Sfanta Maria Mica, 8 septembrie 2021. Ce se dă de pomană la sărbătoarea închinată Nașterii Maicii Domnului

Sfanta Maria Mica, 8 septembrie 2021. Ce este bine să dai de pomană pe 8 septembrie 2021.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Sfanta Maria Mica, 8 septembrie 2021.

Ce se dă de pomană la sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, atunci când creştinii merg la biserică cu pachete pe care le împart celor sărmani.

În fiecare an la data de 8 septembrie, Biserica Ortodoxă prăznuiește Nașterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică.

Sfanta Maria Mica, 8 septembrie 2021. Ce se dă de pomană

Pe 8 septembrie 2021 este sărbătoare mare în România. Creştinii sărbătoresc Nașterea Maicii Domnului, iar o mulţime de români îşi aniversează onomastica.

În această zi de mare sărbătoare nu trebuie să îi uităm pe cei dragi, care au plecat dintre noi. De aceea de ziua Sfintei Marii putem merge la biserică ca să aprindem lumânări și să spunem rugăciuni pentru sufletele celor adormiți.

La sărbătoarea Sfintei Maria Mică  se merge la biserică cu fructele toamnei ca să fie sfințite de către preot și apoi împărțite celor sărmani.

Important de reținut este ca orice împărţiţi trebuie să fie sfinţit de preot şi să se împartă din suflet, să nu se simtă ca fiind o obligaţie morală.

Citeste si: Sfanta Maria Mica 2021, tradiții și obiceiuri. Ce NU ai voie să faci la sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului

Sfanta Maria Mica 2021
Sfanta Maria Mica 2021[Sursa foto: PixaBay]

Nașterea Maicii Domnului 2021. Tradiții și superstiții

De Sf Maria Mică are loc Sfânta Liturghie în toate bisericile ortodoxe din țară, dar și din străinătate.

Creștinii de pretutindeni trec pe la biserică în această zi de sărbătoare și aprind lumânări pentru sufletele celor adormiți.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

În ziua Sfintei Maria Mica  sunt ascultate rugăciunile femeilor care nu pot aduce pe lume un prunc, dar și a celor însărcinate, pe care Maica

Domnului le ajută să nască ușor.

Fetele nemăritate se pot ruga la Maica Domnului în ziua de Sf. Maria Mică, ca să își găsească alesul.

În ziua Nașterii Maicii Domnului, creștinii țin candelele aprinse în dreptul icoanei Maicii Domnului.

În ziua Sf. Maria Mică, ca și la celelalte sărbători, nu se spală rufe, nu se calcă, nu se muncește la câmp, nu se mătură și nu se fac alte treburi în gospodărie.

Pe septembrie nu se coase şi nu se tricotează. Totodată este interzis să prelucrezi lâna, să speli sau să mături gospodăria.

Nu ai voie să te cerţi cu nimeni de sărbătoarea Sfintei Marii, iar dacă cineva îţi poartă duşmănie este imperativ să te împaci cu persoana respectivă.

De Sfânta Maria Mică fetelor le este interzis să îşi taie părul şi să-l arunce la gunoi. De asemenea, este interzis scăldatul în ape curgătoare.

La sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului nu ai voie să dormi, altfel te vei simţi amorţit tot anul.

Sfanta Maria Mica 2021. Mare sărbătoare, cruce roșie în calendarul creștin ortodox

Sfanta Maria Mica 2021
Sfanta Maria Mica 2021[Sursa foto: PixaBay]

Urări de La Mulți Ani de Sfânta Maria Mică

 • La mulţi ani, Marin! Cele mai frumoase flori, cele mai sincere urări pentru o zi minunată şi un an plin de realizări. La mulţi ani de ziua numelui!
 • Să-ţi dea Domnul sănătate, judecată înţeleaptă, viaţă lungă pământească, ce doreşti să se-mplinească!
 • Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îţi doresc multă sănătate, fericire şi tot binele din lume. Să ai parte numai de zile senine şi însorite!
 • Să fii mereu tânăr şi cu acelaşi spirit vesel. Viaţa să-ţi ofere clipe minunate şi bucurii nemaiîntâlnite. La mulţi ani fericiţi, Marinescu!
 • Zâmbeşte şi s-aveţi parte de toată distracţia şi emoţia specifică acestei zile, iar întreaga zi să vă fie binecuvântată cu fericire, bucurie, raze de soare şi prietenie!
 • Cu ocazia zilei Sfintei tale, îţi doresc o oră de linişte, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire şi iubire. La mulţi ani!
 • Dragă Marian, de ziua numelui tău îţi dorim un sincer "LA MULŢI ANI" să ai parte de mulţi bani, sănătate şi voie bună. Petrecere frumoasă alături de cei dragi!
 • Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îţi doresc multă sănătate, fericire şi tot binele din lume. Să ai parte numai de zile senine şi însorite!
 • Fie ca începând cu aceasta zi toate necazurile să te ocolească, dragostea la tine în suflet să poposească fără să mai plece, sa ai doar zile însorite și pline de bucurie. La mulți ani!
 • Să fii mereu tânăr și cu același spirit vesel. Viața să-ți ofere clipe minunate și bucurii nemaiîntâlnite. La mulți ani fericiți!
 • De ziua numelui tău, iti doresc tot binele din lume, noroc, fericire si sanatate si sa ti se indeplineasca toate dorintele pe care o sa ti le pui. La multi ani, Maria!
 • Fie ca Dumnezeu sa decoreze fiecare raza de soare care ajunge la tine cu succes, fericire si prosperitate. La multi ani

Sfanta Maria Mica 2021
Sfanta Maria Mica 2021[Sursa foto: doxologia.ro]

Nașterea Maicii Domnului 2021. Cea mai puternică rugăciune

Cei ce ați născut pe Maica Vieții noastre, de Dumnezeu Năcătoarea și Pururea Fecioara Maria, păziți-ne cu rugăciunile voastre de toate primejdiile! Luați aminte la sărăcia noastră sufletească și trupească și îmbogățiți-ne pe noi în Dumnezeu.

Sfântă Ana, ridică sfintele tale mâini, cu care ai îmbrățișat pe Împărăteasa Cerului și a pământului, către Părintele îndurărilor și a toată mângâierea! Ca astfel, trecând cu vederea mulțimea păcatelor noastre, să ne păzească pe noi de foamete, de potop, de foc, de sabie, de venirea altor neamuri și de războiul cel dintre noi. Așează, Sfântă Ana, în inimile conducătorilor țării acesteia cele bune pentru sfintele lui Dumnezeu biserici!

Păzește pe cei ce te cheamă pe tine de moartea cea fără de veste. Apără-ne de vrăjmașii cei văzuți și de cei nevăzuți. Împacă neînțelegerile din familii, fii sprijin celor neputincioși. Celor căzuți în adâncul păcatelor, luminează-le mintea, ca să se întoarcă la pocăință. Iar în vremea plecării noastre din viața aceasta, să ne aperi pe noi de cei ce se silesc a vâna sufletele noastre.

Bucură-te, Ioachime, sfeșnicul lui Dumnezeu, cel în fapte bune îmbătrânit, prin care întristarea nerodirii s-a pierdut. Veselește-te, că Fiica ta s-a făcut Biserică a lui Dumnezeu, născând pe Hristos Domnul. Luminează-ne și pe noi spre fapte bune, cel ce ești luminătorul celor din întunericul necunoștinței, dulce mângâietor al celor întristați și îndemnătorul celor însoțiți în Sfânta Taină a Cununiei.

Bucură-te, Sfântă Ana, ceea ce ești dăruitoare îmbelșugată și de cele pământești. Veselește-te, lauda femeilor și cununa maicilor, ascultătoare blândă a celor ce te cheamă pe tine, ceea ce ne împlinești cererile cele bune, bogăția săracilor și a văduvelor!

Ne bucurăm și noi, văzând că prin nașterea ta s-a stins datoria păcatului. Fii și de acum înainte, Sfântă Ana, ajutătoarea și mângâierea celor care-și doresc copilași, grabnică tămăduire a celor neputincioși. Căci niciodată nu te-ai ascuns de la năzuința noastră! Ceea ce în chip nemijlocit vezi frumusețea Dumnezeirii, ai răsărit crinul fecioriei și ai hrănit pe Hrănitoarea Vieții. Oamenii au primit atâta mângâiere și încredințarea că vor fi răscumpărați atunci când te-au văzut pe tine alăptând pe Maica Izbăvitorului!

Sfinților și Dumnezeieștilor Părinți Ioachim și Ana, statornicia și răbdarea voastră să ne-o împărtășiți și nouă, celor nevrednici și păcătoși. Ca văzând dragostea voastră, Dumnezeu să ne dea timp de pocăință și de întoarcere. Bucurați-vă și ajutați-ne și pe noi să ne bucurăm împreună cu voi, în Împărăția Cerurilor! Amin.

Sursa: doxologia.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Sfanta Maria Mica, 8 septembrie 2021. Dezlegare la pește la sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului

Calendar Ortodox SEPTEMBRIE 2021. Marile sărbători ale lunii septembrie

Sfanta Maria Mica, 8 septembrie 2021. Acatistul Nașterii Maicii Domnului

Horoscop 4 Decembrie 2021: astăzi, ești hotărât: totul sau nimic

ȘOCUL ANULUI despre PFIZER! Lovitură totală pentru cei vaccinați cu ambele doze. Au anunțat acum

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Efectele neștiute ale celui mai popular analgezic din lume. Afectează comportamentul oamenilor!

Mister elucidat! Anamaria Prodan a aflat cine ”a scăpat” pozele cu ea dezbrăcată: ”Va plăti. În timp foarte, foarte scurt”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies