Sfintii Mihail si Gavril, traditii si obiceiuri! Stiai ca ei scot dracii din Soare si din Luna? Uite tot ce trebuie sa stii despre aceasta sarbatoare!

Mai sunt cateva zile pana cand crestinii ii vor praznuii pe sfintii Mihail si Gavril.

Distribuie pe:

Autor: C.I.P

fara descriereIn data de 8 noiembrie se cinsteste intregul sobor al ingerilor, impreuna cu acesti doi sfinti. Arhanghelul Mihail este considerat ca fiind capetenia ostilor ceresti-ingeresti, iar la sfarsitul lumii, el va lupta cu Diavolul.

Despre el se spune ca isi petrece doar Vinerea Mare si Pastele in Rai, in restul timpului fiind in misiune pe Pamant.

In dimineata acestei zile se fac praznice pentru pomenirea mortilor, iar finii se duc la nasi cu colaci.

fara descriereIn popor se spune ca Arhanghelul Mihail are putere asupra Sorelui si Lunii si ca el le elibereaza din puterea dracilor, atunci cand acestia le fura, la eclipse. Mai mult, el are putere si asupra sotiei lui Scaraotchi, Mamareaua, care vrea sa dea drumul la ger pe pamant, iar eu o tin in frau.

Pentru ca atat Sfantul Mihail, cat si Sfantul Gavriil sunt vazuti ca pazitori ai oamenilor de la nastere pana la moarte, in credinta populara se spune ca ziua de 8 noiembrie este cea mai nimerita pentru a aprinde o lumanare, pentru a fi calauzit spre Rai in viata de Apoi. Aceasta, pentru ca, potrivit folclorului, cei doi sfinti participa si la Judecata de Apoi.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate