Sf. Ilie 2021. Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Ilie. Peste 120.000 de români își aniversează onomastica astăzi, 20 iulie 2021

Sf. Ilie 2021. Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Ilie. Vezi care sunt numele derivate din Ilie.

Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Ilie
Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Ilie[Sursa foto: MediaFax Foto]
Autor: Elena Popescu

In articol:

Sf.

Ilie 2021. Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Ilie. Vezi care sunt numele derivate din Ilie. Peste 120.000 de români își aniversează onomastica pe 20 iulie 2021, potrivit statisticilor MAI. 

Sf. Ilie 2021. Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Ilie

Pe 20 iulie 2021 este sărbătoare mare în România. Creştinii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Proroc Ilie Tesviteanul, iar o mulţime de români îşi aniversează onomastica.

Numele derivate din Ilie sunt: Ile, Ilea, Ilieș, Iliescu, Ilașcu, Iloaie, Ilioaie, Iliuț, Iliuță, Iliana, Eliana, Ilinca, Ilia, Lică, Eliade, Iliev, Eliah, Lia, Elias, Iliuș, Iliev și Liana.

Semnificaţia numelui Ilie: Elijahu, în traducere: "Al cărui Dumnezeu este Jahve", în greacă și latină: Elias, în arabă: Ilias. Numele de Ilie în limba română provine de la numele ebraic Eliyahu (Eliiah), ceea ce înseamnă ”Domnul este Dumnezeul meu”.

Citeste si: Sfântul Ilie 2021. Ce mai puternică rugăciune care se citește pe 20 iulie VIDEO și TEXT

Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Ilie
Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Ilie[Sursa foto: Shutterstock]

Peste 120.000 de români își aniversează onomastica pe 20 iulie 2021

Dintre cei 127.370 de români aniversaţi de Sărbătoarea Sfântului Prooroc Ilie, 111.685 sunt bărbaţi, iar 15.685 sunt femei.

Citeste si: De ce a murit Adrian Rădulescu? Ce i-au găsit medicii în trup- bzi.ro

Potrivit statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, majoritatea românilor care îşi sărbătoresc onomastica de Sărbătoarea Sfântului Prooroc Ilie, 105.819 poartă numele de Ilie, alţi 3.304 – Iliuță, iar 2.187- Lică.

De asemenea, alte 275 de persoane se numesc Eliade, 84 – Ilieș, 15 – Iliuș şi o singură persoană – Iliev. Dintre femeile care îşi sărbătoresc onomastica, 14.750

poartă numele de Ilinca, alte 839 – Eliana şi 96 – Ilia, transmite Ministerul Afacerilor Interne.

Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Ilie
Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Ilie[Sursa foto: Shutterstock]

Mesaje de La Mulţi Ani pentru cei care poartă numele Sf. Ilie

 • Cu ocazia zilei Sfinţişorului tău, îţi doresc o oră de linişte, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire şi iubire. La mulţi ani!
 • Îţi urez "La mulţi ani" pentru că porţi acest nume şi fie ca Sfântul Ilie, pe care îl reprezinţi, să-şi coboare ochii asupra ta şi să îţi dăruiască fericirea dorită şi numai bucurii şi linişte interioară!
 • Felicitări cu ocazia aceastei zile. Îţi urez să fii mereu sănătos, energic şi plin de bucurie. La mulţi ani, Elias!
 • La mulţi ani cu veselie/ Sănătate pe vecie/ Casa plină de bucate/ Dragoste pe săturate/ Bani la greu/ Noroc cu carul/ La mulţi ani şi sus paharul!!
 • Fie ca această zi să-şi deschidă poarta unui viitor plin de succese şi realizări. Sfântul Ilie al cărui nume îl porţi să te ocrotească şi să te călăuzească mereu. La Mulţi Ani!
 • Mă bucur că exişti în viaţa mea şi mă bucur că Sfântul Ilie, al cărui nume îl porţi, mi te-a dăruit!
 • Crin înflorit îţi doresc, să fii cât mai iubit şi să ai cea mai minunată zi de onomastică. La mulţi ani Ilie!
 • Dragă Ilinca, de ziua numelui tău îți dorim un sincer La Multi Ani, să ai parte de mulți bani, sănătate și voie buna. Petrecere frumoasă alături de cei dragi!
 • Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur și eu celor ce-ți doresc din adâncul sufletului să ai parte numai de împliniri, satisfacții și multă sănătate. La mulți ani!
 • De Sfântul Ilie sa ne amintim sa fim mai buni si mai darnici! La multi ani!
 • De ziua numelui tau cele mai frumoase dorinte sa devina realitate. La multi ani!
 • Cu ocazia zilei tale onomastice iti doresc sa ai parte numai de lucruri bune: sanatate, iubire, bucurii si momente frumoase alaturi de cei dragi. La multi ani de Sfântul Ilie!

Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Ilie
Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Ilie[Sursa foto: Shutterstock]

Viaţa Sfântului Proroc Ilie

Sfântul Proroc Ilie a fost fiul lui Sovah, din cetatea Tesva, din Galaad, dincolo de Iordan, de unde şi numele Prorocului: Ilie Tesviteanul. A trăit cu peste opt sute de ani înainte de întruparea Mântuitorului, pe vremea lui Ahab, regele iudeilor, potrivit basilica.ro.

Regele Ahab avea o soție feniciană, Izabela din Sidon, femeie închinătoare la Baal, unul din zeii principali ai fenicienilor. Ea îndemna pe rege să părăsească vechea credinţă a iudeilor, în Dumnezeul cel adevărat, şi să se închine lui Baal, și regele și tot poporul să-l urmeze. Regele și-a ascultat soția și a ridicat temple păgâne și a pus poporul să se închine la idoli.

Citeste si: Sfântul Ilie 20 iulie 2021. Un mare sfânt este sărbătorit în calendarul creştin ortodox. Mulţi români îi poartă numele

Sfântul Ilie Prorocul a mers atunci la curtea regelui ca să îl mustre pentru fapta pe care a făcut-o și pentru că s-a depărtat de adevărata credință în Dumnezeu. Dar văzând că nu poate aduce pe rege la calea cea dreaptă a credinţei strămoşeşti, l-a vestit că se va abate asupra ţării o foamete mare, care va ţine trei ani şi jumătate, ca pedeapsă pentru lepădarea lui de credinţă. Pentru aceasta, regele căuta să-l omoare. Prorocul Domnului s-a ascuns în Valea pârâului Chedron, unde supușii regelui nu aveau să-l găsească.

După trei ani şi jumătate însă, Sfântul Proroc s-a întors la curtea regelui Ahab. Cu jertfa adusă pe muntele Carmel, jertfă asupra căreia Dumnezeu a trimis foc din cer, Sfântul Ilie a dovedit că străvechea credinţă, pe care o mărturisea și o apăra el, era credinţa cea adevărată!

Sfântul Ilie 2021. Ce NU ai voie să faci la sărbătoarea sfântului pe 20 iulie

Poporul, văzând minunea Prorocului, a strigat: „Dumnezeul lui Ilie este Dumnezeul cel adevărat!” şi, prinzând pe slujitorii cei mincinoşi ai lui Baal, i-a ucis, ca să nu mai înşele poporul. Foametea a încetat printr-o ploaie binecuvântată trimisă de Dumnezeu la rugăciunea Sfântului.

Tradiţia Bisericii ne spune că Sfântul Ilie va reveni pe pământ, la sfârşitul veacurilor, ca înainte-mergător al celei de a doua veniri a lui Hristos, mustrând pe Antihrist şi fiind omorât de către el, după care va fi înviat de Mântuitorul.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Calendar ortodox sâmbătă, 31 iulie 2021. Lăsatul secului pentru Postul Adormirii Maicii Domnului

Prognoza METEO, azi, 30 iulie 2021. Cod portocaliu de caniculă în opt județe din România

Calendar Ortodox AUGUST 2021. Schimbarea la față, printre cele mai importante sărbători ale lunii

Horoscop Zilnic Sâmbătă 31 Iulie 2021: Racii sunt încurajați să analizeze punctul la care au ajuns în acest moment în viață și să vadă dacă sunt mulțumiți cu ceea ce au

Se limitează VITEZA de circulație! La 30 de km/oră în România!

CUTREMUR ÎN SHOWBIZ! Cu cine a fost prins Cătălin Botezatu în ipostaze INTIME! De aceea a fost dat afară de la Kanal D!

Muzica românească a pierdut un mare artist. Marius elcu a murit imediat după operație

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies