Sfântul Ioan Botezătorul 2022. Ce este bine să dai de pomană în această zi

Sfântul Ioan Botezătorul este sărbătorit pe 7 ianuarie și este considerat cel mai important proroc.

Autor: Anastasia Rebeca

In articol:

În fiecare an, pe data de 7 ianuarie creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Ioan Botezătorul, considerat cel mai important proroc. Este ultimul proroc din Vechiului Testament și cel care face legătura cu Noul Testament. 

Ce este bine să dai de pomană de Sfântul Ioan Botezătorul 

Sfântul Ioan Botezătorul, cunoscut ca și Înaintemergătorul, este considerat cel mai important proroc şi face legătura dintre Vechiul şi Noul Testament. Acesta a primit numele de Ioan, după ce tatăl lui, Zaharia, a urmat cuvântul Arhanghelului Gavriil, și este cel care a anunţat venirea lui Hristos.

Citeste si: Sfântul Ion 2022. Ce nume se sărbătoresc de Sf. Ioan Botezătorul. Peste 2 milioane de români își aniversează onomastica pe 7 ianuarie

În ziua Sfântului Ioan Botezătorul se săvârșește Sfânta Liturghie, iar credincioșii merg la biserică cu pachețelele pregătite pentru a fi împărțite celor sărmani, dar și celor care poartă numele sfântului.

Sfântul Ioan Botezătorul 2022. Ce este bine să dai de pomană în această zi

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Conform tradiției, pachețele trebuie să conțină pâinici, colaci cu stafide şi unşi cu miere, cozonaci, brânză şi ouă, iar în această zi nu se bea vin roșu fiindcă aminteşte de martirajul Sfântului

Prooroc Ioan Botezătorul.

Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Ioan Botezătorul

“O Mergătorule înainte al Domnului şi Botezătorule a lui Hristos, mari şi multe sunt vredniciile date ţie de Dumnezeu, fiindcă tu de proorocii cei vechi ai fost prorocit. Tu, după făgăduinţă şi prorocie

Îngerească, te-ai şi născut. Numele tău prin cuvântul Arhanghelului Gavriil mai înainte s-a vestit; a ta numire cu minunea dezlegării limbii tatatlui tău s-a pecetluit.

Tu, din copilărie, în pustie ai vieţuit şi, ca o pasăre a cerului, desăvârşit neagoniseala ai iubit, cu agurida şi cu miere sălbatică te-ai hrănit. Tu ai fost crinul cel cuvântător al văilor şi al pustiilor, care în loc de podoabă hainelor, cu darul cel de sus îmbrăcând trupul tău, cu peri de cămilă l-ai acoperit. Tu ai fost glasul care a strigat în pustie şi calea Domnului o ai pregătit.

Sfântul Ioan Botezătorul 2022. Ce este bine să dai de pomană în această zi

Sfântul Ioan Botezătorul

[Sursa foto: PixaBay]

Tu, cu duhul şi cu puterea lui Ilie, în lume te-ai arătat şi nelegiuirea lui Irod şi a tuturor celor asemenea lui ai mustrat. Tu eşti martorul cel preavestit al Preasfintei şi de viaţă făcătoarei Treimi. Tu pe Mântuitorul către mulţimea popoarelor L-ai mărturisit şi cu degetul tău L-ai arătat pe Mielul lui Dumnezeu, care ridică păcatele lumii.

Citeste si: Sfântul Ion 2022, sărbătoare cu dezlegare la pește. Ce se dă de pomană la sărbătoarea Sf. Ioan Botezătorul

Tu, de către însuşi Domnul, mai mult decât prooroc ai fost mărturisit şi, după Născătoarea de Dumnezeu, pe tine te credem a fi cel mai mare om născut din femeie. Prin mijlocirea sfintelor şi preaputernicelor tale rugăciuni, ajută-mă să dobândesc mila lui Dumnezeu şi a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, în ceasul cel de pe urmă al sfârşitului meu. Amin.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies