Sergiu Nicolaescu despre moartea lui Serban Ionescu: "Este pacat ca s-a dus, pentru ca, la 62 de ani, mai ai inca multe de spus"

Sergiu Nicolaescu a declarat că moartea lui Şerban Ionescu este o mare pierdere pentru cinematografia românească.

Distribuie pe:

fara descriere"Şerban Ionescu a fost un actor de excepţie, care putea interpreta cu uşurinţă orice rol, indiferent dacă era vorba despre unul în dramă sau în comedie. L-aş putea compara din acest punct de vedere cu un alt mare dispărut al nostru, Amza Pellea. Dumnezeu să-l ierte!" a declarat Sergiu Nicolaescu pentru Mediafax.

Şerban Ionescu a jucat în mai multe filme regizate de Sergiu Nicolaescu, printre care se numără "Capcana mercenarilor" (1980), "Mircea" (1989), "Oglinda - Începutul adevărului (1993), "15" (2005).

Şerban Ionescu fusese internat marţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, în secţia de Terapie Intensivă, după ce starea lui s-a agravat. În vara acestui an, actorul a fost diagnosticat cu scleroză amiotrofică, boala fiind incurabilă.

"Am jucat cu el într-un singur film ("Burebista", de Gheorghe Vitanidis, n.r.), dar îţi dai seama cum este un om când eşti la greu, adică la muncă. El era un om extraordinar de bun, mi-era foarte drag", a spus Ion Dichiseanu. "Îmi pare foarte rău că s-a prăpădit... era de aşteptat, ca şi la Iurie Darie. Este păcat că s-a dus, pentru că, la 62 de ani, mai ai încă multe de spus",
a adăugat Dichiseanu, care l-a descris pe Şerban Ionescu drept "un mare actor şi un coleg minunat".


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate