Sfântul Constantin Brâncoveanu 2022. Ce este complet INTERZIS să faci de această sărbătoare

Sfântul Constantin Brâncoveanu 2022. Ce nu au voie creștinii să facă pe 16 august 2022.

Autor: Alexandra Nistor

In articol:

Sfântul Constantin Brâncoveanu 2022. Domnitorul român și sfântul martir este sărbătorit în fiecare an pe data de 16 august 2022. Creștinii respectă cu sfințenie obiceiurile lăsate din moși strămoși pentru această zi.

Iată ce este complet interzis să faci de sărbătoarea Sfântului Constantin Brâncoveanu.

Sfântul Constantin Brâncoveanu 2022

Sfântul Constantin Brâncoveanu a fost domn al Țării Românești între anii 1688 și 1714. În timpul domniei sale, țara a cunoscut o perioadă de dezvoltare culturală și spirituală. Brâncoveanu a organizat cancelaria statului în vederea întreținerii raporturilor cu puterile străine.

După ce s-a urcat pe tronul Țării Românești, Constantin Brâncoveanu a ctitorit în București trei biserici, pe locul unora vechi. Astfel, a lăsat amprenta asupra bisericii Sfântului Ioan cel Mare, Mănăstirea Sfântului Sava și Biserica „Sfântul Gheorghe Nou”, existentă și astăzi în centrul orașului. În biserica cea din urmă, au fost aduse moaștele domnitorului, în anul 1720.

sfantul constantin brancoveanu 2022

Moaștele Sfântului Constantin Brâncoveanu

[Sursa foto: MediaFax Foto]

Citeste si: “Veghează-ne și zâmbește-ne de acolo, doctore!” Iulian Juncănaru, fostul concurent de la emisiunea culinară, a murit în propria locuință- kfetele.ro

Citeste si: Ana Maria Pantaze, croitoreasa care a câștigat „Românii au talent”, este șomeră. Nu mai are nimic din cei 120000 de euro câștigați- bzi.ro

Pe 20 iunie 1992, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât proslăvirea Sfântului Constantin Brâncoveanu, pentru faptele sale sfinte și amprenta sa lăsată asupra Țării Românești. Pe 21 mai 2014, în ziua prăznuirii Sfinților Împărați Constantin și Elena, moaștele lui Brâncoveanu au fost mutate de la Catedrala Patriarhală din București până la Biserica Sfântul Gheorghe Nou”.

La marele eveniment au participat și Patriarhul Daniel, membrii Sfântului Sinod, sute de preoți și diaconi, dar și mii de creștini.

Citeste si: Acatistul Sfinților Brâncoveni. Citește-l pentru binecuvântarea martirilor

Ce este INTERZIS să faci de Sfântul Constantin Brâncoveanu

  • să te cerți cu cineva
  • să te superi pe apropiatul tău
  • să ceri bani
  • să te dai în lături de la promisiunile făcute
  • să lucrezi (în caz contrar, te condamni la îmbolnăvire)
  • să coși sau să tricotezi
  • să speli
  • să dai cu mătura
  • să calci sau să speli

Citeste si: Obiceiuri și tradiții de Adormirea Maicii Domnului. Importanța uriașă a evenimentului

Rugăciune către Sfântul Constantin Brâncoveanu

sfantul constantin brancoveanu 2022

Sfântul Constantin Brâncoveanu 2022

[Sursa foto: doxologia.ro]

" Sfinte Mucenice Brâncovene Constantine, Dumnezeu te-a uns ca să călăuzești destinele neamului tău printre stâncile prăpăstioase ale vremii. Domnul te-a chemat să sporești slava Bisericii Ortodoxe, de la noi și de pretutindeni, cu darurile pe care numai puterea Celui de sus le-a pus întru a ta chivernisire. Tu te-ai rugat Bunului Dumnezeu pentru statornicirea în dreapta credință, dimpreună cu fiii tăi, Constantin, Ștefan, Radu și Matei și cu sfetnicul tău Ianache. Tu ai primit cununa sfântă a muceniciei, cu fiii tăi. Ne rugăm ție în fața icoanei tale și cerem să duci la Părintele Ceresc rugăciunile noastre smerite, ca să ne izbăvească de durerile cele amare abătute de atâtea ori asupra noastră, să ne ocrotească de venirea altor neamuri asupra noastră și de războiul cel dintre noi. Să dăruiască sănătate tuturor fiilor neamului românesc, pace lumii, liniște în sufletele și casele noastre; să ne țină în dreapta credință a Bisericii noastre cea Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească. Amin!"


sursă: doxologia.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ziua Marinei Române 2022. Ce evenimente sunt organizate astăzi la malul Mării Negre. Sărbătoarea a ajuns la cea de-a 120-a aniversare

Adormirea Maicii Domnului 2022. Ce rugăciune trebuie să rostești pe 15 august pentru sănătatea familiei

Minunile Sfintei Mucenițe Varvara. Aceasta este considerată protectoarea geologilor și a arhitecților

3 zodii primesc recomandări de la cei mai buni astrologi. Leii trebuie să fie mai raționali în decizii

Alertă maximă în EUROPA! A început cu o EXPLOZIE la... Vestea cruntă a venit chiar acum

“Ne-am despărțit, am decis să punem punct!” Cristian Jitaru și Mona Stoian au decis să divorțeze, la trei luni de la nuntă! Cei doi vor depune actele de divorț la notar

Simona Halep, decizia care-i pecetluiește soarta: „Viața e scurtă”

Tragedie pentru un cunoscut antrenor de fotbal. A anunțat pe Facebook că i-a murit fiica de 21 de ani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies