Stiri

Sfâșietor! O mamă surdo-mută de 23 de ani s-a aruncat în incendiu ca să-și salveze bebelușul de 11 luni

O poveste de viață - o poveste a unei mame eroine care și-a salvat bebelușul de 11 luni din calea flăcărilor.

Distribuie pe:

Autor: A.V.

Situație sfâșietoare - o mamă a devenit eroină pentru copilul său în momentul în care a sărit în flăcări să-și salveze bebelușul. Este vorba despre o tânără de 23 de ani din Vaslui, care are un handicap din naștere - tânăra e surdo-mută. Cu inima în dinți și știind că se expune la un pericol imens, mama bebelușului s-a luptat cu flăcările pentru a-i oferi o a doua șansă la viață bebelușului de 11 luni.

În urmă cu două seri, în localitatea Emil Racoviță, familia Moroșanu a fost în impas. De la un scurtcircuit au pornit flăcările în casa lor. Bebelușul se afla în casă. Afară, însă, mama și Crina, fetița cea mare în vârstă de 2 ani, se aflau în curte și rupeau vreascuri pentru a face focul în sobă.

Citeste si: Șocant! Medicii au fost chemați să salveze un băiețel înecat, în vârstă de 5 ani! Ce s-a întâmplat după două ore

Tânăra și-a dat seama că locuința sa a luat foc în momentul în care a văzut flăcările cum se extind cu repeziciune prin acoperiș și prin ferestre, conform Libertatea.

Disperată de situația în care se află, mama surdo-mută, Valentina, a sărit prin foc imediat ca să își salveze bebelușul în vârstă de 11 luni. Neputând să strige după ajutor, a trebuit să salveze viața micuțului de una singură. După aceea, a alergat imediat la o vecină care a sunat la 112.

Citeste si: Emoționant! Mai mulți bolnavi de cancer, ultimele cuvinte înainte să moară: „La revedere, mamă”

Micuțul și mama lui se află acum în spital. Copilul de 11 luni are arsuri de gradele 2 și 3 pe jumătate din suprafața corpului. Copilul a fost dus cu avionul la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală: ”Cea mai gravă problemă este că i-au fost afectate căile respiratorii aeriene. Tocmai de aceea și prognosticul este unul rezervat”.

Citeste si: Cea mai veche rugăciune, lăsată chiar de Mântuitorul Iisus Hristos! Îți luminează mintea și te scapă de boală

O locuință distrusă de flăcări

Cu lacrimi în ochi, bunica Elena Moroșanu a mărturisit drama prin care a trecut și trece familia sa: ”Am mai avut o fată care, la 13 ani, a murit înecată în timp ce încerca să salveze un alt copil. Acum, astălaltă fată a avut ghinionul să dea peste un alcoolic. Când era însărcinată, cu puțin timp înainte de nască, a bătut-o, lovind-o în burtă. Săraca, nu putea să se apere și nici să strige după ajutor, pentru că nu poate vorbi. De atunci nu mai sunt împreună. Acum, a venit și nenorocirea asta, cu incendiul. Prea ne-a pedepsit Dumnezeu”.

Sursă: Libertatea

Galerie foto