Sfântul Andrei, 30 noiembrie 2021. Ce nume se sărbătoresc de Sf. Andrei. Peste 600.000 de români își aniversează onomastica

Sfântul Andrei, 30 noiembrie 2021. Vezi care sunt numele derivate din Andrei.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Sfântul Andrei, 30 noiembrie 2021. Ce nume se sărbătoresc de Sf. Andrei. Peste 600.000

de români își aniversează onomastica pe 30 noiembrie.

Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Andrei 2021?

Pe 30 noiembrie 2021 este sărbătoare mare în România. Creştinii îî sărbătoresc pe Sf. Apostol Andrei, iar o mulţime de români îşi aniversează onomastica.

Numele derivate din Andrei sunt: Andreea, Andra, Andrada, Andraș, Andruș, Andruța, Andreas, Andrias, Andries, Adi, Andi, Andu, Andru, Andreiu, Edra, Endre, Deia și Deea.

Numele de Andrei provine din limba greacă, Andréas, și înseamnă bărbăție sau îndrăzneală, potrivit crestinortodox.ro.

Citeste si: Sfântul Andrei 2021. Ce mai puternică rugăciune care se rosteşte pe 30 noiembrie VIDEO și TEXT

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Sfântul Andrei 2021. Ce nume se sărbătoresc de Sf. Andrei

Sfântul Andrei 2021. Ce nume se sărbătoresc de Sf. Andrei

[Sursa foto: PixaBay]

Peste 600.000 de români își aniversează onomastica pe 30 noiembrie 2021

”Peste 600.000 de români îşi aniversează onomastica de sărbătoarea Sfântului Andrei. Din cei 620.625 de români aniversaţi la sărbătoarea Sfântului Andrei, 307.940 sunt bărbaţi, iar 312.685 sunt femei.

Statisticile existente la nivel naţional arată că majoritatea româncelor care îl au ca patron spiritual pe „Sfântul Andrei” poartă numele de Andreea (263.585

de persoane), 22.359 sunt Andra, iar 19.617 răspund când sunt strigate Andrea. Totodată, 6.779 poartă numele Andreia, iar 345 răspund când sunt strigate Andruţa, Andruşa, Andruşca.

Citeste si: Sfântul Andrei 2021. Ce NU ai voie să faci pe 30 noiembrie la sărbătoarea Sf. Andrei

Numele Sfântului Andrei, cunoscut şi ca „Apostolul Românilor” este purtat de 288.658 de bărbaţi. În acelaşi timp, 11.945

răspund la apelativul Andras. Români cu numele Endre sunt 3.283, iar numărul celor cu prenumele Andreeas, Andrias sau Andreas este de 3.196.

La sărbătoarea amintită mai petrec 823 de bărbaţi numiţi Andreiu, alături de 14 Andruşa şi Andruţa. Lor li se vor adăuga si 21 de români numiţi Andries.Tuturor celor care îşi serbează onomastica de sărbătoarea Sfântului Andrei le dorim fericire,sănătate şi multe împliniri alături de cei dragi!”, se arată în comunicatul emis de Ministerul Afacerilor Interne.

Citeste si: Sfântul Andrei 2021. Sărbătoare cu dezlegare la pește și cruce roșie în calendarul creştin ortodox

Sfântul Andrei 2021. Ce nume se sărbătoresc de Sf. Andrei

Sfântul Andrei 2021. Ce nume se sărbătoresc de Sf. Andrei

[Sursa foto: PixaBay]

Mesaje de La Mulţi Ani pentru cei care poartă numele Sf. Andrei

 • Cu ocazia zilei Sfinţişorului tău, îţi doresc o oră de linişte, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire şi iubire. La mulţi ani!
 • Îţi urez "La mulţi ani" pentru că porţi acest nume şi fie ca Sfântul Andrei, pe care îl reprezinţi, să-şi coboare ochii asupra ta şi să îţi dăruiască fericirea dorită şi numai bucurii şi linişte interioară!
 • Felicitări cu ocazia aceastei zile. Îţi urez să fii mereu sănătos, energic şi plin de bucurie. La mulţi ani, Andrei!
 • La mulţi ani cu veselie/ Sănătate pe vecie/ Casa plină de bucate/ Dragoste pe săturate/ Bani la greu/ Noroc cu carul/ La mulţi ani şi sus paharul!!
 • Fie ca această zi să-şi deschidă poarta unui viitor plin de succese şi realizări. Sfântul Andrei al cărui nume îl porţi să te ocrotească şi să te călăuzească mereu. La Mulţi Ani!
 • Mă bucur că exişti în viaţa mea şi mă bucur că Sfântul Andrei, al cărui nume îl porţi, mi te-a dăruit!
 • Crin înflorit îţi doresc, să fii cât mai iubit şi să ai cea mai minunată zi de onomastică. La mulţi ani Andi!
 • Dragă Andreea, de ziua numelui tău îți dorim un sincer La Mulți Ani, să ai parte de mulți bani, sănătate și voie bună. Petrecere frumoasă alături de cei dragi!
 • Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur și eu celor ce-ți doresc din adâncul sufletului să ai parte numaAndrei să ne amintim să fim mai buni și mai darnici! La mulți ani!
 • De ziua numelui tău cele mai frumoase dorințe să devină realitate. La mulți ani!
 • Cu ocazia zilei tale onomastice iți doresc să ai parte numai de lucruri bune: sănătate, iubire, bucurii și momente frumoase alături de cei dragi. La mulți ani de Sfântul Andrei!
 • La mulţi ani, Andu! Cele mai frumoase flori, cele mai sincere urări pentru o zi minunată şi un an plin de realizări. La mulţi ani de ziua numelui!
 • Să fii mereu tânăr şi cu acelaşi spirit vesel. Viaţa să-ţi ofere clipe minunate şi bucurii nemaiîntâlnite. La mulţi ani fericiţi, Andruț!
 • Dragă Andras, de ziua numelui tău îţi dorim un sincer "LA MULŢI ANI" să ai parte de mulţi bani, sănătate şi voie bună. Petrecere frumoasă alături de cei dragi!
 • Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îţi doresc multă sănătate, fericire şi tot binele din lume. Să ai parte numai de zile senine şi însorite!
 • Fie ca începând cu aceasta zi toate necazurile să te ocolească, dragostea la tine în suflet să poposească fără să mai plece, sa ai doar zile însorite și pline de bucurie. La mulți ani!
 • Să fii mereu tânăr și cu același spirit vesel. Viața să-ți ofere clipe minunate și bucurii nemaiîntâlnite. La mulți ani fericiți!
 • De ziua numelui tău, iti doresc tot binele din lume, noroc, fericire si sanatate si sa ti se indeplineasca toate dorintele pe care o sa ti le pui. La multi ani, Andra!
 • Este o zi când sufletul învinge orice urma de tristețe, când tot ce a fost greu ti se pare ușor. Este ziua numelui tău! La Mulți Ani, Anda!
 • Îngerii sa-ti călăuzească pașii La mulți ani, Andreea! Îngerii sa-ti călăuzească pașii iar Sf. Andrei sa-ti lumineze drumul in viată!
Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies