Sexul la prima întâlnire! Ce cred femeile, ce gândesc bărbații

Cât de repede înseamnă prea repede când vine vorba ca o femeie să facă sex pentru prima dată cu un bărbat. Iată una dintre întrebările la care femeile şi-ar fi dorit să afle răspunsul pentru a nu regreta decizia luată.

Distribuie pe:

Autor: Calin Perian

fara descriere


In articol:

Depinde de la caz la caz. Sexul la prima întâlnire este o problemă pe care, cu siguranţă, şi-o pun atât femeile cât şi bărbaţii. Înainte de o primă întâlnire, este imposibil să nu-ţi apară în minte întrebarea: "Oare cum se va termina seara?". Pentru unele femei, a face dragoste cu un bărbat este o decizie foarte importantă, care necesită timp de gândire şi sentimente profunde. Există însă şi femei care cedează mai uşor şi pun preţ pe trăirea clipei.

Citeste si: O fată de 24 de ani a crezut că s-a îndrăgostit, dar altceva i se întâmplase! ”Încrederea mea a fost spulberată după luni întregi într-o relație îngrozitoare cu un iubit bătăuș…”

Citeste si: Imagini interzise minorilor cu Loredana Chivu! Șocant, cu ce și-a ascuns blonda piercingul făcut în zona intimă

Citeste si: Cumplit! Un bărbat și-a omorât soția, după ce i-a aflat secretul! Nu a putut suporta că partenera lui face așa ceva

"Când şi cu cine ne culcăm e alegerea noastră, atâta timp cât şi celălalt consimte", explică un psihoterapeut. "Implicaţiile negative ţin mai mult de consecinţele acestei alegeri, pe care le vedem uneori diferit de cum le vede partenerul nostru. Pentru unele persoane, sexul la prima întâlnire interferează cu prejudecată că relaţiile stabile încep altfel. O femeie poate crede că un bărbat care îşi doreşte asta este superficial, un bărbat poate crede acelaşi lucru despre partenera să. Prejudecăţile de orice tip pot avea o influenţă covârşitoare asupra unei relaţii, pentru că fiecare persoană are propriile sale convingeri de viaţă şi propriile aşteptări de la sine sau de la partener şi ele ne influenţează chiar fără să ne dăm seamă", mai explică specialiștii.

 

Pentru o femeie, relația poate avea de suferit

"Atunci când nu e vorba de comportament sexual, unor persoane le place jocul, altora le place siguranţa şi stabilitatea. Unele amână începerea unei relaţii sexuale pentru că le place tensiunea sexuală dinainte şi trăirile care se aşează diferit odată ce relaţia sexuală a început. Celelalte îşi doresc să înceapă o relaţie sexuală, pentru că acest lucru le confirmă începutul unei poveşti de dragoste şi le relaxează în raport cu celălalt. Bărbaţii, fiind mai degrabă cuceritori, îşi doresc sexul, pentru că acest lucru le confirmă masculinitatea. Femeile îşi confirmă de multe ori feminitatea exact invers, reuşind să ademenească un bărbat suficient de mult timp fără a se culca cu el. Însă acest tip de comportament nu este nicidecum unul general", suțin psihologii.

fara descriere

A sări paşi şi a inversa etape o poate deteriora în loc să o consolideze. „În cazul în care femeile îşi doresc o relaţie de lungă durată, atunci ar fi bine să amâne sexul, până în momentul când ambii parteneri sunt pregătiţi afectiv, când relaţia prinde contur. Dacă începi cu relaţia sexuală, încă înainte să cunoşti numele complet al partenerului, sau să ştii despre celalat măcar lucrurile de bază, răstorni ordinea firească a lucrurilor“, spun psihologii.

Pentru bărbați, sexul la prima întâlnire este... benefic

Bărbaţii, în schimb, chiar dacă sunt entuziasmaţi pentru că au parte de cuceriri facile, nu vor aprecia ca posibilă parteneră de viaţă o femeie care poate să cedeze şi să se ofere prea uşor. „Perioadă de curtare are rostul ei, le acordă timp celor doi să se apropie treptat şi să construiască relaţia înainte de intimitatea fizică”, mai spune psihologul, care crede că nu există reţetă privind alegerea momentului potrivit de intimitate.

fara descriere

Trebuie precizat că bărbațioi însă nu gândesc la fel. Niciun bărbat care face sex de la prima întâlnire nu vrea să ajungă să regrete că a făcut asta cu persoana nepotrivită. Întotdeauna va fi mai atras de o femeie seducătoare decât de una cuminte, cu alură inocentă, pe care a cunoscut-o recent. Nu vrea să strice ceva ce ar putea deveni o relaţie serioasă. Pentru unii bărbaţi nu este de actualitate faptul că au o relaţie cu o femeie care a făcut sau nu sex la prima întâlnire. De vreme ce relaţia merge înainte şi cei doi se înţeleg foarte bine, acest amănunt nu contează absolut deloc. Acest lucru se datorează faptului că amândoi au căzut de acord asupra acestei decizii şi nu se judecă reciproc pentru că au acceptat să facă asta.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate