Serul anti-TBC pentru bebelusi i-a imbolnavit. Afla decizia Ministerului Sanatatii

Soc si groaza in randul parintilor de bebelusi care au fost vaccinati, in ultima perioada, impotriva tuberculozei. Vaccinul, produs in Danemarca, a bagat in spital mai bine de 100 de nou-nascuti. Multi dintre micutii care fusesera vaccinati anti-TBC, s-au imbolnavit chiar de..TBC ganglionar.

Distribuie pe:

Autor: C.L.

Ministerul Sanatatii a hotarat joi sa opreasca vaccinarea bebelusilor impotriva tuberculozei cu serul produs in Danemarca dupa ce peste 100 de micuti au avut de suferit. Serul a fost administrat pana acum la 200.000 de copii, iar peste 100 dintre ei au fost internati dupa ce le-au aparut reactii adverse.

fara descriereZece micuti sunt si acum internati la Spitalul de pneumologie “Marius Nasta” din Bucuresti fiind suferinzi de TBC ganglionar. "Este strigator la cer ce ni se intampla! Vaccinul care ar trebui sa ne protejeze bebelusii de tuberculoza ii imbolnaveste", se plang parintii disperati pe diverse forumuri. Cadrele medicale atrag atentia ca efectele injectarii serului apar chiar si la cateva luni dupa vaccinare.  La “Marius Nasta”, din martie pana acum, 50 de bebelusi au fost tratati din cauza unor reactii adverse  aparute dupa vaccinare. Pe plan national au fost raportate alte 115 cazuri.

Vaccinul a fost importat din Danemarca deoarece  Institutul Cantacuzino nu-l mai produce de doi ani. 443.000 de doze au fost distribuite medicilor, iar mai mult de jumatate au fost deja folosite la imunizarea copiilor.
Dupa ce a decis sistarea vaccinarii anti-TBC cu serul importat din Danemarca, Ministerul Sanatatii a  cerut si o expertiza independenta, la care sa participe si specialisti de la Organizatia Mondiala a Sanatatii, pentru a se face o evaluare transparenta a acestei situatii.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate