Sfanta Maria 15 august 2021. Ce nume se sărbătoresc de Sfânta Marie. Peste 2.2 milioane de români își aniversează onomastica astăzi, 15 august 2021

Sfanta Maria 15 august 2021. Vezi ce nume sunt derivate din Maria.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Sfanta Maria 15 august 2021.

Ce nume se sărbătoresc de Sfânta Marie. Peste 2.2 milioane de români își aniversează onomastica astăzi, 15 august 2021. Vezi ce nume sunt derivate din Maria. 

Sfânta Maria Mare sau Adormirea Maicii Domnului se sărbătorește în fiecare an la data de 15 august.

Sfanta Maria 15 august 2021. Ce nume se sărbătoresc azi

Pe 15 august 2021 este sărbătoare mare în România. Creştinii sărbătoresc Adormirea Maicii Domnului, iar o mulţime de români îşi aniversează onomastica.

Citeste si: Adormirea Maicii Domnului 15 august 2021. Mare sărbătoare, cruce roșie în calendarul creștin ortodox

Numele derivate din Maria sunt: Mari, Meri, Marioara, Mărioara, Măriuța, Marița, Mara, Mariana, Miriam, Marilena, Marina, Marinela, Marița, Marusia, Mariuca, Maricica, Mia, Mioara, Marian, Marin, Marius, Marinel și Marinuș.

Semnificaţia numelui Maria  din ebraică: cea iubită, cea îndrăgită, acest nume fiind cel mai răspândit şi mai drag nume folosit de credincioşii ortodocşi.

Citeste si: Adormirea Maicii Domnului 2021. Cea mai puternică rugăciune pe care e bine să o citești la sărbătoarea Sfintei Marii

Citeste si: Carla’s Dreams, prins FĂRĂ mască. Cine este, de fapt, artistul care face furori în România...- bzi.ro

Adormirea Maicii Domnului 2021
Adormirea Maicii Domnului 2021[Sursa foto: PixaBay]

Peste 2.2 milioane de români își aniversează onomastica pe 15 august 2021

Peste două milioane de români îşi serbează onomastica în 15 august, cu prilejul Sfintei Maria, cea mai mare sărbătoare creştină a verii. Din datele statistice existente la nivel naţional, rezultă că 1.810.930 sunt femei care poartă numele de Maria sau derivate ale acestuia, iar 417.667 sunt bărbaţi botezaţi cu numele de Marin sau derivate ale acestuia.

Dintre femei, cele mai multe poartă numele de Maria (1.388.197), urmate de Mariana (273.885), Marioara (65.077), Mioara (31.420), Marilena (25.507) şi Marina (24.144).

Sărbătorite sunt şi cele care poartă numele de Măriuca (2.116) sau Mariela (584). Între bărbaţii sărbătoriţi în 15 august, se regăsesc cei cu nume precum Marian (299.867), Marin (114.199), Marinică (3.428) sau Marinache (173), se arată în comunicatul transmis de Ministerul Afacerilor Interne.

Adormirea Maicii Domnului 2021
Adormirea Maicii Domnului 2021[Sursa foto: MediaFax Foto]

Mesaje de La Mulţi Ani pentru cei care poartă numele Sf. Marii

 • Cu ocazia zilei Sfintei Marii, îţi doresc o oră de linişte, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire şi iubire. La mulţi ani!
 • Îţi urez "La mulţi ani" pentru că porţi acest nume şi fie ca Sf. Marii, pe care îl reprezinţi, să-şi coboare ochii asupra ta şi să îţi dăruiască fericirea dorită şi numai bucurii şi linişte interioară!
 • Felicitări cu ocazia aceastei zile. Îţi urez să fii mereu sănătos, energic şi plin de bucurie. La mulţi ani, Marin!
 • La mulţi ani cu veselie/ Sănătate pe vecie/ Casa plină de bucate/ Dragoste pe săturate/ Bani la greu/ Noroc cu carul/ La mulţi ani şi sus paharul!!
 • Fie ca această zi să-şi deschidă poarta unui viitor plin de succese şi realizări. Sfânta Maria a cărui nume îl porţi să te ocrotească şi să te călăuzească mereu. La Mulţi Ani!
 • Mă bucur că exişti în viaţa mea şi mă bucur că Sf Maria, al cărui nume îl porţi, mi te-a dăruit!
 • Crin înflorit îţi doresc, să fii cât mai iubit şi să ai cea mai minunată zi de onomastică. La mulţi ani Mariana!
 • Dragă Miriam, de ziua numelui tău îți dorim un sincer La Multi Ani, să ai parte de mulți bani, sănătate și voie buna. Petrecere frumoasă alături de cei dragi!
 • Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur și eu celor ce-ți doresc din adâncul sufletului să ai parte numai de împliniri, satisfacții și multă sănătate. La mulți ani!
 • De Sfânta Maria sa ne amintim sa fim mai buni si mai darnici! La multi ani!
 • De ziua numelui tau cele mai frumoase dorinte sa devina realitate. La multi ani!
 • Cu ocazia zilei tale onomastice iti doresc sa ai parte numai de lucruri bune: sanatate, iubire, bucurii si momente frumoase alaturi de cei dragi. La multi ani de Sf Marie!

Adormirea Maicii Domnului 2021
Adormirea Maicii Domnului 2021[Sursa foto: PixaBay]

Sfânta Maria Mare 2021 – tradiții, obiceiuri și superstiții

Ziua de Sfânta Maria Mare este și ziua Marinei, Sfânta Fecioară Maria fiind considerată ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni.

La sărbătoarea Sf. Maria Mare nu se lucrează la câmp, nu se coase și nici nu se spală rufe. Sărbătoarea Sântămăriei se ține mai ales pentru sănătate, dar și pentru căsătorie, vindecare, naștere ușoară sau ocrotire de rele, potrivit traditii-superstitii.ro.

De Sf. Maria Mare se împart struguri și prune din noua recoltă, dar și alte bucate pentru sufletele celor adormiți. Dimineața se duc poamele la biserică și se sfințesc de către preot, iar mai apoi se împart din suflet.

O veche superstiție spune că dacă de Sfântă Mărie înfloresc trandafirii, atunci toamna va fi lungă și blândă.

În unele sate din România, oamenii nu aprind focul cu două zile înainte de Sfânta Maria Mare. Cine nu respectă tradiția, riscă să se îmbolnăvească sau să le ia foc acareturile.

Tot de Sfânta Maria Mare nu se doarme pe prispa casei și este interzis scăldatul în apele râurilor, fiind spurcate de cerbi.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Sfanta Maria 15 august 2021. Mare sărbătoare, cruce roșie în calendarul creștin ortodox

Sfanta Maria 15 august 2021. Cea mai puternică rugăciune pe care e bine să o citești la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului

Prohodul Maicii Domnului, video şi text. Cea mai importantă rugăciune. Înainteprăznuirea Sfintei Marii

Horoscop 23 Septembrie 2021: Astăzi, planul financiar și cel sentimental sunt foarte bine evidențiate

Se aplică de vineri! Carantină în România. Sute de mii de români au interzis

Irina Tănase, umilința supermă pentru Liviu Dragnea. Cu cine a prins-o fostul lider PSD

Halep a anunțat DESPĂRȚIREA, în luna de miere. „E timpul să încheiem relația”. Șoc în familie

FOTO | Simona Halep, așa cum nu ați mai văzut-o! Poze incendiare din luna de miere

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies