Sfanta Maria Mica, 8 septembrie 2021. Dezlegare la pește la sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului

Sfanta Maria Mica, 8 septembrie 2021. Creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi Nașterea Maicii Domnului.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Sfanta Maria Mica, 8 septembrie 2021. Mare sărbătoare, cruce roșie în calendarul creștin ortodox. Creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi Nașterea Maicii Domnului. 

Sfânta Maria Mică sau Nașterea Maicii Domnului se sărbătorește în toate bisericile ortodoxe la data de 8 septembrie.

Sfanta Maria Mica- 8 septembrie 2021

Creștinii ortodocși sărbătoresc Sfanta Maria Mica sau Nașterea Maicii Domnului în fiecare an la data de 8 septembrie.

Sfanta Maria Mica este prima sărbătoarea importantă de la începutul anului bisericesc, care a debutat la data de 1 septembrie. Astfel, anul bisericesc începe și se încheie cu sărbătorile închinate Maicii Domnului.

Maica Domnului s-a născut din părinți bătrâni, Sfinții Ioachim și Ana, care până la o vârstă înaintată nu au avut copii.

Domnul le-a trimis îngerul Său, Sfinților Ioachim și Ana, care le-a dat vestea bună că vor avea „o fiică mult binecuvântată, prin care toate neamurile pământului se vor binecuvânta și prin care va veni mântuirea lumii”.  

Prăznuirea Sfinților Ioachim și Ana are loc în 9 septembrie, a doua zi după Nașterea Maicii Domnului.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Citeste si: Sfanta Maria Mica 2021. Cea mai puternică rugăciune pe care e bine să o citești la sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului

Sfanta Maria 8 septembrie 2021. Mare sărbătoare, cruce roșie în calendarul creștin ortodox
Sfanta Maria 8 septembrie 2021. Mare sărbătoare, cruce roșie în calendarul creștin ortodox[Sursa foto: doxologia.ro]

Cinstirea Maicii Domnului

Praznicul Nașterii Maicii Domnului este unul din cele mai îndrăgite sărbători pentru credincioșii ortodocși români, mai ales datorită stimei deosebite a românilor față de Sfânta Fecioară Maria.

Când pică Sf Maria Mică în 2021? Sărbătoarea se mai numește și Nașterea Maicii Domnului

Multe biserici și mănăstiri poartă hramul Nașterii Maicii Domnului. Multe dintre acestea sunt în Capitală:

 • Parohia Sfânta Maria – Herăstrău, Protoieria Sector 1
 • Parohia Foişor 1, Protoieria Sector 3
 • Parohia Naşterea Domnului – Baba Novac, Protoieria Sector 3
 • Parohia Scaune, Protoieria Sector 3
 • Parohia Fecioara Maria, Protoieria Sector 3
 • Parohia Sf. Ioan – Piaţă, Protoieria Sector 3
 • Parohia Zlatari, Protoieria Sector 3
 • Biserica Miron Patriarhul, Protoieria Sector 1
 • Parohia Bumbăcari, Protoieria Sector 5
 • Parohia Naşterea Maicii Domnului – Ghencea, Protoieria Sector 6
 • Parohia Naşterea Maicii Domnului – Drumul Taberei, Protoieria Sector 6

De asemenea, Mănăstirea Vorona, Sihăstria, Tazlău și Dumbrăvele își celebrează hramul la data de 8 septembrie.

Sfanta Maria 8 septembrie 2021. Mare sărbătoare, cruce roșie în calendarul creștin ortodox
Sfanta Maria 8 septembrie 2021. Mare sărbătoare, cruce roșie în calendarul creștin ortodox[Sursa foto: basilica.ro]

Nașterea Maicii Domnului 8 septembrie 2021. Rugăciune

O, Preacurată Maică a Domnului, a puterilor de sus, împărăteasa cerului și a pământului, atotputernică apărătoare și tărie a noastră, primește această cântare de laudă și de mulțumire de la noi, nevrednicii robii tăi. Înalță rugăciunile noastre la tronul lui Dumnezeu și Fiul tău, ca să fie milostiv nedreptăților noastre. Să adauge harul Său tuturor celor ce cinstesc preacinstit numele tău și cu credință și cu dragoste se închină făcătoarei de minuni icoanei tale. Că nu suntem vrednici să fim miluiți de Dânsul și pentru aceasta năzuim la tine, că ești acoperitoarea noastră și grabnică ajutătoare.

Auzi-ne pe noi, cei ce ne rugăm ție; ocrotește-ne pe noi cu atotputernicul tău Acoperământ și cere de la Dumnezeu Fiul tău să dea păstoriților noștri sfințenie, ca să privegheze și să ocârmuiască sufletele noastre; ocârmuitorilor de orașe, înțelepciune și putere; judecătorilor, dreptate și necăutare la față; învățătorilor, minte și smerită înțelepciune; asupriților, răbdare; asupritorilor, frică de Dumnezeu; celor mâhniți, răbdare și bucurie duhovnicească; neînfrânaților, înfrânare; și nouă, tuturor, duhul înțelepciunii și al cucerniciei, duhul milostivirii și al blândeții, duhul curăției și al dreptății. Așa, Doamnă preasfântă, milostivește-te asupra noastră și asupra neputinciosului tău popor.

Pe cei rătăciți povățuiește-i pe calea cea bună, pe cei bătrâni îi sprijinește, pe prunci îi păzește și pe noi, pe toți, ne apără și ne ocrotește cu milostivirea ta. Pe toți, scoate-ne din adâncul păcatului și ne luminează ochii inimii noastre spre căutarea mântuirii. Milostivă fii nouă aici, în această viață, iar la înfricoșătoarea judecată să te rogi pentru noi către Fiul tău și Dumnezeul nostru. Că tu, Doamnă, ești slava celor cerești și nădejdea pământenilor. Tu ești, după Dumnezeu, nădejdea și apărătoarea noastră, a tuturor celor ce ne rugăm ție cu credință. Deci ne rugăm ție, Atotputernică ajutătoarea noastră, și ție ne predăm pe noi înșine, unul pe altul și toată viața noastră, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Împărăteasa mea cea preabună și nădejdea mea, Născătoare de Dumnezeu, primitoarea săracilor și ajutătoarea străinilor, bucuria celor mâhniți și acoperitoarea celor necăjiți, vezi-mi nevoia, vezi-mi necazul, ajută-mi ca unui neputincios, hrănește-mă ca pe un străin; necazul meu îl știi, deci dezleagă-l precum voiești, că n-am alt ajutor afară de tine, nici altă mângâiere bună, ci numai pe tine, Maica lui Dumnezeu, ca să mă păzești și să mă acoperi, în vecii vecilor. Amin.

Preacurată Doamnă Stăpână, de Dumnezeu Născătoare Fecioară, care poți face tot binele, primește aceste cinstite daruri, care se cuvin numai ție, de la noi nevrednicii robii tăi, Ceea ce ești aleasă din toate neamurile și te-ai arătat mai înaltă decât toate făpturile cerești și pământești. Căci pentru tine a fost cu noi Domnul puterilor și prin tine am cunoscut pe Fiul lui Dumnezeu și ne-am învrednicit de Sfântul Trup și de Preacuratul Lui Sânge. Pentru aceasta fericită ești în neamurile neamurilor, ceea ce ești de Dumnezeu fericită, mai luminată decât heruvimii și mai cinstită decât serafimii. Și acum, Preasfântă Stăpână de Dumnezeu Născătoare Fecioară, întru tot lăudată, nu înceta a te ruga pentru noi, nevrednicii robii tăi, ca să ne izbăvim de sfatul celui înșelător și de toată primejdia, și să fim păziți nevătămați de toată lovirea cea înveninată a diavolului; ci până în sfârșit cu rugăciunile tale păzește-ne pe noi neosândiți. Ca prin paza și cu ajutorul tău fiind mântuiți, slavă, laudă, mulțumită și închinăciune, pentru toate să înălțăm, Unuia în Treime Dumnezeu, Ziditorul tuturor, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Sursa: crestinortodox.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Când pică Sf Maria Mică în 2021? Sărbătoarea se mai numește și Nașterea Maicii Domnului

Sfanta Maria Mica, 8 septembrie 2021. Acatistul Nașterii Maicii Domnului

Calendar Ortodox SEPTEMBRIE 2021. Marile sărbători ale lunii septembrie

Zi importantă pentru Tauri, Scorpioni și alte 6 zodii. Vor primi o lecție esențială pentru viață AZI

PFIZER a făcut anunțul momentului! Nimeni nu s-ar fi așteptat la asta. Răsturnare completă de situație

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Răsturnare de situație: Cine pleacă de la Antena Stars după bătaia de la toaletă? „Mi-au interzis să vorbesc”

EXCLUSIV | Kamara rupe tăcerea după apariția imaginilor cu amanta lui Reghecampf: ”Am avut noroc cu ea. A făcut să vorbească țara de noi”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies