Semne subtile prin care bebelușul tău încearcă să-ți spună că îi este foame, e sătul sau vrea să fie culcat

Bebelușii au propriul lor limbaj nonverbal, înainte să înceapă să învețe să vorbească

Distribuie pe:

Autor: A.M.

fara descriere


In articol:

Bebelușii au propriul lor limbaj nonverbal, înainte să înceapă să învețe să vorbească, potrivit specialiștilor de la o fundație care se ocupă cu studiul fertilității din Melbourne, Australia.
Deși nu se aplică tuturor cazurilor, în urma unui studiu s-a demonstrat că majoritatea bebelușilor folosesc aceste gesturi pentru a le comunica părinților necesitățile lor, informează dailymail.co.uk.
Astfel, în primele luni de viață, infanții își folosesc în mare parte mâinile, pentru a comunica.

"Studiile au demonstrat că atunci când unui nou născut îi este foame, va începe să își strângă pumnii. Pe măsură ce vor fi hrăniți, micuții vor începe treptat să-și relaxeze pumnii. Acest lucru înseamnă că se simt sătui. Specialiștii avertizează că acest lucru nu se aplică tuturor bebelușilor sau nu se aplică în fiecare zi", a spus un reprezentant al fundației.

Alte gesturi care pot indica foamea sunt plânsul, imediat după trezire, sau când bebelușul își întoarce capul, căutând sânul mamei, cu gura întredeschisă.

Cum îți dai seama că bebelușul este sătul

Imediat după ce copilul a fost hrănit și se simte sătu, el va începe să fie foarte jucăuș cu privirea, să facă mult contact vizual cu părintele sau, într-un stadiu mai relaxat al lor, să-și întindă brațele către unul din părinți.

Căscatul și un chip încruntat, primele indicii că are nevoie de somn

Căscatul este semnul universal al oboselii, atât la copii, cât și la adulți. Alte indicii ar mai fi o privire încruntată sau chiar arcuirea spatelui.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate