Serie de cutremure în România. Politicienii vorbesc de Marele Seism

Trei cutremure s-au petrecut în România doar în ultimele 24 de ore. Clasa politică și-a readus aminte de evenimentele din 1977.

Autor: D.A.

In articol:

România a mai fost zguduită puternic de un cutremur în urmă cu puțin timp. Asta după ce primele două au survenit în toiul nopții dintre joi și vineri.

Practic, în doar câteva ore, țara noastră a fost lovită de trei seisme. Două dintre ele s-au produs în Vrancea, iar cel mai recent în Oltenia.

Cutremur în Oltenia, eveniment rar

În urmă cu puțin timp, România a mai înregistrat încă un cutremur. Seismul s-a produs în Oltenia și a avut o magnitudine 2,3 pe scara Richter! Aceasta a avut loc la ora 11:59 de minute!

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat că România a fost lovită în urmă cu doar câteva ore de două seisme ce s-au produs în zona Vrancea.

Citeste si: O mamă din Iași și-a băgat fetița în mașina de spălat a filmat-o cum se "învârte"- bzi.ro

Primul dintre ele a avut loc imediat după miezul nopții, la ora 00:30, acesta având o magnitudine de 3,3 și s-a produs la adâncimea de 122 de km.

De ce sunt românii în alertă? Câte un cutremur major la 40 de ani

Românii sunt în alertă maximă și sunt atenți la orice informație care ar putea indica producerea unui mare cutremur în țara noastră.

Senatorul Marius Marinescu a indicat când s-ar putea produce un nou seism, la fel de dezastruos ca cel din ’77, în România. El a explicat că astfel de seisme au loc o dată la 40 de ani, iar la noi în țară s-ar putea produce în orice moment un cutremur devastator.

„Dacă ne uităm şi vedem o situaţie statistică, vom observa că aceste cutremure mari au avut loc la aproximativ 40 de ani şi cele foarte mari la o distanţă de 70 de ani. Aş menţiona câteva cutremure: cel cu magnitudinea de 7,7 din 1738 – a fost distrusă şi Cetatea Bucureştilor sau Curtea Veche, cum se spunea, reşedinţa domnească. A urmat cutremurul din 1802, cu magnitudinea de 7,9 – Bucureştii au fost puşi la pământ, majoritatea clădirilor, a căzut şi turnul Colței, au fost şi mai multe decese.

A urmat cutremurul din 1838, atenţie!, cu magnitudinea de 7,5 – au fost circa 100 de morţi” a declarat Marius Marinescu

Potrivit fostului senator, în orice moment se poate produce un cutremur puternic în România.

„A urmat cutremurul foarte mare din 1940, de aproximativ cu magnitudinea de 7,4 – au murit aroape 1600 de oameni şi au fost distruse vreo 106.000 de case în Bucureşti.

Erau mai mult case la timpul respectiv, nu erau blocuri. În perioada interbelică, s-au construit vreo 400 de blocuri. S-a prăbuşit blocul Calton, care era cel mai înalt la timpul respectiv. A urmat cutremurul din 1977. Dacă e să ne uităm pe această prognoză, vedem că în orice moment se poate produce un cutremur foarte mare. Problema este dacă noi suntem pregătiţi! Am spus că din punct de vedere al salvării sinistraţilor este foarte dificil. Nu mai putem avea o intervenţie a sinistraţilor ca în 1977″, a mai completat Marius Marinescu pentru sursa citată.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Complicele lui Gheorghe Dincă ar putea să fie eliberat. Ștefan Risipițeanu este acuzat că ar fi batjocorit-o pe Luiza Melencu

Când se lansează iPhone 13 în România. Doritorii își pot face precomenzi de pe site-urile de specialitate

Bilanț coronavirus, 21 septembrie 2021. S-a dublat numărul de cazuri noi de COVID-19, înregistrate în doar 24 de ore. Aproape 7000 de infectări cu SARS-COV-2

Horoscop Zilnic Marți 21 Septembrie 2021: întreaga perioadă este favorabilă pentru planul profesional și, implicit, pentru cel financiar

Va fi obligatoriu peste tot! E COD ROȘU. DSP a anunțat acum

Irina Tănase, umilința supermă pentru Liviu Dragnea. Cu cine a prins-o fostul lider PSD

Poza care îl DĂRÂMĂ pe Dragnea. Întâlnirea secretă despre care nu scoate un cuvânt. Ponta i-a făcut-o din 2018!

Ultima lovitură dată de Gică Popescu în sportul românesc: ,,Am investit împreună cu mai mulţi parteneri”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies