Serban Huidu trebuie sa plateasca daune de 360.000 de euro pentru ca a omorat trei oameni!

Magistraţii Judecatoriei Brasov au decis ca Serban Huidu sa plateasca daune morale de 360.000 de euro pentru accidentul pe care l-a provocat in Brasov in care a omorat trei oameni.

Distribuie pe:

fara descriereDe asemenea, fostul prezentator TV este obligat si la plata cheltuielilor de judecata in valoare de 10.000 de lei. Familiile victimelor accidentului produs in urma cu un an au cerut daune de 800.000 de euro.

Judecatoria Brasov a decis ca fiica Magdei Draghici, Ioana Campean, sa primeasca daune morale in valoare de 120.000 de euro si daune materiale de circa 1.900 de lei.

De asemenea, pentru sotia lui stefan Lungu Balog s-au stabilit daune morale tot de 120.000 de euro si materiale de 5.500 de lei reprezentand cheltuieli cu inmormantarea si 5.000 de euro reprezentand contravaloarea autoturismului Dacia Logan distrus in accident.

Totodata, fiul lui Stefan Lungu Balog va primi 120.000 de euro ca daune morale. Decizia instantei nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs in termen de zece zile de pronuntare.

Ioana Campean, fiica Magdei Draghici, a solicitat daune morale si materiale de 400.000 de euro, iar sotia si fiul lui stefan Lungu Balog s-au constituit parti civile diferite in acest proces, cerand drept daune morale cate 200.000 de euro, plus daune materiale de peste 5.000 de euro ca si contravaloare a autoturismului distrus in accident si cheltuieli de inmormantare de circa 6.000 de lei. Cea de-a treia victima a accidentului, Ioan Garbis, nu a avut urmasi, prin urmare nimeni nu s-a constituit parte civila din partea acestuia.

Serban Huidu a fost condamnat de Judecatoria Brasov la doi ani si sase luni de inchisoare cu suspendare pentru ucidere din culpa, in 29 iunie. Familiile victimelor accidentului au facut recurs la decizia judecatorilor, urmatorul termen fixat la Curtea de Apel Brasov fiind abia anul viitor, in 31 ianuarie.

De unde ar putea avea Huidu bani?

Serban Huidu are trei firme: Hodoronc Troc Production, Kiss Travel si Mangafaua Production. Pe site-ul Ministerului Finantelor apare doar bilantul contabil de anul trecut al primei firme. Conform acestor date profitul net inregistrat pe 2011 a fost de 2.412.085 lei  (540.000 de euro).

 

"Cred că este o soluţie corectă raportat şi prin prisma practicii judiciare care există în acest moment, dar echilibrată şi cu mediatizarea acestui caz. Faţă de alte ucideri din culpă acest caz a fost mai mult mediatizat şi astfel şi cunatumul acestor daune, care din cunoştinţele mele nu cred că s-au mai dat până în acest moment, au fost mai mari", a spus avocatul familiei Balog, care a precizat că nu va face recurs la decizie.

"N-aş putea să vă zic că această sumă este nici mare nici mică, pentru că viaţa oamenilor care au murit în acest accident nu poate fi preţuită. Faţă de practica instanţelor, este o sumă mai mare decât cea obişnuită, dar mai puţin decât am cerut noi. E o sumă pe care nu pot să o comentez pentru că ar însemna să apreciez cât ar costa viaţa Magdei Drăghici sau a domnului Balog", a spus avocatul Valentin Bodea, avocatul fiicei Magdei Draghici, citat de economica.net.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate