Semnificatia numelui: ce reprezinta numele Lidia

Cei interesati de semnificatia numelui Lidia trebuie sa stie ca acesta reproduce numele grecesc Lydia, care a fost utilizat de Sofocle in tragedia Trahinienele si mai apoi a fost raspandit in epoca crestina.

Distribuie pe:

Autor: Matei Vaihan

Semnificatia numelui Lidia. “Lydia” a fost o regiune in Asia Minor

E clar ca semnificatia numelui Lidia provine de la numele de origine greceasca Lydia, aceasta forma din urma fiind utilizata pentru a arata provenienta locala a purtatoarei. Cu toate acestea, desi purtatoarea aparea in izvoarele grecesti drept sclava, unii cercetatori lingvisti sunt de parere ca, de fapt, semnificatia numelui Lidia nu avea absolut nicio legatura cu statutul social. In orice caz, semnificatia numelui de persoana in discutie este „din Lydia”, aceasta fiind o regiune de pe coasta de vest a Asiei Minor. (vezi ce semnificatie are numele Dumitru)

Semnificatia numelui Lidia. Ce calitati au persoanele care il poarta

In Noul Testament, Lidia a fost numele unei femei convertite la crestinism de catre Sf. Pavel. In era moderna, numele a intrat in folosinta inca din timpul Reformarii Protestante. Persoanele care poarta numele de “Lidia” sunt de o natura ganditoare, serioasa, dar eficienta si axata pe afaceri. Isi doresc sa ia singure deciziile si sa nu fie influentate de nimeni. Dorinta de independenta si libertate le demonstreaza ambitia si siguranta pe ele insasi. Sunt foarte hotarate in decizii si isi asuma responsabilitatile. In relatiile cu cei din jur pot fi foarte serioase si nu vad umorul pe care il vad ceilalti, dar modul de gandire si persepectiva pozitive ii pot face pe cei din jur sa se simta bine.

Semnificatia numelui Lidia. Cum se scrie in alte limbi

Nu doar semnificatia numelui Lidia e importanta, ci si felul in care se scrie in diverse limbi. In engleza exista variantele "Lydia", "Lyda", "Liddy". In Finlanda se folosesc formele "Lyydia" si "Lyyti". Croatii, sarbii, macedonenii si slovenii au varianta "Lidija". Francezii folosesc forma de "Lydie", iar protughezii folosesc varianta "Lídia". Asemenea romanilor, italienii, spaniolii si polonezii au forma de "Lidia", iar cei din urma mai folosesc si varianta "Lidka". In Bulgaria si Rusia exista varianta de "Lidiya", dar rusii mai folosesc si forma "Lidochka".

Galerie foto 
Citește și:

Semnificatia numelui: ce reprezinta numele Arnold

Ai visat o furtuna? Iata care este semnificatia visului tau!

Remediu natural: Ceaiul perfect în curele de slăbire. Este foarte bun și pentru diabetici, precum și împotriva pietrelor la rinichi

Semnificatia numelui: ce reprezinta numele Valeria/Valeriu

Semnificatia numelui: ce reprezinta numele Sabina

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies