Sfântul Ștefan 2021. Ce nume se sărbătoresc de Sf. Ștefan. Peste 400.000 de români își aniversează onomastica astăzi

Sfântul Ștefan 2021. Vezi care sunt numele derivate din Ștefan.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Sfântul Ștefan 2021. Ce nume se sărbătoresc de Sf. Ștefan. Peste 400.000 de români își aniversează onomastica pe 27 decembrie. 

Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Ștefan 2021?

Pe 27 decembrie 2021 este sărbătoare mare în România. Creştinii îî sărbătoresc pe Sf. Ștefan, iar o mulţime de români îşi aniversează onomastica.

Numele derivate din Ștefan sunt: Ștefana, Ștefănuț, Stefanela, Ștefaniță, Ștefănică, Stefanos, Stefania, Stefanida, Stefanel, Steful, Steflea, Fanica, Fanel, Fane, Fanache, Fana și Istvan.

Numele de Ștefan provine din limba greacă, Stephanos, și înseamnă ghirlandă sau coroană.

Citeste si: Sfântul Ștefan 2021. Ce este bine să dai de pomană pe 27 decembrie pentru sufletele celor adormiţi

Citeste si: Ce note au obținut la BAC vedetele. Adriana, fiica cea mică a lui Adrian Minune nu a fost prea norocoasă- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Sfântul Ștefan 2021

Sfântul Ștefan 2021

[Sursa foto: Shutterstock]

Peste 400.000 de români își aniversează onomastica pe 27 decembrie 2021

Peste 400.000 de români îşi aniversează onomastica de sărbătoarea Sfântului Apostol, Întâiul Mucenic şi Arhidiacon Ştefan, în cea de a treia zi a Crăciunului.

Din cei 417.516 de români aniversaţi la sărbătoarea Sfântului Ştefan, 310.428 sunt bărbaţi, iar 107.088 sunt femei.Statisticile existente la nivelul Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date arată că majoritatea românilor care îl au ca patron spiritual pe Sfântul Ştefan, respectiv 262.848 de persoane, poartă numele de Ştefan, alţi 33.295 Istvan, iar 8.809 Fănel, De asemenea, alte 3.131 poartă numele Ştefănel, 1.758 de persoane răspund la numele Ştefănuţ şi alţi 587 – Fane.

Numele Sfântului Ştefan, cel dintâi mucenic al creştinătăţii, este purtat şi de 107.088 de femei, dintre acestea 72.995 purtând numele Ştefania, 23.325 – Ştefana şi 9.373 – Fănica.

Potrivit statisticilor existente, alte 1.042 de femei poartă numele Fănuţa şi 353 – Fana. Tuturor celor care îşi serbează onomastica de sărbătoarea Sfântului Apostol, Întâiul Mucenic şi Arhidiacon Ştefan le dorim fericire, sănătate şi multe împliniri alături de cei dragi!, trasmite MAI printr-un comunicat

Citeste si: Rugăciune către Sfântul Ștefan 2021. Ce mai puternică rugăciune care se rosteşte pe 27 decembrie VIDEO și TEXT

Sfântul Ștefan 2021

Sfântul Ștefan 2021

[Sursa foto: Shutterstock]

Mesaje de La Mulţi Ani pentru cei care poartă numele Sf. Ștefan

 • Cu ocazia zilei Sfinţişorului tău, îţi doresc o oră de linişte, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire şi iubire. La mulţi ani!
 • Îţi urez "La mulţi ani" pentru că porţi acest nume şi fie ca Sfântul Ştefan, pe care îl reprezinţi, să-şi coboare ochii asupra ta şi să îţi dăruiască fericirea dorită şi numai bucurii şi linişte interioară!
 • Felicitări cu ocazia aceastei zile. Îţi urez să fii mereu sănătos, energic şi plin de bucurie. La mulţi ani, Ştefan!
 • La mulţi ani cu veselie/ Sănătate pe vecie/ Casa plină de bucate/ Dragoste pe săturate/ Bani la greu/ Noroc cu carul/ La mulţi ani şi sus paharul!!
 • Fie ca această zi să-şi deschidă poarta unui viitor plin de succese şi realizări. Sfântul Ştefan al cărui nume îl porţi să te ocrotească şi să te călăuzească mereu. La Mulţi Ani!
 • Mă bucur că exişti în viaţa mea şi mă bucur că Sfântul Ştefan, al cărui nume îl porţi, mi te-a dăruit!
 • Crin înflorit îţi doresc, să fii cât mai iubit şi să ai cea mai minunată zi de onomastică. La mulţi ani Ștefi!
 • Dragă Ștefana, de ziua numelui tău îți dorim un sincer La Mulți Ani, să ai parte de mulți bani, sănătate și voie bună. Petrecere frumoasă alături de cei dragi!
 • Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur și eu celor ce-ți doresc din adâncul sufletului La mulți ani!
 • De ziua numelui tău cele mai frumoase dorințe să devină realitate. La mulți ani!
 • Cu ocazia zilei tale onomastice iți doresc să ai parte numai de lucruri bune: sănătate, iubire, bucurii și momente frumoase alături de cei dragi. La mulți ani de Sfântul Ştefan!
 • La mulţi ani, Ștef! Cele mai frumoase flori, cele mai sincere urări pentru o zi minunată şi un an plin de realizări. La mulţi ani de ziua numelui!
 • Să fii mereu tânăr şi cu acelaşi spirit vesel. Viaţa să-ţi ofere clipe minunate şi bucurii nemaiîntâlnite. La mulţi ani fericiţi, Ștefănuț!
 • Dragă Fane, de ziua numelui tău îţi dorim un sincer "LA MULŢI ANI" să ai parte de mulţi bani, sănătate şi voie bună. Petrecere frumoasă alături de cei dragi!
 • Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îţi doresc multă sănătate, fericire şi tot binele din lume. Să ai parte numai de zile senine şi însorite!
 • Fie ca începând cu aceasta zi toate necazurile să te ocolească, dragostea la tine în suflet să poposească fără să mai plece, sa ai doar zile însorite și pline de bucurie. La mulți ani!
 • Să fii mereu tânăr și cu același spirit vesel. Viața să-ți ofere clipe minunate și bucurii nemaiîntâlnite. La mulți ani fericiți!
 • De ziua numelui tău, iti doresc tot binele din lume, noroc, fericire si sanatate si sa ti se indeplineasca toate dorintele pe care o sa ti le pui. La multi ani, Ștefania!
 • Este o zi când sufletul învinge orice urma de tristețe, când tot ce a fost greu ti se pare ușor. Este ziua numelui tău! La Mulți Ani, Fana!
 • Îngerii sa-ti călăuzească pașii La mulți ani, Andreea! Îngerii sa-ti călăuzească pașii iar Sf. Ştefan sa-ti lumineze drumul in viată!
Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Sfântul Ștefan 2021. Ce este bine să dai de pomană în a treia zi de Crăciun

Sfântul Ștefan 2021. Ce NU ai voie să faci pe 27 decembrie la sărbătoarea din a treia zi de Crăciun

Acatistul Sfântului Ștefan 2021. Rugăciune grabnic ajutătoare către Sf. Arhidiacon Ștefan VIDEO și TEXT

7 zodii vor avea parte de schimbări dure dar necesare astăzi. Ce se întâmplă cu restul zodiilor

LEGEA PENSIILOR se schimbă complet! Vestea dimineții pentru milioane de români

"Am vrut să țin acest regim" Giulia Nahmany ține o dietă drastică! A slăbit 35 de kilograme într-un timp record

Radarele fixe ar putea reveni pe drumuri. Un deputat propune modificarea legislației rutiere

CTP: „Eu nu mă simt mândru pentru David Popovici. Nici România nu are de ce să fie mândră!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies