
In articol:
- Ce este interzis să faci de Sfântul Nicolae
- Unde sunt moaștele Sfântului Nicolae
- Urări de Sfântul Nicolae
Creștinii se pregătesc de prima sărbătoare importantă a iernii. Sfântul Nicolae este cinstit în calendarul creștin ortodox pe 6 decembrie, în fiecare an. Ziua coincide cu sărbătoarea copiilor, adică cu Moș Nicolae, dar are și o mare însemnătate creștină.
Iată ce tradiții trebuie să respectați pe 6 decembrie și de ce acțiuni trebuie să vă feriți.Ce este interzis să faci de Sfântul Nicolae
Sfântul Nicolae anunță prima sărbătoare grandioasă din șirul celor de iarnă, iar de aceea este foarte important să se respecte tradițiile lăsate de strămoși. Sărbătoarea este cu cruce roșie în calendar și anunță dezlegare la pește în Postul Crăciunului 2022.
Ce nu trebuie să faceți de Sfântul Nicolae 2022
Numele sfântului trebuie cinstit astăzi dacă doriți fericire, sănătate și împlinire, așadar iată care sunt lucrurile pe care NU trebuie să le faceți de Sfântul Nicolae:
- să nu fiți zgârciți și să acordați cadouri celor din jurul vostru
- să nu vă gândiți doar la binele vostru
- să nu țineți supărări și ranchiună
- să nu vă certați cu cineva
- să nu spălați, călcați sau să faceți curățenie
- să nu munciți în gospodărie
- să nu fiți indiferenți față de problemele altora
Citește și: Horoscop Sfântul Nicolae 2022. Ce zodii au primit nuielușă în loc de bomboane și portocale
Unde sunt moaștele Sfântului Nicolae
După moartea sfântului, un grup de negustori italieni a scos scheletul ierarhului din biserica din Myra. Atunci, italienii au dus oasele la Bari și au fost depozitate în Basilica din San Nicola.
Până în prezent, moaștele Sfântului Nicolae au fost plimbate prin Italia, Olanda, Rusia și, în final, Grecia. Din Basilica din San Nicola au fost luate de către un grup de marinari venețieni și duse în Veneția. Locația finală a moaștelor sfântului este Grecia, în orașul în care ierarhul s-a născut, în biserica ce-i poartă numele.
O parte din moaștele Sfântului Nicolae se află și în România. Mai exact, mâna dreaptă a acestuia este depozitată la Biserica Sfântul Gheorghe cel Nou.
Moaștele Sfântului Nicolae
Citeste si: Prognoza meteo până la începutul lunii martie: Când vom scăpa de frig?- radioimpuls.ro
Până pe 7 decembrie 2022, la orele 22:00, credincioșii pot merge să se roage la moaștele Sfântului Nicolae. Pelerinajul a început duminică, 4 decembrie, și se va termina miercuri.
Citește și: Câți oameni își serbează ziua de Moș Nicolae 2022? Vezi ce urări le poți transmite de ziua onomastică
Urări de Sfântul Nicolae
- „Sfântul pe care părinţii ţi l-au dăruit ca protector, când ţi-au ales numele, să-ţi călăuzească paşii pe calea speranţei, bucuriei şi sănătăţii”.
- „Fiecare pas pe care-l faci în viaţa ta, să-ţi fie călăuzit de Sf. Nicolae. La multi ani binecuvântaţi”.
- „Îți doresc ca de Sfântul Nicolae să ți se împlinească o parte din vise, celelalte să ți le împlinească Moș Crăciun”.
- "De Sfântul Nicolae vă doresc să aveți parte de cizmulițe pline de cadouri și cu lipici la fericire”.
- "În această sfântă zi, îți doresc numai bine, multă fericire, îndeplinirea tuturor dorințelor și fie ca Sfântul Nicolae să te călăuzească mereu în viață”.
- "Sufletul tău să vibreze în armonie și pace, iubirea să te primească în brațele-i pline de căldură și duioșie, iar norocul să te urmeze oriunde. La mulți ani de Sfântul Nicolae”.
surse: libertatea.ro, ziarulunirea.ro