Tradiţii de Sfântul Andrei 2020: Ce NU este bine să faci în această zi sfântă? Aduce ghinion

Sârbătoarea de Sf. Andrei este legată de multe tradiții și obiceiuri. Ce nu ai voie să faci în acesta zi sfântă? E mare păcat! Aşadar, vă prezentăm cele mai frumoase tradiţii româneşti pentru data de 30 noiembrie!

Distribuie pe:

Autor: Carmen Nicoleta


In articol:

Sfântul Andrei 2020 se sărbătoreşte astăzi, 30 noiembrie. Vă prezentăm cele mai frumoase tradiţii şi obiceiuri pe care românii le respectă în această zi sfântă!

Noaptea de Sfântul Andrei este considerată drept un Halloween românesc, în care se spune că lupii pot să vorbească

cu oamenii și spun lucruri teribile. De aceea, Sfântul Andrei este considerat ocrotitorul românilor. Sfântul Apostol Andrei este numit și „Cel dintâi chemat”, deoarece el a fost primul care a răspuns chemării lui Iisus Hristos la apostolat.

Sfântul Andrei 2020  se sărbătorește în ziua de 30 noiembrie, iar sute de mii de români își serbează ziua de nume. Este una dintre cele mai importante sărbători din calendarul ortodox. În această zi, există foarte multe tradiții și obiceiuri, iar cele mai multe dintre ele au legătură cu spiritele rele care îi bântuie pe cei vii, dar și cu măritișul. Ziua de 30 noiembrie este zi liberă, prin lege.

Tradiții de Sfântul Andrei: Usturoiul alungă spiritele rele

De Sfântul Andrei, usturoiul care alungă spiritele rele.Usturoiul este folosit în gospodării, fiind atârnat de sau uns de porți, uși sau geamuri.

El este folosit pentru a alunga spiritele rele, dar și împotriva bolilor. (Citeste si:De ce se pune usturoi la geamurile casei în noaptea Sfântului Andrei)

Fir de busuioc sub pernă.Obiceiul firului de busuioc sub pernă este popular în rândul fetelor nemăritate. Se spun e că tinerele care respectă această tradiție își vor visa alesul. În unele zone, se crede că ursitul se poate vedea dacă fata se aşază goală între două oglinzi, la miezul nopții, cu două lumânări în mâini.

sfantul andrei
Sfântul Andrei 2020. Grâu încolțit [Sursa foto: Adevărul]

Toate vasele și căniletrebuie puse, de Sfântul Andrei 2020 , cu gura în jos pentru a alunga spiritele rele.

Grâul la încolțit de Sf. Andrei 2020 se pune pentru a afla cât de prosper va fi următorul an și cât de mult noroc vor avea. De asemenea, grâul la încolțit arată cum va fi recolta în anul următor.

Fetele nemăritatecare vor să își afle alesul trebuie să pună 41 de boabe de grâu sub pernă, iar acela care le va fura grâul le va fi soț.

Cine a fost Sfântul Andrei?

Sfântul Apostol Andrei este considerat ocrotitorul nostru. El este primul dintre apostoli care a propovăduit Evanghelia la geto-daci, pe teritoriul Dobrogei, motiv pentru care este considerat cel care a creștinat poporul român. Nu întâmplător, sute de mii de români poartă numele sfântului.

Citeste si: Faimosul creator de modă Givenchy a murit la vârsta de 91 de ani - libertatea.ro

Citeste si: Jador și Cătălin Moroșanu au răbufnit la Survivor: „Ne batem noi doi” - bzi.ro

Sfântul Andrei este numit și „Cel dintâi chemat”, deoarece el a fost primul care a răspuns chemării lui Iisus Hristos la apostolat.

În ţara noastră se află peştera Sfântului Andrei, aceasta fiind cea mai veche biserică creştină de pe teritoriul țării noastre, și considerată Bethleemul creştinismului românesc. Peștera Sf. Andrei se află într-o poiană din pădurea Migilet, din marginea localităţii Ion Corvin, judeţul Constanța, la numai câţiva kilometri de cetatea antică Adamclisi şi de monumentul Tropaeum Traiani.

sfantul andrei 2020
Sfântul Apostol Andrei, sărbătorit pe 30 noiembrie 2020

Cele mai frumoase mesaje, felicitări și urări de Sfântul Andrei

„Cu ocazia zilei Sfințișorului tău, îți doresc o oră de liniște, o zi senină, o săptămâna de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire si iubire. La mulți ani!”

„De ziua numelui tău, îți doresc tot binele din lume, noroc, fericire și sănătate și să ți se îndeplinească toate dorințele pe care o să ți le pui. La mulți ani!”

„E o zi când sufletul învinge orice urmă de tristețe, când tot ce a fost greu ți se pare ușor. Este ziua numelui tău și de aceea este o zi specială! La Mulți Ani!”

„Andreea, îți urez să ai o viață senină ca răsăritul de soare iar sufletul să-ți fie curat ca neaua. Îți urez o zi de neuitat și un călduros La Mulți Ani!”

„Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea și spiritul acestei zile sa te însoțească pretutindeni. Îți doresc o zi de Sf. Andrei cât mai frumoasă!”

„Din mici crenguțe de brad, din flori si din iubire ți-am împletit un La Mulți Ani aducător de Fericire! La mulți Ani Andrei/Andreea!”

„Îți doresc ca de ziua numelui tău să ți se împlinească toate dorințele, să fii fericit, iubit, să ai parte numai de bucurii în viață și îți urez un sincer La Mulți Ani!”

„Îți urez La mulți ani, pentru că porți acest nume și fie ca Sfântul Andrei pe care îl reprezinți, să-si coboare ochii asupra ta și să îți dăruiască fericirea dorită și liniștea interioara.

„Sper ca ziua numelui tău să îţi aducă multe motive de a sărbătorii. La mulţi ani, Andrei/ Andreea!”

„De ziua numelui tău cele mai frumoase dorinţe să devină realitate. La multi ani, Andrei!”

„Este doar încă o Sfântă, dar cea mai frumoasă dintre toate cele sfinte, căci este ziua ta! La mulți ani, iubitul/iubita!”

„Apostulul Andrei să îţi călăuzească paşii, să îţi aducă bucurie în suflet şi să fie întotdeauna cu tine! La mulţi ani!”

„Fie ca din această zi sfântă, în drumul lin al vieţii tale să răsară mereu câte-o rază de soare care să-ţi aducă fericire şi bucurie. La mulţi ani de Sfântul Andrei!”

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ziua Națională a României 2020. Cum se desfășoară ceremonia și ce restricții avem de 1 decembrie

Credincioşii au fost evacuaţi de jandarmi dintr-o biserică din Constanţa: ”Vă rugăm frumos, părăsiți biserica”

Tu știi ce conține cabanosul de la magazin? Iată câți nitriți are!

Horoscop Zilnic Vineri 22 Ianuarie 2021: Capricornii au șansa de a câștiga mai mulți bani

I-a dat afară chiar astăzi! Decizia radicală a lui Florin Cîțu! A apărut deja în Monitorul Oficial

Ce înălțime are Culiță Sterp? Este cel mai înalt concurent de la Survivor România și îl depășește chiar și pe președintele Klaus Iohannis

SUA şi Rusia s-au decis! Tratatul pentru reducerea armelor nucleare, în prim-plan

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies