte într-o vilă de aproape 600 de metri pătraţi! Vezi ce venituri uriaşe are ministrul care a înfuriat Diaspora!

Citeste si: Dezastru pentru PSD în diaspora! Nu a atins nici pragul de 5%! Cine a câștigat alegerile în afara țării

Citeste si: Reacția lui Klaus Iohannis după alegeri: Dragi români, sunteţi fantastici! Guvernarea PSD trebuie să dispară

Cu acordul autorităților din țara respectivă, AEP poate cere acest lucru pentru localitățile sau grupurile de localități unde au înregistrat cel puțin 100 de alegători. După consultări, AEP stabilește sediile secțiilor de votare din străinătate.

fara descriere

În Marea Britanie, una dintre destinațiile favorite ale românilor care au părăsit țara, au fost organizate, în principiu, secții de vot în cele mai importante orașe de acolo: Aberdeen, Glasgow, Edinburgh, Newcastle, Belfast, Leeds, Doncaster, Manchester, Nottingham, Birmingham, Leichester, Peterborogh, Northamptom, Lutun, Colchester, Cardiff, Bristol, Londra (8 secții de vorate pentru alegerile prezidențiale 2019), Portsmouth, Plymouth. Mai multe detalii pot fi găsite AICI!

fara descriere

Alegerile prezidențiale 2019! Ce spune ambasadorul român din Anglia

De altfel, de curând, la o întâlnire cu reprezentanți ai partidelor politice și ai societății civile din Anglia, organizată pentru consultări cu privire la alegerile prezidentțiale 2019 din România, ambasadorul României în Matera Britanie, Dan Mihalache, a dat asigurări că votul se va desfășura fără incidentele care au marcat alegerile europarlamentare din acest an. "Ambasadorul Dan Mihalache a detaliat prevederile legale privind votul prin corespondenta, extinderea perioadei de votare la 3 zile, introducerea posibilitatii infiintarii de sectii de votare la cererea a cel putin 100 de romani care au resedinta intr-o localitate din Regatul Unit, extinderea programului de votare pana la ora 24:00, in situatia in care la sectia de votare sunt persoane care nu au votat, posbilitatea suplimentarii pana la 15 a membrilor din sectia de votare, si implicit a cabinelor si a stampilelor de vot. Seful misiunii diplomatice a Romaniei la Londra a pledat pentru utilizarea alternativei votului prin corespondenta, modalitate de vot solicitata chiar de cetatenii romani care, la scrutinul anterior, s-au deplasat la sectiile de votare fara a reusi sa voteze. El a facut apel la romanii din Regatul Unit sa se inregistreze pentru a-si exprima votul intr-o modalitate civizilizata, fara consum de timp si bani cu deplasarea la o sectie de votare. (...) Ambasadorul Dan Mihalache a dat asigurari ca Ambasada Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, Consulatul General de la Manchester, Consulatul General de la Edinburgh si reteaua de consulate onorifice de pe teritoriul Regatului Unit vor depune toate eforturile in vederea asigurarii celor mai bune conditii pentru exercitarea dreptului de vot de catre cetatenii romani aflati in Marea Britanie", se arată într-un comunicat emis de Ambasada României în Anglia în legătură cu alegerile prezidențiale 2019.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate