Sf. Ilie 2021. Ce vedete își sărbătoresc astăzi onomastica de Sfântul Ilie. Printre ele se numără și frumoasa Ilinca Vandici

Sf. Ilie 2021. Ce vedete își sărbătoresc onomastica de Sfântul Ilie. Vezi ce nume se sărbătoresc de Sfântul Ilie.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Sf. Ilie 2021. Ce vedete își sărbătoresc onomastica de Sfântul Ilie. Printre ele se numără și frumoasa Ilinca Vandici. Vezi ce alte nume se mai sărbătoresc de Sfântul Ilie. 

În fiecare an la data de 20 iulie, Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul, un mare sfânt din Vechiul Testament.

Sf. Ilie 2021. Ce vedete își sărbătoresc onomastica de Sfântul Ilie

La data de 20 iulie 2021 are loc sărbătoarea Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, iar cei care îi poartă numele sărbătoresc onomastica. Printre vedetele autohtone care poartă numele Sf. Ilie se numără:

Ilinca Vandici

Ilinca Vandici, frumoasa vedetă de la Kanal D, își aniversează onomastica pe 20 iulie 2021, de ziua Sfântului Ilie Tesviteanul. Anul acesta, sărbătoarea Sf. Ilie o prinde pe celebra prezentatoare de la ”Bravo ai stil” în vacanță alături de soțul său, Andrei Neacșu, dar și de fiul lor, Zian.

Ilinca Goia

Ilinca Goia, celebra actriță, se numără printre sărbătoriții zilei. Ilinca Goia este o actriță română de film, radio, teatru, televiziune și voce, născută la 6 martie 1969 în București. În anul 2014, Ilinca Goia a primit Premiul UARF de excelență „Clacheta de aur” pentru rolul Carmen din filmul „Poziția copilului”. 

Liana Stanciu

Liana Stanciu își sărbătorește astăzi onomastica.

Celebra prezentatoare de radio și televiziune, în vârstă de 49 de ani, este căsătorită cu solistul trupei Bere Gratis, Mihai Georgescu, și au împreună o fetiță, Teodora, născută pe 7 decembrie 2005.

Lia Bugnar

Lia Bugnar, în vârstă de 52 de ani, este o actriță, scenaristă și regizoare de film. Artista se numără printre cei care astăzi își sărbătoresc onomastica. Printre cei mai des întâlniți actori în piesele Liei Bugnar se află: Marius Manole, Ilinca Manolache, Maria Obretin, Irina Antonie, Cătălin Babliuc, Ofelia Popii, Radu Iacoban, Ana Ularu, Maria Buză,

Anghel Damian și Istvan Teglas.

Ilie Dumitrescu

Ilie Dumitrescu este un fotbalist român retras din activitate, devenit apoi antrenor și analist sportiv. A cunoscut consacrarea ca fotbalist la Steaua București, dar a mai jucat și în Anglia, Spania și Mexic, potrivit wikipedia.org.

Ilie Dumitrescu, în vârsta 52 de ani, își sărbătorește onomastica la sărbătoarea Sf. Ilie, alături de fiul său, Iliuţă Dumitrescu.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Ilie Năstase

Ilie Năstase, celebrul jucător de tenis în vârstă de 75 de ani, se numără printre sărbătoriții zilei. Cel mai probabil, Ilie Năstase își va sărbători onomastica alături de Ioana Năstase, cea de-a 5-a soție. În trecut, Ilie Năstase a mai fost căsătorit cu Brigitte Sfăt, Amalia Năstase, Alexandra King și Dominique Grazia.

Citeste si: Mesaje de La Mulți Ani de Sfântul Ilie. Cele mai frumoase urări şi SMS-uri pentru Ilie, Ilinca, Iliuță și Eliana

Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Ilie
Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Ilie[Sursa foto: Shutterstock]

Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Ilie

Pe 20 iulie 2021 este sărbătoare mare în România. Creştinii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Proroc Ilie Tesviteanul, iar o mulţime de români îşi aniversează onomastica.

Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Ilie. Peste 120.000 de români își aniversează onomastica pe 20 iulie 2021

Numele derivate din Ilie sunt: Ile, Ilea, Ilieș, Iliescu, Ilașcu, Iloaie, Ilioaie, Iliuț, Iliuță, Iliana, Eliana, Ilinca, Ilia, Lică, Eliade, Iliev, Eliah, Lia, Elias, Iliuș, Iliev și Liana.

Semnificaţia numelui Ilie: Elijahu, în traducere: "Al cărui Dumnezeu este Jahve", în greacă și latină: Elias, în arabă: Ilias. Numele de Ilie în limba română provine de la numele ebraic Eliyahu (Eliiah), ceea ce înseamnă ”Domnul este Dumnezeul meu”.

Mesaje de La Mulţi Ani pentru cei care poartă numele Sf. Ilie

 • Cu ocazia zilei Sfinţişorului tău, îţi doresc o oră de linişte, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire şi iubire. La mulţi ani!
 • Îţi urez "La mulţi ani" pentru că porţi acest nume şi fie ca Sfântul Ilie, pe care îl reprezinţi, să-şi coboare ochii asupra ta şi să îţi dăruiască fericirea dorită şi numai bucurii şi linişte interioară!
 • Felicitări cu ocazia aceastei zile. Îţi urez să fii mereu sănătos, energic şi plin de bucurie. La mulţi ani, Elias!
 • La mulţi ani cu veselie/ Sănătate pe vecie/ Casa plină de bucate/ Dragoste pe săturate/ Bani la greu/ Noroc cu carul/ La mulţi ani şi sus paharul!!
 • Fie ca această zi să-şi deschidă poarta unui viitor plin de succese şi realizări. Sfântul Ilie al cărui nume îl porţi să te ocrotească şi să te călăuzească mereu. La Mulţi Ani!
 • Mă bucur că exişti în viaţa mea şi mă bucur că Sfântul Ilie, al cărui nume îl porţi, mi te-a dăruit!
 • Crin înflorit îţi doresc, să fii cât mai iubit şi să ai cea mai minunată zi de onomastică. La mulţi ani Ilie!
 • Dragă Ilinca, de ziua numelui tău îți dorim un sincer La Multi Ani, să ai parte de mulți bani, sănătate și voie buna. Petrecere frumoasă alături de cei dragi!
 • Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur și eu celor ce-ți doresc din adâncul sufletului să ai parte numai de împliniri, satisfacții și multă sănătate. La mulți ani!
 • De Sfântul Ilie sa ne amintim sa fim mai buni si mai darnici! La multi ani!
 • De ziua numelui tau cele mai frumoase dorinte sa devina realitate. La multi ani!
 • Cu ocazia zilei tale onomastice iti doresc sa ai parte numai de lucruri bune: sanatate, iubire, bucurii si momente frumoase alaturi de cei dragi. La multi ani de Sfântul Ilie!

Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Ilie
Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Ilie[Sursa foto: Shutterstock]

Cine a fost Sfântul Ilie Tesviteanul

Sfântul Proroc Ilie a fost fiul lui Sovah, din cetatea Tesva, din Galaad, dincolo de Iordan, de unde şi numele Prorocului: Ilie Tesviteanul. A trăit cu peste opt sute de ani înainte de întruparea Mântuitorului, pe vremea lui Ahab, regele iudeilor, potrivit basilica.ro.

Sfântul Ilie 20 iulie 2021. Un mare sfânt este sărbătorit în calendarul creştin ortodox. Mulţi români îi poartă numele

Regele Ahab avea o soție feniciană, Izabela din Sidon, femeie închinătoare la Baal, unul din zeii principali ai fenicienilor. Ea îndemna pe rege să părăsească vechea credinţă a iudeilor, în Dumnezeul cel adevărat, şi să se închine lui Baal, și regele și tot poporul să-l urmeze. Regele și-a ascultat soția și a ridicat temple păgâne și a pus poporul să se închine la idoli.

Sfântul Ilie Prorocul a mers atunci la curtea regelui  ca să îl mustre pentru fapta pe care a făcut-o și pentru că s-a depărtat de adevărata credință în Dumnezeu. Dar văzând că nu poate aduce pe rege la calea cea dreaptă a credinţei strămoşeşti, l-a vestit că se va abate asupra ţării o foamete mare, care va ţine trei ani şi jumătate, ca pedeapsă pentru lepădarea lui de credinţă. Pentru aceasta, regele căuta să-l omoare. Prorocul Domnului s-a ascuns în Valea pârâului Chedron, unde supușii regelui nu aveau să-l găsească.

După trei ani şi jumătate însă, Sfântul Proroc s-a întors la curtea regelui Ahab. Cu jertfa adusă pe muntele Carmel, jertfă asupra căreia Dumnezeu a trimis foc din cer, Sfântul Ilie a dovedit că străvechea credinţă, pe care o mărturisea și o apăra el, era credinţa cea adevărată!

Poporul, văzând minunea Prorocului, a strigat: „Dumnezeul lui Ilie este Dumnezeul cel adevărat!” şi, prinzând pe slujitorii cei mincinoşi ai lui Baal, i-a ucis, ca să nu mai înşele poporul. Foametea a încetat printr-o ploaie binecuvântată trimisă de Dumnezeu la rugăciunea Sfântului.

Tradiţia Bisericii ne spune că Sfântul Ilie va reveni pe pământ, la sfârşitul veacurilor, ca înainte-mergător al celei de a doua veniri a lui Hristos, mustrând pe Antihrist şi fiind omorât de către el, după care va fi înviat de Mântuitorul.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Sf. Ilie 2021. Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Ilie. Peste 120.000 de români își aniversează onomastica astăzi, 20 iulie 2021

Sfântul Ilie 20 iulie 2021. Mare sărbătoare, cruce roșie în calendarul creştin ortodox

Sfântul Ilie 2021. Mesaje de La Mulți Ani! Urări şi SMS-uri pentru Ilie, Ilinca, Iliuță și Eliana

Horoscop 5 Decembrie 2021: astăzi Fecioarele vor avea parte de o surpriză plăcută

Se dau bani în plus la salariu! Ministrul de Finanțe tocmai a făcut anunțul. Cine va primi banii

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Atenție, nu dăruiți aceste lucruri de Moș Nicolae. Aduc ghinion!

Mister elucidat! Anamaria Prodan a aflat cine ”a scăpat” pozele cu ea dezbrăcată: ”Va plăti. În timp foarte, foarte scurt”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies