Serban Huidu, despre vizita chinezilor in Romania: "Mi-am amintit cum pentru o sticla de Pepsi, ne scalambaiam in fata lui Ceausescu"

Serban Huidu a scris pe blog parerea lui despre vizita chinezilor in Romania.

Distribuie pe:

Autor: V.P.

fara descriere

kalooga_36441" Am fost un spectator destul de detaşat al spectacolului pe alocuri grotesc al chinezilor în România. Trecând pe lângă faptul că neputinţa noastră de a relaţiona cu state puternice ne-a adus în faţa unui real "succes" pe plan internaţional, micuţii ce se dau importanţi vor să intre în Europa pe uşa din dos, iar noi extaziaţi cădem pe spate!

Aducând nişte argumente de-a dreptul tembele, loviţi de o extaziere vecină cu adulaţia, "prietenii" gălbejiţilor nu mai prididesc cu laudele deşănţate la măreţele şi pruneţele realizări ale regimului care e foarte apropiat cu cel de "tristă" amintire de care tocmai ne-am despărţit!

Toţi sunt daţi pe spate de ritmul în care statul chinez ridică autostrăzi, blocuri şi mall-uri în câteva zile! Dar de întreabă cineva cum sunt făcute, cât de durabile sunt?! Ce calitate înglobează măgăoaiele alea sau dacă sunt nişte chinezării gigantice fără pic de valoare?"
, a scris Şerban Huidu pe blogul său.

"Pe pricepuţii ăştia ne-am apucat noi să îi lăudăm, să le căutam în coarne, să le organizăm forum, unde au fost luate masuri astfel încat Summitul NATO sau întâlnirea Angelei Merkel cu popularii europeni par pistol cu apă.

Am retrait, în schimb, momente legate de cultul personalităţii şi proslăvire a regimului, care mi-au adus aminte cum defilam pe stadionul 23 August la fiecare închidere şi deschidere de an şcolar, când, pentru o sticlă de Pepsi, ne scălâmbăiam în fata lui Ceauşescu după ce în prealabil repetasem asta zile întegi de dimineaţă până seara",
a adăugat el.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate