Sfaturi de la pompieri: ce faceti in cazul in care ramaneti INZAPEZITI!

Avand in vedere prognoza meteo pentru urmatoarele ore, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta recomanda populatiei sa evite orice calatorie pe timp de viscol si ninsoare puternica.

Distribuie pe:

Asigurati-va ca sistemul de incalzire al autoturismului dumneavoastra functioneaza eficient si echipati-va corespunzator autovehiculului pentru circulatia in conditii de iarna (anvelope specifice sezonului rece, lanturi antiderapante, lopata, saculet cu nisip, etc.).

In cazul in care viscolul va blocheaza in trafic, in afara localitatilor, luati urmatoarele masuri:

*Trageti pe dreapta. Porniti luminile de avarie;

*Anuntati evenimentul la numarul unic pentru apeluri de urgenta - 112, indicand locul in care ati ramas blocat. Ramaneti in autoturism pana ce echipele de interventie ajung la dumneavoastra;

*Porniti motorul si sistemul de incalzire aproximativ 10 minute la fiecare ora, pentru mentinerea caldurii in interior. Se recomanda ca, atunci cand motorul este in functiune, sa deschideti usor un geam pentru ventilatie;

*Curatati periodic zapada de pe teava de esapament;

*Miscati-va pentru a va mentine organismul cald, evitand extenuarea;

*Consumati lichide pentru evitarea deshidratarii organismului;

*Pe timp de noapte, porniti lumina din interiorul autoturismului pentru ca echipele de salvare sa va poata localiza cu usurinta.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate