Senatul vrea să adopte un proiect prin care statul asigură finanţarea şi pentru copiii înscrişi la grădiniţă cu vârsta între doi şi trei ani

Senatul a adoptat, decizional, un proiect prin care statul va asigura finanţarea şi pentru copiii înscrişi la grădiniţă cu vârsta între doi şi trei ani

Distribuie pe:

Autor: Ioana Nicoleta

Senatul vrea să adopte un proiect prin care statul asigură finanţarea şi pentru copiii înscrişi la grădiniţă cu vârsta între doi şi trei aniSenatul vrea să adopte un proiect prin care statul asigură finanţarea şi pentru copiii înscrişi la grădiniţă cu vâr
Senatul vrea să adopte un proiect prin care statul asigură finanţarea şi pentru copiii înscrişi la grădiniţă cu vârsta între doi şi trei ani


In articol:

Senatul a adoptat marţi, decizional, un proiect de lege iniţiat de PSD prin care statul asigură finanţarea de la buget şi pentru copiiiînscrişi la grădiniţă, cu vârsta între doi şi trei ani. Propunerea legislativă adoptată de senatori merge la promulgare.

„La solicitarea expresă a părinţilor, în limita numărului de locuri, pot fi înscrişi în învăţământul preşcolar copiii cu vârsta de minim doi ani, asigurându-se finanţarea de bază corespunzătoare, de la bugetul de stat, în baza costului standard per preşcolar stabilit prin hotărâre a Guvernului”, arată proiectul de lege votat de senatori, explicat de news.ro.

De asemenea, este prevăzută şi norma didactivă pentru un consilier şcolar care corespunde unui post de consilier în cabinetul de asistenţă psihopedagogică.

Citeste si: Narcisa Guță, din nou în fața judecătorilor. De data asta cine o mai scapă? - evz.ro

Ce proiect este propus pentru fianțarea copiilor de la grădiniță

„Norma didactică a consilierului şcolar corespunde unui post de consilier şcolar în cabinetul de asistenţă psihopedagogică, respectiv în cabinetul interşcolar de asistenţă psihopedagogică şi se stabileşte prin raportare la un număr de 500 de elevi, 500 de elevi şi preşcolari sau de 300 de preşcolari. Activităţile specifice normei didactice sunt stabilite prin regulament aprobat prin ordin al ministrului Educaţiei şi Cercetării”, mai arată sursa citată. 

Citeste si: Gestul INCREDIBIL făcut de cadrele medicale ne-a lăsat cu gura căscată

Citeste si: Imagini șocante! Fiul unui afacerist din Brașov a murit într-un accident cumplit

Citeste si: Radu Banciu, atac dur fără precedent la adresa Andreei Esca: „E o rușine monumentală. O vedetă TV nu se duce niciodată într-un club să danseze ca țoapă. Acolo se duc proastele"

În expunerea de motive a iniţiative legislative este argumentat faptul că multe grădiniţe dintr-o serie de localităţi nu au finanţarea asigurată şi pentru această categorie de copii.

„În acest moment există un număr mic de creşe, de obicei în oraşele mari, în timp ce în marea majoritate a localităţilor ele sunt practic inexistente. Sunt părinţi care au copii cu vârsta între doi şi trei ani, dar nu au la cine să apeleze pentru a supraveghe aceşti copii, atunci când sunt la muncă. În aceste condiţii, părinţii au fost nevoiţi să apeleze la grădiniţe şi să accepte înscrierea copiilor în învăţământul preşcolar, dar conform actualelor prevederi ale Legii educaţiei naţionale, pentru aceşti copii nu se asigură şi finanţarea pentru că nu au împlinit vârst ade trei ani. Prin acest proiect de lege se propune să se asigure finanţarea de bază corespunzătoare, de la bugetul de stat, în baza costului standard per preşcolar stabilit prin hotărâre a Guvernului. Conform datelor Ministerului Educaţiei şi Cercetării numărul acestor copii este destul de mic, iar impactul nbugetar este nesemnificativ, putându-se acoperi sumele necesare din actualul buget al MEC, conform expunerii de motive a proiectului. 

Iniţiativa legislativă a fost adoptată tacit pe 30 aprilie de Camera Deputaţilor, iar proiectul adoptat decizional de către Senat merge la promulgare. 

Urmatorul articol
Citește și:

Reacție acidă a lui Dan Negru, după anunțul președintelui Klaus Iohannis despre banii obținuți de la UE: „Vin 80 de miliarde. Hai să vedem cine le fură…”

Mirabela Dauer atacă dur: ”O aroganță. Ce e așa de greu de înțeles...”

Legea carantinei și izolării a intrat în vigoare. Cine poate veni în țară fără să stea în carantină

Elena Ionescu și Emanuel de la Survivor România, adevărul gol-goluț despre relația lor. Au recunoscut în direct: „Se iubesc!”

Lovitură de teatru în cazul Caracal! Alexandra Măceșanu, răpită de un interlop apropiat Clanului Sportivilor? Dezvăluirile lui Gheorghe Dincă EXCLUSIV

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies