Servicii funerare Dolj de calitate oferite de presidentcraiova.ro

Autor: Adriana Raiciu

In articol:

Chiar dacă reprezintă un moment dificil, încetarea din viață a unei persoane dragi și apropiate reprezintă o crudă realitate. În aceste condiții, tot greul cade pe umerii celor rămași în urmă, care nu de puține ori se văd copleșiți de situație, și din acest motiv fac multe greșeli, și nici măcar nu au parte de timpul necesar de a-și lua rămas bun, așa cum se cuvine de la persoana

care a trecut în neființă. În acest caz, apelarea la o firmă de pompe funebre devine o normalitate, și nu un moft sau o fiță ”de afară”.

Vezi care sunt serviciile oferite

Chiar dacă sunt multe companiile de acest gen care funcționează într-un oraș, asta nu înseamnă că și serviciile oferite sunt similar. Bine, până la un punct pot fi, dar tu îți dorești ca toate cutumele religioase să fie respectate, la fel și cadrul legal, iar toți cei care au participat la priveghi sau înmormântare să nu aibă nimic de obiectat, cum că s-a uitat ceva sau altele asemănătoare. De aceea, consultă atât pachetele funerare disponibile, dar nu uita nici de serviciile individiale. Pentru cei din Dolj, există firme de servicii funerare Dolj unde calitatea este la superlativ.

Ce trebuie făcut

Imediat după decesul persoanei respective, trebuie să se ia și primele măsuri. Dacă decesul a avut loc acasă, este nevoie de constatarea acestui eveniment, și eliberarea unui act constator de către medicul de familie, sau de un alt medic competent, după caz.

Poți discuta cu cei de la agenția de servicii funerare să se ocupe de aceste aspecte. De altfel, tot în sarcina lor se va afla și preluarea defunctului, îmbălsămarea, așezarea în sicriul ales de tine și apoi depunerea la capelă sau casa mortuară. În acest timp, membrii familiei se pot ocupa de pregătirile pentru priveghi.

În cazul în care trecerea în neființă a avut loc într-un spital, familia trebuie să ridice corpul neînsuflețit de la morgă, loc unde are loc de obicei și îmbălsămarea.

Ia legătura cu cei de la forma de pompe funebre, deoarece este nevoie de transport funerar, care trebuie să aibă loc cu respectarea cadrului legal aflat în vigoare. 

Pregătirea pentru înmormântare

De regulă, persoana decedată trebuie privegheată trei zile, în ultima zi fiind organizată și înmormâncarea. Este timpul pe care îl ai la dispoziție pentru ca totul să fie organizat așa cum trebuie: stabilirea locului de veci, pregătirea acestuia, stabilită ziua și ora înmormântării, organizarea parastasului, traseul urmat de mașina mortuară.

Să nu uităm că este nevoie și de achiziționare de accesorii funerare, precum lumânări, batiste, coroane, prosoape și multe altele. Aici intervine marele ajutor de care ai parte atunci când apelezi la o firmă specializată în astfel de servicii funerare, care știu exact care este procedura și îți vor oferi cele mai bune servicii. Este o adevărată ușurare pentru membrii familiei, care au în acest fel posibilitatea de a-și lua rămas bun, așa cum se cuvine, de la persoana care a încetat din viață.

Chiar și în cazurile – mai rare, ce-i drept, în care familia dorește incinerare și nu înmormântare clasică, este nevoie să apelezi la o firmă de pompe funebre, pentru că sunt bine pregătite și fac față cu bine situației. Ceea ce trebuie să știi este că Biserica Ortodoxă Română nu este de acord cu incinerarea.

Citeste si: Petrică Cercel a murit, după ce a fost infectat cu noul coronavirus- bzi.ro

Avantajele pe care ți le oferă o firmă de pompe funebre

Deși pare oarecum o impietate să te gândești la avantajele de care poți avea parte atunci când închei un contract cu o firmă de pompe funebre, adevărul este că ele există.

Servicii complete

Există o mulțime de reguli, laice și religioase, care sunt legate de înmormântarea celui care a încetat din viață. Pentru a avea siguranța că toate sunt respectate și nu s-a uitat nimic, apelează la o firmă de servicii funerare, care îți oferă servicii complete. Printre acestea se află și obținerea de actele necesare, îmbălsămarea și cosmetizarea, sicriul, crucea, transportul funerar, cumpărarea tuturor obiectelor necesare pentru înmormântare.

Nu de puține ori, încetarea din viață a persoanei respective se produce brusc, în condiții tragice, așa că șocul și oboseala îi copleșesc pe cei rămași în urmă. Personalul specializat de la aceste firme va prelua toate sarcinile necesare pentru ca înmormântarea să aibă loc în cele mai bune condiții.

Rezolvarea părții birocratice

Știm și noi de cât de dificil este să obții, uneori, actele de care ai nevoie de multe ori. Afirmația rămâne valabilă și în cazul unui deces, iar de multe ori nu ai timpul fizic necesar să te ocupi de toate, pentru că trebuie să alergi încoace și încolo pentru ca totul să fie perfect. Suportul unei firme de servicii funerare constă și în ajutorul de a obține toate actele necesare mult mai rapid, fără să mai stai cu orele în fața unui ghișeu este esențial.

O înmormântare ”ca la carte”

Indiferent care este dorința ta privind ultimul drum al persoanei dragi ție, care a încetat din viață, atâta timp cât nu încalcă legislația în domeniu, și nici cutumele religioase, poate deveni realitate. Ajutorul oferit de o firmă de servicii funerare este esențial, și nu se încheie strict cu înmormântarea persoanei respective, ci poate continua și cu organizarea pomenirii acesteia. De asemenea, unele astfel de companii colaborează cu psihologi, care le pot oferi celor rămași în urmă, servicii de specialitate, care le pot face momentul mai suportabil.

Oferă-ți timpul necesar să jelești persoana iubită care a încetat din viață, și lasă în grijea unei firme de pompe funebre toate detaliile care țin de înmormântare!

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Petrică Cercel și-a prevestit moartea? Versurile din ultima melodie transmit un mesaj sfâșietor

Ce a făcut Petrică Cercel pentru copiii săi, înainte de a muri. A avut grijă să nu le lipsească nimic atunci când el nu va mai fi

Horoscopul zilei, 17 septembrie 2021. Viața sentimentală a unui nativ este zdruncinată de un secret

Alexandra Stan și Emanuel au pus punct, la doar câteva luni de la nuntă?

BOMBA zilei despre PFIZER: S-au descoperit SUBSTANȚE!

BOMBĂ! Motivul REAL pentru care Ion Țiriac NU a vrut să vină la nunta Simonei Halep. A făcut SCANDAL imens

DOLIU IMENS în lumea manelelor. A murit de COVID! Zi tristă pentru fanii manelistului

VIDEO | Momentul serii la nunta Simonei Halep! Gică Hagi, la dans cu mirii

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies